Direktlänk till inlägg 14 februari 2016

Varför tar inte regeringen kollapsen i kommunernas flyktingmottagning på allvar och bromsar inflödet av asylsökande.?

Av tommy norum - 14 februari 2016 07:00

 

  

 

 Svensk flyktingpolitik i dag 2016   

 

 

 


Medan Kommunerna ute i landet ropar efter mer resurser för att flyktingmottagandet skall ske under ordnade förhållanden så fegar Socialdemokraterna ur när man vägrar att införa tuffare asylregler där MP och V bromsar för alla förslag den riktningen. Trotts att 68 kommuner anmält sig själva för att de inte kan leva upp till sitt uppdrag så fortsätter regeringen på den inslagna vägen och vägrar anpassa flyktingmottagningen till de resurser som finns till förfogande ute i landetOtillräckliga utredningar, dåligt med lokaler och felutbildad personal.

61 kommuner tycker att de brister så allvarligt i omsorgen av ensamkommande flyktingbarn att de Lex Sarah-anmält sig själva.– Kommunerna har ett oerhört ansträngt läge, säger Birgitta Hagström på IVO.

 

Brister i utredningen

Mellan september 2015 och tolfte februari i år har det kommit in 68 anmälningar till IVO. Bakom anmälningarna står 61 olika kommuner. Några har anmält sig själva flera gånger tydligen inför döva öron kan man förstå. . 


Bara att konstatera att vår lagstiftning har två olika nivåer. När man har resursers då skall de följas. När det saknas resurser då behöver de inte följas.

 

 

   

 Vem som skall bo i de nya bostäderna som skall byggas i glesbyggdskommunerna när de nyanlända tröttnat på att bo på en ort som inte kan erbjuda ett arbete att gå till ? Den frågan står öppen till våra politiker att svara på.  Flyktingars rätt att bestämma bostadsort ställer till problem ute i kommunerna. Det finns röster som höjs i från de kommuner som flyktingar väljer som bostadsort (storstäderna) att de inte klarar av den nya situationen att ta emot mer nyanlända utan vill att regeringen sätter stopp för friheten att själva få välja bostadsort.

Här åskådliggör man verkligen hur problemen hopar sig i mottagandet. Skall de nyanlända tvingas kvar i glesbygdskommuner utan att de kan erbjuda en arbetsmarknad värd namnet?  Hur skall de småkommuner som tagit i mot en stor grupp nyanlända kunna göra en vettig investeringsplan i bostäder, skolor när man tror och som det har visat sig många drar sig mot storstadsområdena där både släktingar och chans till ett arbete att gå till finns?

Det är många frågetecken som borde redas ut innan man fyller på med mer nyanlända. Här kräver Regeringen att det skall byggas ute i kommunerna. Men för vem kan man fråga sig när det visar sig att de flesta flyttar ut och bosätter sig på andra ställen efter en tid. Skall vi börja med en rivningspolitik som för några år sedan kommunerna blev tvingade till att sanera sitt bostadsinnehav från tomma lägenheter. 

Men tuta och kör politiken så får vi ser vad som händer fortsätter där ingen vill ta det ansvar där också medborgarna i Sverige känner sig sedda. Nu verkar allt i politiken röra sig om att tillgodose flyktingarnas behov i första hand och där konsekvenserna för medborgarna lämnas därhän. Man ser ju tydliga reaktioner i samhället på en oro som ger olika uttryck men som våra riksdagspolitiker hitills vägrar att ta till sig.

Tvinga på medborgarna flyktingpolitiken som vi står för anser våra politiker,  bemöt alla tendenser till reaktioner med  retoriken att de är flyktingfientliga , nazister, ulta högern, inte för allas lika värde, inte är för solidaritet, de är rädda för förändringar o.s.v 

 


 Hur länge kan man hålla på med en invandrarpolitik som det visar sig har noll koll vart det leder i framtiden både inom bostadssektorn, skolan och arbetsmarknaden i våra småkommuner runt om i landet ? 

tn
    

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

14 februari 2016 08:40

Och det värsta av allt det är ju att det är sant vartenda ord du skriver.

Vi måste göra något! Och det nu!
Landet förblöder!

Och dummast av dem alla är de som valt in dessa dårar till politiker.


.

 
inget kan

inget kan

14 februari 2016 22:12

att svetsloppan är en nolla det har vi vetat nu har jag sett en ny på tv morgan johansson säger invandringen sjunker i Färgelanda i Dalsland bor en fam. 10 år tillbaka fast arbete tre barn som går i skola ska nu skickas till Bulgarien vore det inte bättre skicka hem dom som står vid gränsen var är demokratin som s förespråkar

http://url

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

15 februari 2016 11:17

"Enligt inrikesminister Ygeman förväntas upp till 80 000 av de asylsökande 2015 inte få uppehållstillstånd utan skall skickas hem. Detta är en svår och kostsam hantering.

En vanlig ansökan ligger på 200 000 kr och med överklaganden och utvisningsomkostnader lär det bli 300 000 kr i snittkostnad.

Detta blir en utgift på 24 miljarder till asylsökanden som inte är flyktingar i någon bemärkelse."

Läs mer här:
http://avpixlat.info/2016/02/15/andrum-eller-omprovning/#more-168311

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

23 februari 2016 09:56

Ormen som bet kvinnan till döds:

https://www.youtube.com/watch?v=yeJ-iv3MOTo

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 25 feb 20:03


                          Olle Englund en känd Åmåls profil  som dokumenterat stadens liv och rörelser med sina filmer på 50-60 talet.      ...

Av tommy norum - Tisdag 25 feb 14:15

  Över 60 % av de tillfrågade  Socialdemokratiska kommunalråden försöker få Stefan Löfven att klippa trådarna till den marionettdocka han uppfattas som där L,C V och MP drar i trådarna för att få genom sin generösare flyktingpolitik och där S...

Av tommy norum - Torsdag 20 feb 12:49


    Obegåvade kommunalpampar finns det tydligen många av runt om i Sverige speciellt inom de s-styrda kommunerna.Mot allt sunt förnuft så var det många kommunalråd som efter det stora flödet av migranter 2015 lovordade den migrationspoli...

Av tommy norum - Onsdag 19 feb 13:53

Livet i Sockholm på 1950 talet   Lekande barn i ett gammalt militärflygplan på Gärdet Fotograf Hernried, Karl Heinz   Korvgubbe vid Gamla stan .   Cyklister vid slussen.   Rivninga av hus i Klara    Isjaktstävling någon stan ...

Av tommy norum - Måndag 17 feb 11:35


    När Socialdemokraterna pratar om att de är en garant för en fortsatt välfärd - något som de har svårt att leva upp till i verkligheten vilket också sätter det sina spår hos väljarna. I vanlig ordning så letar den S-ledda regeringen  ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se