Alla inlägg under mars 2017

Av tommy norum - 23 mars 2017 07:00


Regeringsministrarna försöker bluffa medborgarna med falska uppgifter för att i någon mån försöka mildra konsekvensbeskrivningen hur det ser ut i Sverige på grund den naiva invandringspolitiken som förts under flera år. 

 

   

 Anders Ygerman försöker få kredit för den nya polisorganiasationen genom att ljuga om de positiva effekter som bara existerar i fantasin hos vår inrikesminister

 

Vår Statsministern Stefan Löfven (s) har i omgångar gått ut i media och vill göra sken av att det är mest högutbildade invandrare som söker sig hit och som har en profil som passar svensk arbetsmarknad.  Rena bluffen har det visat sig när man granskar siffrorna lite närmare och om inte annat så talar arbetslöshetssiffrorna för invandrare sitt tydliga spår.

 

Ylva Johansson (s) vår arbetsmarknadsminister gick inte för så länge sedan ut i utländska media och skulle försöka frisera omdömet om hur Sveriges brottsstatistik har utvecklats de senaste åren. Där påstod hon bland annat att sexuella ofredande som våldtäkter har minskat i Sverige genom att använda en årsstatistikslängd som passade hennes budskap. Att vi haft en kraftig ökning av våldtäkter de senaste åren troligtvis en direkt följd av den ökade invandringen det ville hon inte låtsas om i intervjun. 

 

Vi har vår kulturminister Alice Bah Kuhnke (s) som försöker ge sken av att vi har kontroll på de IS krigare som kommit hit och går ut med information i media om hur man lyckas i en del kommuner att hjälpa till att få in is krigarna i samhället. Det visade sig också vara rena bluffen. Kommunerna hade inte en aning om var de hemvändande IS krigarna befann sig. Rena katastrofen där informationen mellan Säpo-polis och socialtjänsten i  kommunerna visade sig bara vara naiva drömmar från naiva politiker och tjänstemän som efter 8 års dividerande fortfarande inte lyckats åstadkomma en åtgärdsplan värt namnet.

 

Den senaste är vår inrikesminister Anders Ygerman (s) som använder sjunkande inbrottssiffror i Laholm som en bekräftelse på effekten av den nya polisorganisationen som satts i land. Något som den lokala polisen i Laholm inte riktigt håller med om.  Omorganisationen som sattes i rullning i januari 2015 kom i ropet och Laholm hamnade i strålkastarljuset. Att man i Laholm polisen har vänt en inbrottstrend och från 2011 tagit ner siffrorna till rekordlåga nivåer det ville tydligen inte Anders Ygerman ta till sig. De sjunkande siffrorna i Statistiken gäller bostadsinbrott i Laholm i både villor och lägenheter.

 

Den 12 november 2015 införde regeringen tillfälliga gränskontroller, som fortfarande finns kvar. De tros ha haft positiva effekter på inbrottsligor som färdats över gränserna för att begå brott och kan vara en pusselbit i att förklara statistiken sedan dess men har inget med den kritiserade polisomorganisationens positiva effekter som Anders Ygerman ville ha det till. 

 

Gång efter gång får vi uppleva hur våra ansvariga politiker försöker manipulera oss med falska påståenden för att i någon mån försöka mildra kritiken för konsekvenserna av den politik som de har ansvaret för . Detta om något är det som skapar politikerförakt i samhället

 

tn

Av tommy norum - 22 mars 2017 07:00



De flesta debattörer skuldbelägger nu högerpopulisterna för att de skördar framgång efter framgång i opinonsundersökningar och val. Är det Jimmie Åkessons alla fel och brister som gör att SD är näst största parti i de senaste mer traditionella svenska undersökningarna ?  Ingen har på något sätt pekat på  Löfven / Kinberg Batras roll i sammanhanget eller de andra politiska partierna.  Men nog borde väl en och annan fråga sig vems fel det är att att det går så bra för Åkessons Sverigedemokrater där man i senaste opinionsundersökningen blev näst största parti.


 

Sveriges justitie-och migrationsminister Morgan Johansson vädjar  nu om hjälp att lösa konsekvenserna efter den naiva flyktingpolitiken man fört alldeles för länge. 


Det verkar nu äntligen våra politiker börjar fatta konsekvenserna av sina politiska beslut i den naiva invandringspolitiken man förts alldeles för länge . Nu inser man att man måste ha hjälp av både fastighetsägare, näringsidkare och lokalsamhällets föreningar och organisationer, medborgarna själva och där framförallt man tvingar kommunerna att ta ett större ansvar för den politik som helt har gått dem ur händerna med en öppna droghandeln, skjutningar, brinnande bilar och den allmänna känslan av rädsla och med en lavinartad kostnadsökning.



Det som förut bara var positiva tongångar om hur invandringen skulle påverka vårt samhälle där den kulturella mångfalden skulle berika medborgarna med ett bättre samhälle. Naiva drömmare såg hur vi i samklang levde i ett intrigerat samhällssystem. De nyanlända skulle vara nyckeln och garantin till fortsatt välstånd för de svenska medborgarna.

Men hur blev det ?  

 

Totalkaos råder i stort sett i alla myndigheter både på statlig och kommunal nivå.  Kostnaderna rakar i höjden med risk att vi får sänka den sociala standarden eller höja skatterna kraftigt. Vi har en bostadsbrist som både skapar social oro och en prisstegring på bostadsmarknaden som gör att många utestängs från att kunna köpa eller hyra ett boende. 

Vi har noll koll på återvändande IS krigare som rörs sig fritt i samhället. Vi har en ökning av småbrott och andra kriminella handlingar utanför och i köpcentra av kriminella ungdomsgäng ursprunget från ensamkommande barn som driver fritt och där polisen står maktlösa inför problemet trots intensiva rop på hjälp från affärsinnehavare. Gängkriminalitet har ökat i de segregerade bostadsområdena där skjutningar med dödlig utgång nästan är en daglig företeelse numera i Sverige.

 

Vi har fått en dramatisk ökning av kvinnofridsärenden där våldtäcket numera sker på både badhus, skolor och andra allmänna platser och där inblandade invandrarungdomar är överrepresenterade. En av de mest problematiska konsekvenserna av massinvandring från särskilt Mellanöstern och Nordafrika är den främmande synen på kvinnor samt ett brutalare och våldsammare samhälle.

 

Vi har helt plötsligt börjat legalisera barnäktenskap genom att ha noll koll på läget visade det sig i en riksdagsdebatt. Det finns hundratal barnäktenskap i Sverige utan att varken politiker eller myndigheterna verkar bry sig.  Vi börjar närma oss ett laglöst land där småbrott skrivs av lika fort som de kommer in till polisen. Vi har skapat en arbetsmarknad där många med invandrarbakgrund aldrig får en chans till ett arbete utan försörjs livet ut med socialbidrag. En förhållande som hållit på de senaste 40 åren utan att våra politiker har brytt sig.

 

Nu äntligen efter minst 30 års negativ utveckling börjar politikerna vakna till. Till och med media börjar nu inse och börjar rapportera om det som bara för något år sedan var tabu för att inte riskera gå Sverigedemokraternas ärende. . I Sverige ökar brottslighet, sexuella ofredanden, trakasserier och våldtäkter men man hör och ser hur svenska politiker med journalisters hjälp försökt förneka, blåljugea, mörkar och avfärdar denna växande kriminalitet som desinformation och påhitt.

 

Nu först börjar våra politiker förstå allvaret när till och Morgan Johansson går ut med en vädjan till både arbetsgivare, kommuner, myndigheter och allmänheten om hjälp för att lösa det hela. Det verkar vara först nu man inser vad den naiva flyktingpolitiken under många år ställt till med och som de har ett så stort ansvar för konsekvenserna.  

 

Är detta inte en lite märklig försvarslinje man fört hitills ? Skuldbelägg de som bättre beskriver vardagen för väljarna , det är hela tiden någon annans fel att de själva misslyckas med sin politik hör vi igen och igen. . . De äldre partierna har inte svaren på väljarnas frågor samtidigt som de två största, socialdemokraterna och moderaterna, inte har vågat eller på annat sätt förmått ta i migrationsdebatten, leken med siffror hit och dit för att dölja det de är ansvariga för. .


Fortfarande skyr Moderaterna och Socialdemokraterna  integrationsdebatten som pesten även om socialdemokraterna nu gör försök att komma åt den debatten bakvägen genom att sakta öka kraven på de nyanlända. Men mycket kommer återstå.


tn

Av tommy norum - 21 mars 2017 08:45


Hur kunde Regeringen tillsätta Dan Eliasson som Rikspolischef med den meritlista han har i bagaget ? . Med tanke på hur han skötte Försäkringskassan under sin tid som generaldirektör så verkar hans förordnande som rikspolischef gå samma väg där inkompetensen blir lika påtaglig som hans tid i Försäkringskassan.  

 

Dan Eliasson slutar som generaldirektör på Försäkringskassan 2014. Han tillträdde tjänsten som generaldirektör för Försäkringskassan den 1 oktober 2011.  Under 2014 riktades intern kritik mot Försäkringskassans ledning, exempelvis rörande arbetsformerna och deras inslag av detaljstyrning och övervakning.  


Att man som medborgare och skattebetalare skall behöva finna sig i hur illa våra politiker och tjänstemän hos våra myndigheter sköter sina åtagande. Försäkringskassan har i omgångar utsatts för kritik. Den senaste gäller hur man hanterar assistansernasbolagen  där det visat sig att kontrollen har brustits i över 20 år där man gått med på oseriösa utbetalningar på miljonbelopp på grund av att det inte funnits ett kontrollsystem som stoppar miljonrullningen till fuskare.  

 

Här sitter det medarbetare på försäkringskassan och samarbetar med privata bolag och förser dem via dataintrång med sekretessbelagda uppgifter. Man kan ju fråga sig vad man har för organisation och ledning när det visat sig att man betalat ut nästan 100 miljoner till tre fuskbolag trots att samtliga fått indragna tillstånd.  Men det är väl här som i andra sammanhang att man tappar allt sunt förnuft när rädslan tar överhand att bli anklagad för att skapa oro bland de som behöver statligt stöd. Den rädslan är något som går som en röd tråd som skapar handlingsförlamning hos våra myndigheter där man inte agerar när risken finns att man då blir för främlingsfientlig, osolidarisk, eller andra tillmälen då lämnar man allt sunt förnuft bakom sig och struntar i konsekvenserna i sitt handlande.

 

Socialförsäkringsministern Annika Strandhäll  ( s)  medger att vi politiker har inte skött det här tillräckligt bra . Gång på gång ertappar vi hur illa underrättade våra politiker är om konsekvenserna av de politiska beslut man tar och hur det slår i verkligheten. Den nuvarande Polischefen Dan Eliasson var chef för  Försäkringskassan mellan 2011 och 2014 och har en stor del i en närmast obefintlig kultur i detaljstyrning och övervakning i organisationen.  

 

Har han infört samma system i Försäkringskassan som inom polisen att man skall hemlighålla alla fakta som på något sätt kan ge bränsle åt kritik till den politik som politikerna fattat ? . 

Kanske inte så lätt att som  myndighetschef att tillstå att kanske inte riktigt räcker till , man är inkompetent för sin uppgift.  Slarvar man bort ett hundratal miljoner ur stadskassan på grund av slarv och ett obefintligt säkerhetssystem då tar man inte som myndighetschef sitt uppdrag på allvar.

 


Vi får förlita oss till media ,för någon självkontroll hos många av våra myndigheterna visar sig inte fungera utan går väl mer ut på att dölja alla misstag som bedrivs i organisationerna. . Gång på gång ertappar organisationer inom våra myndigheter med byxorna nere och där våra politiker yrvakna försöker mildra kritiken när det kommit upp till ytan så gått det går. 

 

Försäkringskassan är den senaste i samlingen som visar att man inte riktigt räcker till och där man slarvar bor 100 tals miljoner till brottslingar.  Att sedan vår nuvarande Rikspolischef kanske har en stor skuld till att detta fått fortgå en längre tid är en aning oroväckande för tilliten till våra myndigheter.     

 

tn 


Av tommy norum - 20 mars 2017 07:00


Foton från Värmlands museum



Licens Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika (CC BY-NC-SA) Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika (CC BY-NC-SA)           

3 damer i en båt lämnar Inre hamn för en tur på Vänern. Bilden tagen på 1920-talet.


Karlstads Brandkår. Fast anställd personal framför kameran år 1919 i nuvarande Frödingparken med brandchefen, kapten Per Ågren främst.  Fotograf Karl Nyström  


Värmlands regementes officersmäss vid Trossnäs övningsfält. Byggnaden plockades ner, skeppades med pråmar till Karlstad och återuppfördes på Kasernhöjden 1913.



Av tommy norum - 20 mars 2017 07:00



 

Det här var Sverige för ca 50 år sedan





Licens Public Domain-märke - Fritt från kända upphovsrättsliga restriktioner (CC pdm) Public Domain-märke - Fritt från kända upphovsrättsliga restriktioner (CC pdm)           


 

Högertrafikomläggningen 3 september 1967.Trafik på Kungsgatan, Stockholm  Fotograf Glase, Gösta         


 

Milkshakes, jordgubbar, grapefrukt m m Fotograf Bernhard, Kerstin Boel

 

Rast vid vägkanten. Par på billutflykt dricker kaffe bredvid vit Saab. I bakgrunden skog, öppet landskap och sjö. Värmland. Fotograf Liljeroth, Erik

 

Simskola för de minsta i Timrå Simhall med bland andra badmästare Sture Andersson. Fotograf Norrlandsbild  


 

Gatumusikanter, torghandel med påskris och leende flickor vid Vängåvan.  Fotograf Norrlandsbild/Kjell Sandström  



 

Enligt notering: "Skridsko Parken. I.F.K bana 21/1 1960  Fotograf Andersson, Arne


 

Fotografiet taget i Ostermans marmorhallar på Birger Jarlsgatan, Stockholm. Båten vanns vid utlottningen av Carl Gustaf Piehl, KSSS

Av tommy norum - 19 mars 2017 07:00

  

Liberalernas Jan Björklund  försöker vinna  politiska poäng genom att öka antal poliser till att släcka de bränder som han själv varit med och anlagt 

 

Alla partierna där väl Liberalerna med Björklund i spetsen skriker högst om mer poliser, högre löner  till lärare och poliser, större försvar. Men man hör väldigt sällan lösningar på det som ställt till allt elände vi nu läser om dagligen i media. Att man försöker släcka de bränder man varit med och anlagt löser inte problemen på sikt. 

 

Alla vet eller borde veta vid det här laget att roten till det hela har varit en naiv flyktingpolitik utan en bostadspolitik anpassad till inströmningen av flyktingar, en obefintlig integration och skolpolitik för de nyinkomna under decennier som skapat utanförskap och kriminalitet. Orsaken och resultatet av den obefintliga politiken har försökt tystats ner och alla tendenser till att försöka ge et rättvis bild av det samhälle man skapat har möts med glåpord som främlingsfientlighet . att man går SD:s ärende om för fram avigsidorna av den obefintliga integrationspolitiken som vi nu så tydligt ser konsekvenserna av.    

 

Att i det läget försöka verka som en seriös politiker när man initiativ och komma med lösning i form av brandkårsutryckningar som mer poliser, är ju bara lösningar för att i någon mån släcka de bränder som man varit med och anlagt som politiker. Att i det läget tro sig ge sken av trovärdighet för en sådan politik där de flesta medborgarna nu börjar förstår vika som har ansvaret för det vi nu upplever ute i samhället.

 

Vi har fortfarande inte löst bostadsproblemet som har sin början för 40 år sedan. För nuvarande så bygger vi inte ens bostäder i den takt som tillströmningen av flyktingar kommer hit. Vi har fortfarande inte löst problemet med att få fler invandrarungdomar att gå ut gymnasiet med godkända betyg. Detta problem har funnits i minst 30 år utan att politikerna reagerat. Man har med sin obefintliga integrations  politik skapat invandrargetton runt våra storstäder där polisen numera  inte törs gå in utan kraftiga personalförstärkningar.

 

Samtidigt finns det politiker i politiska partier som vill återgå till en humanare flyktingpolitik än den som nu bedrivs. Liberalerna, Centerpartiet , Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill inte ta till sig och analysera varför det ser ut som det nu gör i samhället samtidigt som man inte lagt två strå i kors under nästan ett halvt sekel för att bryta utanförskap, bostadspolitiken, en arbetsmarknadspolitik som är anpassad till flyktingar med dåliga baskunskaper.  

 

Sedan finns det fortfarande de som inte förstår varför Sverigedemokraterna växer så det knakar.



tn






.,

Av tommy norum - 17 mars 2017 07:00


Sverigedemokraterna växer så det knakar. Om den här tendensen håller sig till valet så kommer SD bli det största partiet 2018. Medan väljarna flyr Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna så växer Centern och Sverigedemokraterna så det knakar i opinionsmätningarna. Till och med KD har kravlat sig upp över 4% strecket. Kanske är det en del moderat sympatisörer och en och annan Liberal som tröttnat på Björklunds  politik där man  tycks tro att en ökning av lönerna löser alla problem. .

   

Trots intensiva försök från både media och politikeretablissemanget att sätta stopp för SD:s framfart så har medborgarna genomskådat alla försök att med desinformation göra partiet oseriöst utan fortsätter att ge partiet sitt stöd i opinionsmätningarna.

 

Den tiden är förbi när media ensamma på täppan kunde dirigera väljarna åt vilket håll de skulle gå i politiken. Nu finns det andra kanaler att söka information på till förtret för media maffian.  Att det sedan finns vanliga medborgare som också försöker ge bränsle till brasan med mer eller mindre oseriösa påståenden om SD på Facebook sidorna ger väl närmast ett patetiskt intryck när de mestadels rör sig så långt från verkligheten man kan komma i sin naiva drömvärld. .  

 

 


Anna Kinberg Batras kris blir allt djupare.

 

En ny mätning från Aftonbladet/Inizio visar att Moderaterna tappar kraftigt och nu bara har stöd av 17,6 procent.

Sedan valet har partiet tappat var fjärde väljare.. Men kan man vänta sig något annat när man har en partiledning som inte riktigt vet vilken fot man skall stå på i politiken.

 

tn

Av tommy norum - 17 mars 2017 07:00




Sven-Åke Runelid's Profile Photo, No automatic alt text available.

 


 

Tsunamiliknande flyktingvåg

 TVÅVÄGSSEGREGATION

När vi överraskades av en tsunamiliknande flyktingvåg av nyanlända var tillgång och efterfrågan på samhällets resurser inte synkroniserade. Vi blev översköljda och hann inte med i den anstormning av behov som plötsligt uppstod. Vi mobiliserade och ställde samhällets alla resurser till förfogande, men de räckte inte till och nu står vi vid vägs ände.

 

En känsla av hopplös uppgivenhet sprider sig bland samhällets tjänare. Några tappra eldsjälar kämpar fortfarande likt frälsningssoldater, emedan luften har gått ur övriga. Att ödsla mer kraft och energi blir som ett skott i mörker. Vi kan konstatera att de som vill integreras kommer, med lite god hjälp, att göra det av egen kraft. De som inte vill, blir kvar i sina landsmäns bosättningar. Det uppstår en tvåvägssegregation, när invandrare inte vill anpassa sig till vår kultur och när vi inte vill att deras kulturer skall spridas i vårt samhälle.

 

Det blir till slut vi mot dom och det kommer ingen att tjäna på. Det är tillräckligt illa redan nu. Glöm inte bort att det fortfarande finns egna medborgare, som också vill ta del av våra gemensamma resurser. Mångfald kan vara berikande, men ska inte förväxlas med enfald.

 

Sven-Åke Runelid


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards