Direktlänk till inlägg 13 mars 2013

Sune Tholin fortsätter i PD med sin desinformation i Hamnterminalaffären.

Av tommy norum - 13 mars 2013 07:00

See full size image

Sune Tholin fortsätter via sin tidning att sprida desinformation i Hamnterminalaffären.


Det verkar som om Sune Tholin blir mer och mer desperat i sina inlägg där han till och med nu använder ordet övergrepp mot en enskild kommuninnevånare i sin senaste krönika 

Och i ett sista försök att få förståelse för sin sak så namnger han nu ledamöterna i det arbetsutskott som var med och tog beslutet om hur turerna runt affären skall behandlas för att  i Pd hängas ut för att de inte har samma åsikt som Sune Tholin hur affären skall skötas.  

Att Hans Karlsson i en insändare försökte förklara att det var en enig kommunstyrelse inte enbart Michael Karlsson som var med om beslutet kontrar Sune Tholin med i ren sandlådedebatt att räkna upp arbetsutskottets ledarmöter där vad jag förstår Hans Karlsson har ett släktförhållande med en av ledamöterna.


För Sune Tholin gäller inte längre sakförhållandena i hela affären utan här kommer än det ena än det andra upp i hans krönikor utan att han vill informera om bakgrunden till att besluten togs.

Har inte en enda gång i PD fått en redogörelse för hur det gamla hyreskontraktet slog mot oss skattebetalare när man lovade bort ca en halv miljon om året i bidrag till en enskild medborgare .


När man tar bort sådana förmåner till en småföretagare då blir det i Sunes värld, som han skriver i sin krönika, ett övergrepp mot enskild kommuninnevånare .

Att sen den enskilde förtagaren blev erbjuden ett kontrakt men med en hyra som täcker kommunens kostnader men tackade nej utan ville ha fortsatta subventioner kanske också är intressant för PD:s läsare att ta del av.


Frågan är väl då hur lösningen som Sune Tholin förespråkar ser ut  ?

Är det fortsatta subventioner till en enskild småföretagare  på en halv miljon som skall gälla eller ?


Jag  tror nog de flesta kommuninnevånare och småföretagare i kommunen tycker att våra politiker skött hela affären rätt efter branden. Förövrigt så verkar Sune Tholin  i stort sett vara ensam om sina åsikter i PD kan man förstå i saknaden av insändare med namn som stöder hans sak .


Sune avslutar sin krönika med att  finns  kommunfolk som ropar efter Tommy Jingfors, det finns nog bara i Sunes fantasivärld.  Jag tror nog att Sune inte kan hitta en enda politiker eller kommuntjänsteman som med namn ställer upp och försvarar den förre förvaltningschefens sätt att förvalta våra gemensamma tillgångar på. 


Det finns facit på hur  han skött våra tillgångar. Och tyvärr så dyker det fortfarande upp kostnader där han grovt har åsidosatt sina skyldigheter i sin förvaltning. Där har också förre ordföranden folkpartisten  Thomas Olson med hela politikerklanen som satt i nämnden ett stort ansvar för det som skett.   


Thomas Olson

Thomas Olson  folkpartiet

Förövrigt den person som har ett mycket stort ansvar i hur hela hamnterminalaffären  gått till.

Mygel och undangömda kostnader  genomsyrar i stort sett alla projekt som Tommy Jingfors varit inblandad i och som nu skattebetalarna dyrt får betala med ytligare skattemedel för att få ett avslut på. Det är  ledningen i sån förvaltning som Sune Tholin försvarar i sina krönikor.

Att sen gemene man utan för Sunes Tholins bekantskapskrets frågar sig vad håller karln på med  och där till och med Pd läsare i ren demonstration  avsagt sin prenumeration på grund av detta, det verkar inte beröra honom nämnvärt har vi förstått .   

    


 
 
Ingen bild

Skattebetalare under 65

13 mars 2013 19:55

dyr långbänk:: Att det ska behöva ta över tre år att reda ut affären Hamnterminalen.Vad hade plåt lådorna före detta terminalen vart värda i dag och hur hade det sett ut i dag? Håkan hade en vision och med hårt arbete under flera år skapade han och kommunen det det var före branden. Och frågan är vad det hade varit värt om kommunen försök sälja det?? (titta bara på Najad) där är kommunen nöjd om de får ! 17 mille. och förlorar runda 50 mille när allt är klart.

Kan nog vara så att det riktiga värdet på Före detta Hamterminalen dagarna före branden hade varit värt 6-7 milj och räkna då fram en hyra på det. De skrev ju ned värdet på Najad varvet för att kunna hyra ut det till KP och skattebetalarna fick ta smällen (tydligen helt ok)
Sedan är kommunen så fräck mot sitt försäkringsbolag att man förhandlar fram ett bygg pris på ca 30 milj. om man går in och tittar på nya hamnterminalen så är det inte mycket som är lika och fråga är om kommunen har rent Mjöl i påsen med de uppgifter de lämnat på bygget (högheden ridhuset Örnäs Marinan mm har ju tidigare vart svårt att tyda kostnader på.Kommunen har även investerat i att bygga

Ser dagligen i denna blogg bilder och info om åmål från förr.
Vore intressant om det fanns lite bilder och info från bygget av Dalbobåtars Hamnterminal. och den ny byggnaden som troligen är ordentligt modifierad mot den som brann upp står ju där, bara att syna!!

Vore kul om någon kunde räkna lite på detta och sedan förklara om affären att hyra ut till Marin och fritid är så lyckat.
Läser nästan dagligen i tidningar att företagen i kommunen varslar . men inget skrivande om marin och fritids varsel, hört att närmare 5 personer slutat senaste 6 månaderna och att personalen även har hamnterminalen som bostad.

Nu har marin och fritid hyrt hamnterminalen ca 2år och kommunen har troligen inte fått in mer pengar än att det täcker kostnaderna för bryggor mm som tydligen var med i avtalet. det rör sig troligen om nära 300 000sek som kommunen fått in och som rasslat ut långt före de började betala Hyra..

Nu är det på tiden att kommunen tar sitt ansvar och sätter sig i rätten så det blir utrett och klart, men de hoppas nog på att dalbobåtar ska tröttna/KK så de klarar sig på det.

Ett döende Åmål. men bra blir det med P skiva och rondeller. vi borde nog vara glada om folk kommer hit och parkerar, kanske de handlar något.//

Skattebetalare under 65.

och att personalen även har hamnterminalen som bostad


tommy norum

13 mars 2013 23:07

13 miljoner är ursprungsvärdet på hamnterminalen kommunala investering , mark medräknat. Har jag fattat rätt att du tycker att man skulle ha skrivit ner fastigheten till hälften och baserat sin hyresintäkt på det beloppet och låtit Dalbobåtar med ägare behållit det gamla hyresavtalet ? Vilket då betyder att skattebetalarna får stå för resten. Att jämföra Najadbyggnaden i sammanhanget är väl inte riktigt relevant. En katastrofal felinvestering av våra politiker där skattebetalarna får stå för smällen men där ändå den satta ursprungshyran täckte kommunens investeringskostnad. Att sen Najad gick i konkurs förändrade sen helt plötsligt förutsättningarna för det ägda kommunala fastighetsbolagets förutsättningar att med nya hyresgäster få täckning för investeringen. Men att i en begynnande hyressättning utgå ifrån en subvention för att gynna en speciell hyresgäst stämmer dåligt med vad kommunallagen säger. Har man en hyresgäst som är beredd att täcka kommunens investeringskostnaden så får nog våra politiker och tjänstemän rätta sig efter detta . Om nu det visar sig att hamnterminalens nuvarande hyresgäst hamnar i ekonomiskt obestånd och tvingas lämna lokalerna då står vi där med skägget i brevlådan och blir tvingade att låta marknadskrafterna än en gång bestämma hyresnivån med en uppenbar risk att kommunen hamnar i samma situation som Najadbyggnaden.
.
Tyvärr kan vi konstatera att den gamla samhällsbyggnasförvaltningen med Tommy Jingfors som förvaltningschef och Thomas Olson ( f ) som ordförande inte klarat av sina åtagande att förvalta våra gemensamma tillgångar . Inte en enda investering som den förvaltningen har varit ansvariga har uppnått de kostnad och intäktsmål som presenterats för fullmäktige vill jag påstå. Men tyvärr så var våra förtroendevalda politiker totalt ointresserade av att ta reda på med ordentliga utvärderingar vad man fick för våra skattemedel .
Sen är det så att kommunen är vi medborgare, ingen annan.

 
Ingen bild

Skattebetalaren

15 mars 2013 18:41

Inte vad jag tycker är rätt, men om nu kommunen klantat till det med ett kontrakt där prislappen blev för billig så får man nog bita sig i läppen.Det är ju inte dalbobåtar själv som upprättat ett kontrakt det tror jag de flesta förstår! Att sedan kommunen låtit det hela byggas i det närmaste klart utan att de har en susning av vad som ska besiktigas mm. och normalt är att inte betala fullt före slutbesiktning? Det är ju tråkigt att vi hela tiden får täcka upp med skattemedel. och det är nog på tiden att våra politiker ändrar på sig. men är det verkligen rätt att straffa dalbobåtar på detta viset.tror att dalbobåtars bud var i överkant vad man kan betala för att klara driva liknande verksamhet.tittade på Allabolag och marin och fritid har då inga lysande siffror, och då har de inte betalat ! 1kr i hyra för lokalen i Åmål. kommer i håg att dalbobåtar hade en kommentar i tidningen när tiden rann i väg och inget beslut om uppbyggnad, de behövde fyra väggar och tak så att de kunde fortsätta sin verksamhet och ta hand om sina kunder.

Hur ligger det till med Marin och fritids hyror och övriga kostnader som de ska ha betalat? Bryggor Kaj kanten mm har de betalat 50% av kostnaden som avtalat.
Troligen blev det mycket dyrare, men har då kommunen täckt upp med extra medel?

När senast hade kommunen vettig täckning för sina affärer.
vore kul om du kunde presentera det för dina läsare.

Det som Najad och hamnterminalen har gemensamt är enligt mig att det samma politiker som suttit vid räknedosan.





tommy norum

15 mars 2013 23:44

Dalbobåtar var med vid budgivningen men var inte högst. Att kalla det bestraffning kanske inte riktigt stämmer med verkligheten. Det gamla hyreskontraktet slutade att gälla när byggnaden brann ner. Att sen den nya politiska ledningen tog sitt förnuft tillfånga för att slippa behöva subventionera en enskild medborgare skall vi medborgare vara glada för . Ett tjugoårs kontrakt med ca en halv miljon i bidrag per år från oss skattebetalare är väl ingen höjdare för oss medborgare att behöva stå ut med. De pengarna behövs mer än väl i andra verksamheter i kommunen. Hyran skall ju inte sättas efter vad företagaren har råd med utan efter vilka kostnader fastigheten betingar för ägarna ( Åmåls kommuns medborgare ) Klantiga politiker och tjänstemän i samhällsbyggnadsnämnden skulle givetvis först fått en fullständig kostnadsredovisning genom ett anbud och sedan skulle ett preliminärt signerat hyreskontrakt som täcker investeringskostnaden för kommunen funnits på plats innan bygget påbörjats. Trots att i fullmäktigebeslutet klart deklarerades att investeringen skulle ha full kostnadstäckning så skickade den dåvarande kommunstyrelsen kontraktet till fullmäktige för antagande trots att de blev av en tjänsteman informerade om att hyreskontraktet inte uppfyllde kriterierna i fullmäktigebeslutet. Här har vi exempel på hur politikerna med dåvarande Centern i den politiska ledningen totalt saknar att ta ansvar för att våra gemensamma tillgångar förvaltas på bästa sätt. Tyvärr så sitter det fortfarande politiker kvar i kommunstyrelsen med den fadäsen i bagaget och tar politiska beslut och som inte vill ta sitt ansvar och avgå. Folkpartisten Thomas Olson som var ordförande i samhällsbyggnadsnämnden på den tiden och var pappa till uppgörelsen via sin förvaltningschef Tommy Jingfors . Han är den politiker som har den största skulden till den dåliga uppgörelsen med Dalbobåtar . En politiker som i många år struntade i allt som har med ordning och reda i den förvaltning vars nämnd han var ordförande i och som genom sitt ledarskap visat att han är totalt olämplig i sitt förtroendeuppdrag.
Vi får väl hoppas att Folkpartiet tar bort honom från kandidatlistan i nästa val annars finns det risk att de försvinner för gott från Åmåls kommunalpolitik.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

17 mars 2013 10:35

Men om det nu inte går att bedriva marin verksamhet om man måste betala affärsmässig hyra, varken för Dalbobåtar eller Marin & Fritid, så betyder det helt enkelt att de har en affärsplan som inte håller och i så fall så bör de lägga ner företagen.
Det där är väl det första man kollar innan man startar företag: kommer det här att bli tillräckligt lönsamt när alla fasta kostnader är betalda? Om svaret är nej så får man göra något annat.

 
Ingen bild

johnny@marinfritid.com

30 mars 2013 00:03

som ägare till marin o fritid. kan jag bara tillägga att vi har aldrig någonsin sålt så mycket, som vi gjort sedan årskiftet, och jag har varit med sedan 1985 vi säljer båtar för mer än 100 miljoner om året konkurserna haglar i branchen ,vi har i veckan anställt 4 nya personer ,1 i örebro 3 st i laxå .vi söker 2 st nya i åmål svårt att hitta volvo penta mekaniker i åmål med omnejd ,vi hAR CA 50 ANSTÄLLDA OCH FIRAR 50 ÅRSJUBILEUM I KARLSTAD MED BOSSES MARIN FRITID , OCH BOSSE ÄR KVAR , så vi har stärkt upp med personal från karlstad och örebro dessa åker in och sover då över för att hjälpa till effektivt i åmål kör 3-5 dygn i stöten .alla kan vara trygga med att vi levererar det vi åtar oss ,då vissa i befintlig personal i åmål valt att gå vidare, detta har skett i samförstånd, och vi önskar dom lycka till ,det är ingen lätt uppgift att driva denna marina i åmål och vi kommer att få lägga till pengar i kanske 5 år till men min förhoppning är att sätta åmål på kartan och kunna bidra med anställningar , .ochj jag är helt säker på att komunen gjorde det bästa valet var glada att ni har en kompetent kille som chef ,lyckas inte vi så lyckas ingen annan där heller , och få hade nog investerat dom miljoner vi gjort, komunen har inga pengar till oss och vi betalar skyhögt över det skogh gjorde ,skulle han vinna 0ch sedan vara sugen på att ta över så är han välkomen bara vi får tillbaka vad vi satsat.och tror åmål mer på honom säg bara till , vi vill verkligen att åmål skall leva och vi betalar miljoner i dagsläget för det ,, men om vi lämnar ,då tror jag åmål är stora förlorare ,för det krävs uthålighet och stora inköp bra priser och kunskap .jag började i laxå 1988 det är sveriges fattigaste kommun idag , bara känt för att det är där båtarna är, när du passerar .jag tycker åmål är en fantastisk stad ,var stolta över den ,hjälp dom som satsar , vi var enda alternativet,. vill håkan ok . visa pengarna så hjälper vi honom , vi satsar miljoner på åmål .skit i jante var stolta över er fantastiska stad ,jag älskar åmål .mvh johnny lyssna inte på skitsnacket ring laxå om ¨något är oklart ,,ni som tvivlar och snackar skit förlåt för att vi satsar på åmål ,

 
Ingen bild

Åke Olsson

30 mars 2013 10:56

Lika lite som jag tror på Måkebergprojektet och dess framtid,så tror jag mycket på Marin och Fritid efter läst ovanstående inlägg.Lycka till!

 
Ingen bild

Bengt Svedberg

31 mars 2013 17:09

Ja du Jonny, då har du blivit bekant med Åmål och Åmålsfolket, och roligare kan man ju ha, dom väntar ju otåligt på undergång, men då får dom ju vänta både länge och väl. Visserligen har du ju alla äggen i samma korg så det är ju inte helt enkelt att slänga bort några ruttna ägg om du nu skulle ha det. En god ide kanske vore att försöka köpa loss Hamnterminalen i Åmål, eftersom kommunen nu har rea på industrilokaler i båtbranschen. Hamnterminalen har kommunen till låg kostnad, och kan ju tillgodogöra sig hyran i välbehövlig förtid, i princip. Vad vet jag ?
Jag är ju lite känd med Åmål, folket, båtbranschen, med dig och tyvärr även med Skogh. Folket har ju redan börjat räkna ut dig och önska att Skogh varit i ditt ställe, men då har de tydligen inte läst under bostaven D i Alla bolag. Där kan man nämligen se, vad han hade inneburit för kommun och hamnterminal, och då hade inte ens båtbranschens värsta lågkonjunktur behövt inträffa, för att det skulle gått åt fanders.

Jag hoppas verkligen att du Jonny skall klara dig igenom den här hemska nergången, någorlunda intakt, möjligen lite ödmjukare. Vinterverksamheten har väl kanske inte nått full kapacitet än och det är väl ett absolut måste i dessa tider, som jag ser det.
Arbetskraft var ett problem redan i slutet på 70-sjuttiotalet när jag började. Det var också anledningen till att jag drog ner redan år 2000, efter bara 23 år med samma problem.

Jag tror verkligen att din satsning i Åmål skall gå vägen för din och kommunens skull. Min satsning 1977 gjorde i varje fall det, trots Åmåls motstånd i alla år!

Häsningar från ”Tjallar’n”

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards