Direktlänk till inlägg 19 juni 2014

Nu kan vi se resultatet hur illa ställt det är med den politiska kompetensen i Åmål.

Av tommy norum - 19 juni 2014 07:00


  

Tack ni politiker som i maskopi med fastighetsägarna och handels totalt parkerat Åmål i ett utanförskap för  handel i regionen när man konsekvent stoppat alla försök till en utökning av handelsplatser i kommunen genom att kategoriskt påstå att det är centrumhandeln som gäller.


 


Ingen lätt uppgift Ulrika Abrahamsson tagit på sig att efter minst tjugo års nedmontering av centrumhandel få stopp på den utvecklingen. Inte den första som tror sig ha lösningen på problemet med en minskad handel i Åmåls centrum.


Bara att konstatera att nu växer det upp handelcentrum både i Säffle och Mellerud som gör att Åmål som handelsstad är körd vad än våra politiker och fastighetsägare tycker i frågan. Vi hade alla förutsättningar när man i ett tidigt stadium ville satsa på området runt Dalhall men där fastighetsägarna la in sitt veto med risk att få sina hyreslokaler i Centrum tomma och där våra politiker lyssnade. Måkerbergprojektet där man ville få ordentliga ytor för handeln satte också fastighetsägarna med hjälp av politikerna stopp för genom att begränsa butiksytorna. Så här går det man mer ser till enskillda intressen än har förmågan att se stort och som på sikt skulle ha gynnat kommunen.


Mellerud räknar med att det nya handelscentrumet skall ge arbetstillfällen till omkring 150-200 personer främst unga.

Här i Åmål satsar man på centrumutvecklare, minirondeller för att göra våra handlare till lags i en allt mer minskad centrumhandel medan våra grannkommuner satsar stort som på sikt helt kommer att ta dö på handeln i Åmål.


Så sluta lägga kommunala pengar i en döende centrumhandel de behövs betydligt mer i våra kärnverksamheter. Varför inte en valfråga där våra politiska partier får klargöra vilka prioriteringar man tänker fortsätta med. Socialdemokraterna har ju tydligt visat genom investeringar och att anställa personal för att utveckla centrum .  Vad tycker våra övriga partier ?   


 

Hur är det ? Tänker våra lokalpolitiker fortsätta att tro på centrumhandeln i Åmål trots det dystra resultat man kan visa upp efter 15 års  satsningar med miljonbelopp av skattepengar för att i någon mån hålla fastighetsägarna under armarna . Själva så struntar man i handeln bara man får sina lokaler uthyrda, det finns det åtskilliga bevis på i centrum. Att många fastighetsägare totalt struntar i att göra affärslokalerna anpassade till rörelsehindrade säger väl en hel del om hur våra fastighetsägare ser på framtidens handel i Åmål.


.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards