Direktlänk till inlägg 22 mars 2017

Morgan Johansson börjar nu inse att utvecklingen i dyningarna efter den naiva invandringspolitiken gått dem hur händerna.

Av tommy norum - 22 mars 2017 07:00



De flesta debattörer skuldbelägger nu högerpopulisterna för att de skördar framgång efter framgång i opinonsundersökningar och val. Är det Jimmie Åkessons alla fel och brister som gör att SD är näst största parti i de senaste mer traditionella svenska undersökningarna ?  Ingen har på något sätt pekat på  Löfven / Kinberg Batras roll i sammanhanget eller de andra politiska partierna.  Men nog borde väl en och annan fråga sig vems fel det är att att det går så bra för Åkessons Sverigedemokrater där man i senaste opinionsundersökningen blev näst största parti.


 

Sveriges justitie-och migrationsminister Morgan Johansson vädjar  nu om hjälp att lösa konsekvenserna efter den naiva flyktingpolitiken man fört alldeles för länge. 


Det verkar nu äntligen våra politiker börjar fatta konsekvenserna av sina politiska beslut i den naiva invandringspolitiken man förts alldeles för länge . Nu inser man att man måste ha hjälp av både fastighetsägare, näringsidkare och lokalsamhällets föreningar och organisationer, medborgarna själva och där framförallt man tvingar kommunerna att ta ett större ansvar för den politik som helt har gått dem ur händerna med en öppna droghandeln, skjutningar, brinnande bilar och den allmänna känslan av rädsla och med en lavinartad kostnadsökning.



Det som förut bara var positiva tongångar om hur invandringen skulle påverka vårt samhälle där den kulturella mångfalden skulle berika medborgarna med ett bättre samhälle. Naiva drömmare såg hur vi i samklang levde i ett intrigerat samhällssystem. De nyanlända skulle vara nyckeln och garantin till fortsatt välstånd för de svenska medborgarna.

Men hur blev det ?  

 

Totalkaos råder i stort sett i alla myndigheter både på statlig och kommunal nivå.  Kostnaderna rakar i höjden med risk att vi får sänka den sociala standarden eller höja skatterna kraftigt. Vi har en bostadsbrist som både skapar social oro och en prisstegring på bostadsmarknaden som gör att många utestängs från att kunna köpa eller hyra ett boende. 

Vi har noll koll på återvändande IS krigare som rörs sig fritt i samhället. Vi har en ökning av småbrott och andra kriminella handlingar utanför och i köpcentra av kriminella ungdomsgäng ursprunget från ensamkommande barn som driver fritt och där polisen står maktlösa inför problemet trots intensiva rop på hjälp från affärsinnehavare. Gängkriminalitet har ökat i de segregerade bostadsområdena där skjutningar med dödlig utgång nästan är en daglig företeelse numera i Sverige.

 

Vi har fått en dramatisk ökning av kvinnofridsärenden där våldtäcket numera sker på både badhus, skolor och andra allmänna platser och där inblandade invandrarungdomar är överrepresenterade. En av de mest problematiska konsekvenserna av massinvandring från särskilt Mellanöstern och Nordafrika är den främmande synen på kvinnor samt ett brutalare och våldsammare samhälle.

 

Vi har helt plötsligt börjat legalisera barnäktenskap genom att ha noll koll på läget visade det sig i en riksdagsdebatt. Det finns hundratal barnäktenskap i Sverige utan att varken politiker eller myndigheterna verkar bry sig.  Vi börjar närma oss ett laglöst land där småbrott skrivs av lika fort som de kommer in till polisen. Vi har skapat en arbetsmarknad där många med invandrarbakgrund aldrig får en chans till ett arbete utan försörjs livet ut med socialbidrag. En förhållande som hållit på de senaste 40 åren utan att våra politiker har brytt sig.

 

Nu äntligen efter minst 30 års negativ utveckling börjar politikerna vakna till. Till och med media börjar nu inse och börjar rapportera om det som bara för något år sedan var tabu för att inte riskera gå Sverigedemokraternas ärende. . I Sverige ökar brottslighet, sexuella ofredanden, trakasserier och våldtäkter men man hör och ser hur svenska politiker med journalisters hjälp försökt förneka, blåljugea, mörkar och avfärdar denna växande kriminalitet som desinformation och påhitt.

 

Nu först börjar våra politiker förstå allvaret när till och Morgan Johansson går ut med en vädjan till både arbetsgivare, kommuner, myndigheter och allmänheten om hjälp för att lösa det hela. Det verkar vara först nu man inser vad den naiva flyktingpolitiken under många år ställt till med och som de har ett så stort ansvar för konsekvenserna.  

 

Är detta inte en lite märklig försvarslinje man fört hitills ? Skuldbelägg de som bättre beskriver vardagen för väljarna , det är hela tiden någon annans fel att de själva misslyckas med sin politik hör vi igen och igen. . . De äldre partierna har inte svaren på väljarnas frågor samtidigt som de två största, socialdemokraterna och moderaterna, inte har vågat eller på annat sätt förmått ta i migrationsdebatten, leken med siffror hit och dit för att dölja det de är ansvariga för. .


Fortfarande skyr Moderaterna och Socialdemokraterna  integrationsdebatten som pesten även om socialdemokraterna nu gör försök att komma åt den debatten bakvägen genom att sakta öka kraven på de nyanlända. Men mycket kommer återstå.


tn

 
 
Ingen bild

Random

22 mars 2017 13:10

Debatt i riksdagen idag. Tittade en halvtimme. Då hinner liberalerna under sds frågestund blanda om vem som var först med att lösa frågan om barnäktenskap.
Tänk hur ineffektiva de är.

Varför skaffar de inte en programvara som söker fram de verkliga fakta som finns.
Likadant med siffror och data.
Här kunde en särskild person ansvara för att inför varje debatt i riksdagen ha aktuella data tillgängliga. Så att våra skattemedel slipper läggas på tjafset om vem som var först.

Förbjud också partier från att kalla varandra nazister och fascister. Det finns inga sådana partier som driver de frågorna. Det är ett slöseri med tid.

De beter sig som barn som ska gå till skolan och stannar vid varje händelse på vägen och slåss och bjäbbar om vem som såg vad först. Sedan vänder om och går tillbaka för att se vilken väg de gick. Framåt igen osv. Det ser ut som om de aldrig kommer att komma fram till skolan. Den hinner stänga innan de kommit fram. Ett enormt resursslöseri.

Det här är fanimej inte en saklig debatt om olika lösningar. Det är okunniga människor som saknar substans i sin argumentation.

Robotar skulle med lätthet kunna ersätta dem och göra det bättre. Enorma belopp kostar det oss. Inte bara denna halvtimme utan den tid det fördröjer livsviktiga beslut.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards