Alla inlägg under oktober 2013

Av tommy norum - 21 oktober 2013 12:47

Ryssland varnar för asteroid: ”Hotar att spränga hela jorden”



En enorm asteroid är på väg mot oss och den hotar att spränga hela jorden. Den varningen kommer från Rysslands vice premiärminister. Men Nasa vill stoppa paniken: Risken är en på 63 000.

 Är det så här jorden kommer att se ut efter att en asteroid slår ner på jorden. 
 

Av tommy norum - 21 oktober 2013 07:00

    


Inte lätt att konkurera med de stora jättarna i våra köpcentra runt Åmål.


Köpte ett paket bultband 100 st 390X 4,8mm i en Åmålsaffär där priset var över 160 kr på prislappen men utan att själv föreslå det blev vid kassan 150 kr.

Var på Biltema i Karlstad och fick av en tillfällighet se bultband 100 st x 7,6 mm betydligt kraftigare till ett pris av 69.90 kr samma antal samma längd men betydligt kraftigare för mindre än halva priset.

Hur skall våra handlare i Åmål ha en chans att överleva på sikt i ett sådant prisklimat där man får betala dubbel så mycket för en vara som dessutom har en mindre  dimension än den billigare varan. ?

 Prata att binda ris om sin egen rygg .


Man försöker i största möjliga mån vara solidariskt med våra handlare i den mån man inte sockrar på priset på ett sätt som gör att man känner sig lurad vilket tyvärr får till följd att man föredrar att göra inköpen på andra handelsplatser runt Åmål. .


 

Det översta bultbandet inköpt i Åmål för 150 kr.  Det nedre för 69,90 kr på Biltema i Karlstad. 

Av tommy norum - 20 oktober 2013 07:00



Det verkar som om intresset för att åka till Åmål och ställa ut till försäljning minskar år från år. Kanske tröttnar man att åka omkring varje helg tilll platser som bara ligger några mil mellan sig. Åmål var väl sist i skara för marknader vilket kanske sätter sina spår i utbudet. Inte bara dubbleringar av varustånden utan till och med fyrdubbling kunde man räkna till på denna begränsade yta som erbjuds i Åmål.

Årjäng, Arvika, Dals-Ed, Säffle ligger före Åmål tidsmässigt och har man varit som besökare på en marknad med i stort sett samma utbud att erbjuda så lockar det nog inte så många utifrån till ett besök här utan det blir nog mer lokalbefolkningen som tar för sig bland stånden.


   

Barnens utbud till prylar verkade vara obegränsat

Frälsningsarmen tog tillfället i akt att sprida sitt budskap

   


Vad är en marknad utan karuseller och andra förstöelser för barnen ?    

     

Av tommy norum - 18 oktober 2013 07:00


 

När skall våra lokalpolitiker förstå att dessa ekon från moderpartiernas politiska budskap skapar ett nästan löjes skimmer över sig när man i Synpunkt skickar in färdigförfattade insändare som våra lokalpolitiker sätter sitt namn under ??


Christer Törnell Kristdemokraterna är den senaste i samlingen som tycker det är mer intressant att delge kommuninnevånarna riksdagspolitik än den politik han har mandat för att föra i Åmål. Förövrigt gäller det samtliga partier i kommunen där man titt som tätt får order från sina moderpartier att nu gör vi en kampanj för rikspolitiken där ni kan sätta ert namn under då får väljarna en signal på att ni är med på banan och  signalerar aktivitet i politiken.

Tänk om ni kommunpolitiker vore lika intresserade att delge era funderingar till väljarna i Åmål hur ni konkret skall ordna till ekonomin här i denna kommun.


Nog borde man också lite oftare få till det med insändare om kommunpolitiken som berör den post ni är invalda på i ert förtroendeuppdrag och där man för en dialog med medborgarna i media hur man ser på Åmåls framtid utan att blanda in rikspolitiken.


Om Christer Törnell ( kd ) måste väl man säga hör till de mest anonyma av våra kommunpolitiker där han sällan har konkreta åsikter i pressen om vad som rör sig i hans huvud om hur man skall komma tillrätta med det han har varit med om att ställa till efter sitt långa samarbete med centerpartiet i kommunen.


Som jag uppfattar det en total tystnad om sin roll i kommunpolitiken med en del av sina kolleger i de övriga borgliga partierna. Kanske inte så lätt att få tillbaka förtroendet efter alla fadäser som förkommit i sin tidigare styrning av kommunen där man heller håller tyst i tron att medborgarna nog snart glömmer bort deras tidigare insatser.


Socialdemokraterna vill också helst hålla sig utanför debatten om hur man tänker sig framtiden . Man har också svårt att alltför hårt gå åt den förda politiken som fört oss där vi är i dag, en kommun som i närmast är konkursfärdig med tanke på att de själva stor del i eländet med en obefintlig opposition med folk i sina förtroendeuppdrag som hade svårt att hänga med och förstå var vi var på väg trots att man till och med hade ett oppositionsråd i smeten dock utan kunskap att kunna reagera på det som höll på och hända och hände....

Av tommy norum - 17 oktober 2013 07:00


 


Näringslivet ger sig äntligen in i politiken när Spendrup tar bladet från mun i Dagens industri i en tid där Lo med Socialdemokraterna fått agera ostört och delge medborgarna vad som är bäst för Sveriges företagare i framtiden. 



 


Frågan är väl vem som är närmast den verkligheten i vad som är bäst för företagens utveckling i att kunna expandera med en ökad efterfrågan på arbetskraft i framtiden ??


Är det socialdemokraterna med f.d metallarbetaren och Lo ordföranden tillika stadsministerkandidat för socialdemokraterna Stefan Löfven som inte har den minsta erfarenhet av eget företagande eller är det Jens Spendrup Svensk näringslivs ordförande som drivit företag i hela sitt vuxna liv ?


Tron att gå tillbaka till en stadskapitalism oroar mig är Jens Spendrups kommentar till inviten att ingå i ett ett innivationsråd med Stefan Löfven som stadsminister.


Att Socialdemokraterna försöker styra näringslivet i en form av det som liknar stadskapitalism där regeringar talar om var framtiden ligger ger inte Spendrup mycket för.. Det har prövats bakom järnridån och på många andra ställen i världen och visat sig inte fungera.

Att beskatta företagen hårdare för att kunna ge pengar till vissa branscher som vänsterblocket tror på , då  är vi inne på hopplösa projekt som bara rinner ut i sanden till ingen nytta säger Jens Spendrup.


Lo med socialdemokraterna har ju försökt tidigare att ta kontroll över näringslivet genom löntagarfonderna som i dess ursprungsmodell blev att det var företagarna själva som skulle betala övergången till att göra alla storföretag till statsägda där Lo skulle ha ett avgörande inflytande över företagens framtid .

Tydligen har man inte släppt tanken på att det är Lo med socialdemokraterna som vet vad som är bäst för våra företags framtid.

Vi får väl se när vi närmar oss valdagen och socialdemokraterna måste konkritisera sina förslag i sina visionerna vilket är bäst för företagarnas villkor att kunna expandera och skaffa mer arbetstillfällen. Det är inte alldeles ovanligt när politiker med våra pengar och utan ett ekonomiskt ansvar går in och rör om i grytorna sällan får det resultat som förväntas, det gäller både i kommunalpolitik och i rikspolitik, när partierna tar ut svängarna i lovade reformer. 


Vi som är politiskt intresserade i stort och smått har en spännande tid framför oss till nästa val där väl onsdagens partdebatt i riksdagen gav en fingervisning hur partierna tänker lägga upp sin taktik för att få förtroende av väljarna i kommande val.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards