Alla inlägg den 26 september 2014

Av tommy norum - 26 september 2014 07:00


    

 


Valet visar att många är oroliga skriver Lennart Widing i sin krönika i PD medan signaturen ljus framtid anklagar 1323 Åmålsborna att vara rasister för att man röstar på SD.


På tiden att också mer etablerade samhällsdebattörer som Lennart Widing kommer fram till en annan slutsats om Sverigedemokraternas frammarsch bland väljarna än dessa debattörer som ser en främlingsfientlighet i alla som på något sätt har en avvikande mening än etablissemanget i de politiska partierna.

Här är det verkligen inte högt till tak när t.ex Kd:s. Sara Skyttedal i ungdomsförbundet gav utryck att det finns en gräns hur många flyktingar vi kan ta emot. Det gillades inte av partirepresentanter från alla partier, så får man inte säga då är man invandrarfientlig, rasist och vete gudarna allt.


Själv gjorde jag en lite studie och frågade våra politiker på gågatan före valet hur man uppfattade uttalandet och om de ansåg att det fanns en gräns i hur många flyktingar vi kan ta i mot.

Samtliga utom Miljöpartiets representant insåg att det finns en gräns hur många vi orkar ta emot, det fanns de som till och med ansåg att gränsen är redan nådd i Åmål, där man kan se skenande kostnader i skolan och socialbidrag som ständigt ökar i en hopplös arbetsmarknad, men det får man inte säga för då går våra moderpartier i taket för det anses inte vara politiskt korrekt att sådana funderingar. En moderat politiker i Nysäter svarade att det finns nog en liten Sverigedemokrat i alla Svenskar. Det vi kan vi konstatera att de i alla fall finns eller fanns inom moderaterna när man tar del av valanalysen hur strömningarna går mellan partierna vid rösningen.


Men som Lennart Widing skriver i sin krönika i PD, den svenska välviljan stannar vid Migrationsverkets dörr. Sedan är det stopp. Vi är bäst på att ta emot flyktingar men vi är sämst på att ge dessa jobb. Det tar genomsnitt 8 år för en invandrare att etablera sig på arbetsmarknaden. - slut citat.

Och vem får ta huvudansvaret för kostnaderna ?. Emigrationsverken lämnar över det det ekonomiska och sociala ansvaret till kommunerna efter två år. Så det där med signaturen ljus framtid i sin rubrik skriver SD- väljare, känn er blåsta kanske speglar den okunskap som råder när man bara kan komma med  argument som rasism, med rötter i nazism, främlingsfientlighet, okunskap, rädsla, missnöje, och personliga angrepp på Jimmie Åkesson, korkade, egotrippad. som en analys över varför man röstat på SD.


Men inte ett ord om hur våra kommuner skall klara ekonomin när man får ta över ansvaret, för att få skolan att fungera med alla nyanlända med ett annat språk i bagaget, inte ett ord om den ökade kriminaliteten bland invandare på grund av social utslagning, inte ett ord om hur man skall lösa arbetsmarknaden för nyinkomna där många kommer att resten av livet leva på bidrag utan en chans att komma in i samhället.

Ett livslång utanförskap för många det är det samhälle man vill cementera med en obegränsad invandring.

Tala om att sticka huvudet i sanden som sign ljus framtid  anklagar sd anhängare för när man själv inte vill se hur det ser ut i samhället. Ta bort skygglapparna är en bra början där man i sin omedvetet inte vill se hur samhäller i många år har utvecklas i vi och dem trots politikernas försäkran att de nu i minst tjugo år tror sig hitta medicinen för en hållbar anpassning till vår sociala kultur. Tyvärr så kommer vi längre och längre bort från den drömverisionen med ett mångkulturellt samhälles fördelar som många går och väntar på, ju mer nyanlända vi får ta oss an .

Men det är väl så som den miljöpartist svarade på gågatan om det fanns någon gräns för hur många vi kan ta emot. Nej så länge det finns folk som behöver vårt skydd så skall vi ta emot dessa, kosta vad det kosta vill blir väl slutsatsen av det svaret. Hur verklighetsfrämmande det svaret är kan man väl fundera över lite till mans. Men det är väl ungefär i de tankebanorna signaturen Ljus framtid har i sinnet, kan man förstå, när han skriver insändare i PD utan att lämna ut sitt namn.

Men hur tänker man på PD att man anonymt få komma in i debatten  med det innehållet i Synpunkt kan man fråga sig det främjar ju verkligen inte debattklimatet om man får kläcka ur sig vad som helst utan att behöva stå för detta med sitt namn.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards