Alla inlägg under oktober 2013

Av tommy norum - 25 oktober 2013 07:00


 



Håller våra politiker på att förstöra hela Sveriges framtid med en invandrarpolitik som i sin utsträckning visat sig totalt misslyckad med att intrigera våra nya svenskar.??


När man har sett uppdrag gransknings program hur våra invandrartäta områden runt storstäderna total har misslyckas i sin skolpolitik när över 90% av de som går ut nian saknar skolbetyg som gör att de kommer in på gymnasiet. Det värsta av allt är väl när de ansvariga kommunala skolpolitikerna inte vill ta åt sig misslyckandet utan gör sken av att man är på rätt väg men där det visar sig att vara precis tvärt om.

Frågan är väl om inte skjutandet på våra gator med flera dödsoffer har en direkt koppling till misslyckandet att intrigera våra nya Svenskar där man i sitt utanförskap finner andra vägar att försörja sig än genom hederligt arbete.


Våra fängelser speglar ju det faktumet . Att sen våra politiker har så svårt att komma till pudelns kärna att vi bevisligen inte lyckas i vår invandrarpolitik utan fortsätter i samma spår där nya grupper flyr hit i förhoppning av ett bättre liv men som det visat sig hamnar i ett samhälle där det för många blir kriminalitet som blir försörjningsbas.


Det mångkulturella samhällets fördelar där man tar och ger vandra influenser av respektive kultur har visat sig inte fungera sen många år. Svenskarna flyr de invandrartäta områdena , deras barn bussas till skolor långt från de som har övervägande invandrare när det visar sig att man inte kan ge sina barn en fullärd utbildning för vidare studier. Invandrarna själva som bryr sig försöker så gott det går ordna skolplatser i andra skolor när det visar sig att deras barn inte ens klarar av att få ett svenskt naturligt språk i de invandrartäta skolorna som är en förutsättning för att kunna intrigeras i samhället.

De senaste tjugofem årens invandrar politik har ledd Sverige till ett segregerat samhälle långt ifrån det mångkulturella visionssamhälles fördelar som våra politiker såg framför sig . Där har kriminalitet fått fotfästa på grund av utanförskap där man med ett dålig skolresultat för stora grupper har svårt att komma in på arbetsmarknaden.

 Men hur underligt den än låter så vägrar våra politiker ta åt sig den utvecklingen på ett mer konstruktivt sätt genom att ändra sin invandrarpolitik mot en mer liknande som övriga Europa som anpassar sin politik efter vad man har resurser till för ett kunna ge dem en värdig chans till anpassning.


Det enda politiska parti som åskådliggör var vi är på väg och som bygger en stor del av sin politiska framtoning just för att visa upp problemen med den förda invandrarpolitiken blir i massmedia kallade rasister, invandrarfientliga. Jag skulle nog kalla detta parti realister och övriga partier otroligt naiva i sina politiska visioner där man inte vill acceptera den verklighet som vi dagligen får rapporter om i media och som i många avseenden har sitt ursprung i den invandrarpolitik som förts i det här landet de senaste tjugofem åren.

Av tommy norum - 24 oktober 2013 08:30

Var med och rösta om cirkulationsplaserna - skall de vara eller inte vara i Åmål ?


Nu är det en månad kvar innan man tar beslut. Frågan är väl är det handeln i Åmål som skall bestämma hur trafiksituationen skall lösas eller är det medborgarna. 


Kanske tar en del av våra politiker till sig vad komuninnevånarna tycker i frågam när nu förslaget skall avgöras under hösten.  


Av tommy norum - 24 oktober 2013 08:30

http://www.expressen.se/tv/

Expressen wordmark.svg

                                         

Av tommy norum - 24 oktober 2013 07:00


See full size image



Föreställ Dig att man krymper världens population till en liten by med exakt 100 innevånare med alla existerande mänskliga egenskaper i proportion så skulle det se ut ungefär såhär.





Detta skulle finnas i den lilla byn:

57 asiater ...................................... 52 är kvinnor................70 är icke kristna

21 européer .....................................48 är män ...................30 är kristna

14 amerikaner ..................................70 är icke vita ............. 89 är heterosexuella

8 afrikaner...................................... 30 är vita....................11 är homosexuella

6 personer äger hela byns välstånd...........1 äger en dator 

80 bor i undermåliga bostäder .......  .......1 skall snart födas............1 är nära döden

70 är analfabeter 

50 lider av undernäring

 

Om man tar sig en stund för att tänka över detta, kan man bara konstatera:

Att Du och Jag som lever i Sverige har det rätt bra, eller hur ?!?!.



Av tommy norum - 23 oktober 2013 07:00

Denna fantastiska tavla som speglar Arvikas utseende 1911 med en otrolig precision och som kommit till av en person som aldrig upplevt Arvika från ovan i verklighetn . Tavlan är ett sammanhängande motiv där den översta bilden är tavlans högerkant i verkligheten. Bilderna är fotograferade från ett bokomslag vars innehåll handlar om Arvika.



 


   



    

Av tommy norum - 23 oktober 2013 07:00


  

Olika aktörer visar i PD:s Synpunkt hur man tänker sig hur framtidens Dalsland bör se ut.

En del propagerar för en sammanslagning av Dalslandskommunerna till en .


En del tycker att Åmål skall gå samman med Säffle, eller i ett ökat samarbete på flera områden än den nu etablerade gemensamma nämnd för fritid och infrastruktur. Att det bland folk på fältet finns delade meningar om den lösningen , när man mer sätter fokus på sin egen situation, där arbetsuppgifterna pendlar mellan kommunerna och där man speciellt i Åmål anser sig missgynnade när man får arbetsuppgifter i Säffle.


Kanske är det dags för de ansvariga och påtala organisationens fördelar där man gör klart för de kommunanställda i respektive kommun varför prioriteringar av arbetsuppgifter blir som de blir.

Att gå in i ett samarbete med en budget som kanske inte speglar det verkliga behovet som Åmål befinner sig i så är det väl naturligt att arbetskraften flyttas över till Säffle när budgetmedlen inte räcker till för arbetsuppgifterna här i Åmål .

Här har verkligen två kulturer möts där Åmål stått för en otroligt slapp kontroll av hur resurserna används under Centerns tid vid makten där det i den  gamla samhällsbyggnadsnämnden som ex  resurserna fördelas mer efter den gamla förvaltningschefens tyckande än vad våra förtroende valda politiker har för åsikter om man nu hade några.


Men har man svaga politiker som varken har lust eller vill förstå vad deras uppdrag gick ut på så utnyttjar så klart våra cheftjänstemän den situationen och driver sin egen agenda hur resurserna fördelades. Ett förhållande som vi lyckligvis är befriade från nu i den konstalation där vi har  Säffle som samarbetspartner.


Ett ökat samarbete  borde väl vara en naturlig fortsättning med  en gemensam skolnämnd , en gemensam miljönämnd med en gemensam organisation , en gemensam kulturorganisation . Med drygt en mil mellan centralorterna så borde också en gemensam brandförsvar där framförallt på befälssidan borde finnas ekonomiska fördelar för bägge kommunerna. Vi kan ha en gemensam turistorganisation, Vi kan på sikt ha gemensamma idrottsanläggningar , gemensamma förvaltningsbyggnader, gemensamma kulturbyggnader där biblioteket borde ingå i ett samarbete .En gemensam data organisation.


Integration och arbetsmarknadsförvaltningen ökar i omfång i Åmål där man nu behöver en ny handläggartjänst. Tänk denna förvaltning som tillkommit med initiativ från en omplacerad cheftjänsteman och där byråkratin ökar så det knakar år från år under hans ledarskap och vad jag förstår så har politikerna inte ens börjat ifrågasätta expansionen av byråkraterna i kommunhuset . Borde också vara  ett naturligt samarbetsprojekt med Säffle innan ökad byråkratin tar hand om mer och mer av våra gemensamma resurser på bekostnad av arbetet på fältet.


Lämna revirtänkandet och era egna positioner i politikervärlden åt sidan och börja tänka i banor vad som är bäst för kommuninnevånarnas framtid och hur våra krympande resurser mest effektiv kan tas till vara på .


Förr eller senare så måste småkommunerna se om sitt hus med en krympande befolkning, större andel äldre, lägre skatteinkomster mm..

Förstår man inte sådana grundläggande fakta och går i brächen för en långsiktig förändring med ett utvecklat samarbete över kommungränserna , där revirtänkandet läggs åt sidan både hos politker och tjänstemän, så har man inget i politiken att göra. Man kan inte år efter år höja skatten,  byrokratin tillåts växa medan medborgarna får stå ut med minskad service men till ett betydligt högre pris i stort sett i alla verksamheter i det kommunala .  

Av tommy norum - 22 oktober 2013 07:00


SvD KULTUR



BERGLINS SÖNDAG




       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards