Direktlänk till inlägg 2 februari 2016

Regeringens samordnare för utsatta EU- medborgare förmedlar klarspråk i sin utredning.

Av tommy norum - 2 februari 2016 07:00

 

 

 


De här bilderna är väl en bra illustration  vad som händer i vårt samhälle om ingen har kurage att säga ifrån. Martin Valfridssons, nationell samordnare för utsatta EU-medborgare med sitt förslag till regeringen  klart deklarerar vad som borde gälla i framtiden innan man kommer i samma situation som vad den naiva invandrarpolitiken blivit upphov till för samhället.   

 

Det är bara att konstatera att myndigheter och politiker totalt tappat förmågan att ta till sig vilket mandat de har att företräda. Med rädslan i bagaget att bli anklagade att vara främlingsfientliga så tappar man helt sans och reson inför sin uppgift man har tilldelats för att representera medborgarna i samhället. I dagens offentliga debatt förefaller emotionella argument vara de allra viktigaste. Hur saker och ting faktiskt förhåller sig tycks däremot sekundärt. Det gäller att få med sig massorna och då är det smart att spela på människors känslor. 

Här erbjuder kommunerna särskilda boende för de utsatta EU-medborgarna, platser för vilket bidrar till att de slumsamhällen som man så frenetiskt i andra situationer försöker arbeta för att få bort. Att samvetömma kommunpolitiker och tjänstemän agerar utan en tanke på vilka problem det får i förläggningen, för att inför medborgarna inte uppfattas som främligsfientliga.

Det har i alla fall Martin Valfridssons, nationell samordnare för utsatta EU-medborgarei sitt förslag till regeringen klart deklarerat vad som borde gälla i framtiden innan man kommer i samma situation som i vad den naiva invandrarpolitiken blev upphov till för samhället.  

Ingen skolgång till tiggarnas barn, inga särskillda platser för boende, inget tiggeri och polisen måste ta ett kliv framåt föt att komma åt de illigala bosättingarna.

Som vanligt så finns det kritik som nu av Civil Right Defenders där man hänvisar till FN:s barnkonvektion där rätten till skolgång i Sverige enligt Robert Hård som representerar organisationen skall gälla alla oberoende från vilken land man kommer ifrån. Enligt FN:s barnkonvektion skall alla barn garanteras rätt till skolgång. Hårdh säger att utredningens förslag klingar ihålligt när man samtidigt pratar likhet inför lagen.

Men fråga är väl om det är Svensk lag som skall gälla för alla som bosätter sig i Sverige illegalt ??Vi får väl hoppas att regeringen tar till sig Martin Valfridssons, nationell samordnare för utsatta EU-medborgare, förslag och inte bryr sig om alla naiva, totalt anskärmade från verkligheten, som opponerar sig och vill se ett Sverige som världens samvete där alla är välkomman att snylta på vår sociala välfärd. 

tn
 
 
Ingen bild

Åmålit

26 april 2017 01:15

Eu-medborgare har rätt att vistas i landet 3 månader. I Säffle har kyrkan ihop med kommunen ordnat 3 lägenheter till tiggare som varit i landet i flera år. Hörde att en kyrka i Åmål kl. 18.00 varje dag bjuder tiggarna som sitter utanför våra matvarubutiker på middag?! Varför ska man jobba och vistas legalt i landet när man får både boende och mat serverat gratis? Mitt förslag till "Åmål Sveriges... blir "Åmål bidrar till att permanenta fattigdom och utanförskap...Ren okunskap och idioti enligt mig.

 
Ingen bild

Karin

26 april 2017 08:40

Viktigt att känna till RÄTT LAGAR, nämligen EU-lagstiftningen (Lissabonfördraget och Schengenfördraget) , Svensk Utlänningslag och de VISA-föreskrifter som finns!

Schengenregler gäller inte i alla EU-länder
Alla EU-länder deltar inte i Schengensamarbetet och omfattas därmed inte heller av Schengenreglerna. I Schengensamarbetet deltar idag 22 EU-länder samt Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz.
!!! Bulgarien, Cypern, Irland, Kroatien, Rumänien och Storbritannien ingår inte fullt ut i Schengensamarbetet.
Bra att känna till Visa-reglerna för de som kommer från länder utanför Schengenområdet, innan man påstår att Tiggarna har rätt att vistas i Sverige!

Dokument som krävs
För att din visumansökan ska behandlas krävs de obligatoriska dokumenten nedan.
Observera att samtliga handlingar ska uppvisas i original.
Du måste ha:
ett ifyllt och undertecknat ansökningsformulär, Ansökan om Schengenvisering, blankett 118031, eller en utskrift av webbansökan
kvitto på betald ansökningsavgift, om du inte betalt vid webbansökan
ett pass eller annan giltig resehandling.
Detta ska:
- vara giltigt i minst tre månader efter avresan från Schengenområdet
- innehålla minst två tomma sidor
- vara utfärdat inom den senaste tioårsperioden
en individuell medicinsk reseförsäkring som täcker kostnader för akut vård och hemtransport av medicinska skäl. Läs mer under Medicinsk reseförsäkring.
tillräckligt med pengar för uppehället. Sveriges utgångspunkt är 450 SEK per dag och person.
Ambassaden kräver att du styrker att du kan försörja dig t.ex genom kontoutdrag från din bank eller lönespecifikation för de senaste sex månaderna.
Om den som bjuder in dig till Sverige ska stå för dina kostnader ska du visa att denne har tillräckligt med pengar på motsvarande sätt. tillräckligt med pengar för återresan eller en returbiljett
dokument som är specifika för den typ av besök du ska göra.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

26 april 2017 09:07

Det blev ju ett överklagande av det där kommunstyrelsebeslutet men domstolen gick på kommunstyrelsens linje att bevilja 120 000:- till den där kyrkan.

I domen kan man utläsa att det enda som krävs är att dessa utlänningar vistas i kommunen. Därmed är kommunen tvingade att förse dem med mat och husrum och pengar till hemresa.

Därmed har man öppnat dörren till hela världens alla fattiga att komma till Säffle kommun och få mat för dagen och husrum och pengar till hemresa.

Kan det bli värre? Har verkligen kommunledningen mandat att göra så?

 
Ingen bild

Kalle P

26 april 2017 18:34

I Säffle har det utanför ICA Kvantum suttit en dam varje dag i säkert mer än ett år. Visst är det väl tre månader som gäller och sedan får man åka hem?

 
en som inte tror

en som inte tror

27 april 2017 19:00

jag undrar varför har jag jobbat i 52 år när alla invandrare får allt du ser ingen inv. som gråter eller dåliga kläder alla röker att dessa kan leva så alla har mobil är jag så dum eller nån kan svara på detta

http://url

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

28 april 2017 08:13

Var de får pengar ifrån till cigaretter och fina kläder?
Se detta norska program så får du svaret:
https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/MDDP11000617/18-04-2017

Det är Brennpunkt i Norge som gjort programmet och beskriver rätt så ingående vad dessa tiggare lever på.

 
Ingen bild

Trötter

28 april 2017 18:09

Brottslighet förekommer också i tiggarnas spår. Det har fifflats med pantkvitton för stora belopp. Ändå låter affärerna de berörda sitta utanför och tigga. Ibland sitter dom inne framför pantapparaten också. Detta skulle jag tycka vore anledning och köra bort dom. Idag satt det 2 tiggande eu-migranter framför Eurocashs entré. Det finns en större affär som inte har en välkomstkommité, bättre att gynna dom.

 
en som inte tror

en som inte tror

28 april 2017 22:23

det kom in 3 solbrända på stadd i Åmål en betala för maten när han åt färdigt gick den andra tog ny tallrik nu var det en anställt som såg detta varför ska vi ha dessa svin här det var en kock i dalskog som laga mat till invandrare fans inte en dag dom klaga på maten skicka hem dom jävlarna vi behöver inte dom

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards