Alla inlägg den 24 september 2014

Av tommy norum - 24 september 2014 07:00



 



Med i stort sett samma politiska besättning som 2010  så trodde sig Centerpartiet ha förmåga att få tillbaka partiet till fornstora dar.  Frågan är väl om inte misskötseln av ekonomin har varit stötestenen för att inte väljarna känner förtroende för Centerpartiet i Åmål. Frågan är väl om man  fortfarande går omkring och tror att man skötte ekonomin bra när vi nu läser insändarsidorna att det är Centerns politik som gjort att vi fått tillbaka dessa miljoner i försäkringspremier som gör att vi nu kan täppa igen de ekonomiska hålen efter deras vanstyre under flera år.  


 


Detta var inne i bloggen 2010 strax efter valet i ett inlägg från Annie Sörqvist i en kommentar i PD där hon försökte förklara sin politik. Det vi kan konstatera efter det inlägget så har åtskilliga miljoner kommit till i skulder, Najadfabriken, den totala avsaknaden av underhållet av våra fastigheter och alla halvfärdiga investeringar som fått avslutas. Kanske ytligare över ett 100 miljoner som vi skattebetalare får stå för i slutändan för den noll koll på ekonomin som Centern stod för .

2010

Tänk att det skall vara så svårt att ta till sig verkligheten med utgångspunkt hur man skött ekonomin i Åmål de senaste 3 mandatperioderna.


Centern har länge i sitt styrande ändrat sin ekonomiska politik efter vi är så nödd och tvungna. Här går Anne Sörkvist ut i PD och låtsas som om Centern har tagit ekonomiskt ansvar för kommunens ekonomi. Här har vi en kommun med en minskande befolkning under 20 års tid med minskade skatteintäkter som följd. Vad gör Centerpartiet, de satsar på skidbackar, konstsnöanläggningar, ridhus, konstgräsplaner, inomhushall för fotboll och bygger ut campingen som resulterar i stora underskott. De bygger omklädningsrum för miljoner till våra fritidsanläggningar, investeringar som genererar stora kapital- underhåll- och driftkostnader. Kostnader som tar resurser från kärnverksamheten vård, skola, omsorg och infrastrukturen, som verkligen fått stryka på foten under Centerns tid. Kostnader som sen betalas med uppsägningar av personal i alla kommunala sektorer med  följd av minskad service för oss innevånare.  


Ni har under alla dessa år haft nästan obefintlig kontroll med uppföljningar av alla investeringar, ni har subventionerat egenföretagare med miljonbelopp utan att ni ens vet om det enligt Kurt Svensson. En "gå på" politik, långt ifrån hur man som kommuninnevånare anser att en kommun skall drivas.


Ni har på 10 år ökat vår upplåning från noll till ca 80 miljoner. Ni har totalt nonchalerat vår pensionsskuld som nu ligger på ca 360 miljoner och kommer i framtiden ta en mycket stor del av våra resurser som kommer att sätta sina spår kärnverksamheten. 


Sedan kommer Anne Sörkvist och påstår att ni har tagit ansvar för ekonomin i kommunen. Tyder på en något skev verklighetsuppfattning med sådana uttalanden. Tack gode gud att Centern kommer ifrån den politiska arenan ett tag så att vi har möjlighet att slicka alla sår i ekonomin som de har ställt till med.    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards