Alla inlägg den 5 september 2014

Av tommy norum - 5 september 2014 07:00


 


Åmål behöver ett nytt styre läser vi i PD:s Synpunkt.


Får nog säga att vi numera har ett betydligt bättre styre än förra gången de borgliga hade hand om rodret i kommunen. Samma trojka men där man nu släpp in moderaterna i alliansen sen förra mandatperioden . I stort sett samma folk i partierna som förra gången de satt och styrde där de totalt misskötte sina förtroendeuppdrag som kostat medborgarna hundratals miljon att rätta till efter vanskötseln av våra gemensamma tillgångar.


Något valmanifest för valet för att väljarna skall kunna ta del av vad man röstar på finns inte . Det är väl bara i Rikspolitiken det anses viktigt i valrörelsen.

Också den  gamla vanliga visan med marknadsföring av kommunen. Vem kommer inte ihåg alla miljoner man påstod fick på köpet i de tävlingar man deltog med bra resultat , men vad betydde de för kommunens tillväxt ?

Företagen och dess villkor är också viktigt men det blev en dyr affär för skattebetalarna när man tvingades att realisera en industrifastighet med en förlust på ca 60 miljoner. Fast man har gjort samma misstag förut genom att skräddarsy lokaler med stora kostnader för kommuninnevånarna när de lämnar in och flyttar eller går i konkurs. Det är inte bara Najad , det var industrihotellet i herrgården, som två gånger anpassades till industriproduktion men med dåligt resultat , det var Mårten Bagare , det var Seem som man fick gå in för att rädda företaget att stanna kvar genom att köpa fastigheten. En affär som vad jag förstår fortfarande håller ekonomiskt. För att inte tala om Hamnterminalen där de borgliga utan att tveka gav en företagare ca en halv miljon i hyressubventioner per år i ca 25 år om inte en brand och en ny politisk ledning satte stopp för galenskaperna.

 Är det detta Alliansen kallar ett bra företagarklimat kan man undra ?

 

Nu är man igång igen när vi läser insändarsidorna när enskilda politiker vill  satsa på hissar i alla kommunägda hus i kommunen för ca 100 miljoner, eller om de borgliga kommer till makten skall man ordna till Marinan med öppethållande och där också ett hotell saknas för att hjälpa Seaside att överleva, Örnäs camping skall utvecklas har jag hört för att locka hit mer turister, närodlat och egen tillagning i skolorna också ett önskemål för att tillfredställa centerpolitikerna i kommunen så de kan avyttra sina egna produkter kan man tänka. Hur det blir med vindkraften har vi inte hört någonting av i valrörelsen , Centern vill väl helst inte ta in den i debatten med risk för att utgången av valet upprepas när väljarna förstår att det är inte medborgarna intresse de i första hand använder sitt förtroendeuppdrag till utan till sina egna intressen har vi förstått.

Folkpartiet har också en stor del i misskötseln av kommunen där en folkpartist satt som ordförande i samhällsbyggnadsnämnden utan varken kompetens eller förstod sitt förtroendeuppdrag fullt ut, sitter fortfarande med i folkpartiets ledning och är på valbar plats .


Så frågan är väl om verkligen Alliansen har den kompetens som fodras för i första han ta hand om medborgarnas intresse.

Med i stort sett samma besättning så körde de kommunen ekonomiskt i botten och det som räddade oss från totalt ekonomisk ruin var de återbetalningar av försäkringspremier som Socialdemokraterna hade den stora lyckan att få ta del av när de tog över efter det borgliga styret för att i någon mån städa upp efter dem.


Av tommy norum - 5 september 2014 07:00




Senaste mätningen ger glädjesiffror för Schyman som om det vore val och opinionsmätningen speglar valresultatet så kommer hennes parti in i riksdagen.

Stackars Löfven får man väl säga att få tre vänsterpartier på halsen om han vinner valet. Tre partier som verkligen trollar med siffrorna där ett skattebortfall på hundratals miljarde kronor omvandlas till ett fåtal miljarder när man

går ut och vill sänka arbetstiden till sex timmars dag för Svenska folket. Mot allt förnuft i en tid när skattebasen bör öka för att få ökade resurser till välfärden i Sverige så går de tre partierna tvärs mot allt sunt förnuft. Enligt oberoende uträkningar så minskar kapitalanvändningen och produktionen i ungefär samma utsträckning som antal minskade timmar. Så de tre partiernas beräkningar vad det kostar är bara ett önsketänkande helt frikopplat från verkligheten. När partierna påstår att det blir en kostnad på 6 miljarder per år så säger Riksdagens utredningstjänst att samhällsekonomin krymper med hela 700 miljarder och skatteintäkterna minska  med 310 miljarder per år.

Så Löfven får det inte lätt när man skall prata realpolitik med sina vänsterbröder och systrar. Inte undra på att han mer och mer vänder sina blickar mot mittenpartierna för att få hjälp inför nästa mandatperiod.



 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards