Alla inlägg den 28 mars 2017

Av tommy norum - 28 mars 2017 07:00



Avgick i fredags – nu ställer fackbasen upp för omval


Men i dag meddelar fackbasen att han ställer upp för omval.

– Ni som känner mig vet att jag är en fighter, skriver Lars Lindgren i ett mejl.

 

 
Lars Lindgren en maffialiknande fackpamp som vägrar anpassa sig till de regler som gäller i transport. Policyreglerna skall gälla alla andra i förbundet men inte han själv anser han..   



Det här bevisar väl att LO har infiltrerats av maffialiknande pampledare som struntar i både medlemmarnas, och skrivna regler för att i stället sko sig själva. Aftonbladet kunde avslöja hur han representerat med dyra spritnotor, bjudit med en vän på resor i Europa som förbundet bekostat och kört privat med förbundets bil utan att göra rätt för sig. På förbundskontoret kunde man inte uppge varför Lindgren bilade runt på kontinenten på somrarna, alltså vad han egentligen gjorde för förbundets räkning under sommarturerna med bilen.



En pamp är alltid övertygad om att han själv har rätt. En pamp tar sällan argument av någon annan. En pamp får gärna raseriutbrott eftersom han är solen som universum roterar kring och alltså har han vissa rättigheter. Observera att jag skriver han, kvinnliga pampar är lika osynliga som hermeliner på vintern.

 

Så uppträder alltså Lars Lindgren och därför ska man inte bli förvånad över att han avgår dag ett och vill bli återvald dag fyra. Han tycker inte att representationsreglerna, som andra skulle följa, gällde honom. De var inte huggna i sten, sade han  Man fick göra en bedömning från fall till fall.

Nähä. Varför fanns reglerna om de inte skulle följas? Men svaret är i alla fall pamptypiskt.


– Det här är det yttersta av demokrati. Jag har fått många samtal från människor som vill att jag ska ställa upp – men vill inte medlemmarna att jag ska bli ordförande så blir jag inte vald till det, säger han till tidningen Transportarbetaren. Vi får väl hoppas för både demokratin, medlemmarna, socialdemokratiska partiet att medlemmarna tar sitt förnuft tillfånga och sparkar ut fackpampen Lars Lindgren  ur förbundet.   




Var finns den värdegrund inom LO och Socialdemokraterna som man efterlyser hos andra ?


1976  Hans Ericssons semesterplaner. Fackbasen hade dessutom rest till de spanska semesteröarna på charterbolaget Scanairs bekostnad. Han bodde på ett hotell som ägdes av Svenska arbetsgivareföreningen,
 

I oktober 2004 kunde Sveriges radio bekräfta något det länge hade ryktats om kring Trollhättans fackliga kretsar: att den lokala Metall-filialens ledning gärna åkte på barnförbjudna äventyr.

Det handlade om besök på porrklubbar i Köpenhamn, där Metallavdelningens medlemmar betalade för både spriten och inträdet. Ett annat besök, den gången på en belgisk porrklubb, hade kostat 50 000 kronor, skriver SR.

Under besöket i Belgien hade avdelningsstyrelsen och omudsmännen också köpt en dildo som en present till en i sällskapet. Medlemskassan stod för notan.

Även på hemmaplan kunde det gå vilt till, enligt SR. Under avdelning 112:s fester kunde facket bjuda både på sprit, taxiresor och hotellövernattningar.

Skandalen ledde till att många fackförbund såg över sina representationsregler.

 

Den tidigare LO-basen Wanja Lundby-Wedin har gjort en rad uppmärksammade lägenhetsaffärer genom åren.
För tolv år sedan kunde tidningen Kommunalarbetaren berätta att flera höjdare inom Kommunal hade skaffat lägenheter till sina barn genom ett särskilt fastighetsbolag.


Kommunal, som representerar lågavlönade anställda inom offentlig sektor, har gått back med över 320 miljoner på att sin krog- och konferensverksamhet.


Samtidigt har Kommunals förbundskontor druckit sprit för hundratusentals kronor per julfest, uppger Aftonbladet. I december 2014 gick bara själva alkoholen på 110 000 kronor. Medlemskassan stod för notan.

osv osv.

 tn

.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards