Direktlänk till inlägg 27 januari 2016

Rensa ur ohyran från redaktionerna så vi kan börja lita på nyheterna som förmedlas ..

Av tommy norum - 27 januari 2016 07:00


 


Sent skall syndarna vakna får man väl säja när nu Journalisterna äntligen slår upp ögonen och börjar betrakta samhället med utgångspunkt från verkligheten och inte från någon sorts politisk horisont med ett mångkulturellt samhälle i baktankarna som skulle få Sverige att växa på alla områden.  Bedrövligt för en hel yrkeskår som anser sig vara en garant för det fria ordet och något att lita på visat sig ha totalt tappat huvudet i sin nyhetsförmedlings.

Fast vi vet att Sverige gått mot ett segregerat samhälle där integrationen inte lyckats med ett betydligt lägre inflöde av invandrare så har man vägrat att sätta focus på detta som kommer att förändra och har förändrat samhällsbilden i en negativ riktning. Det är väl först när uppdrag granskning i bland tar tag i samhällsproblemen som man med mottot i där i är jag nöd och tvungen förmedla den verklighet som programmen speglar. Annars är det tyst på redaktionerna.  

Finns otaliga rapporter att ta del av som talar sitt tydliga språk var Sverige är på väg och vilka problem vi står inför i integrationen med de risker som det för med sig men som våra journalister sopat under matta för det stämmer inte överens med den bild man vill förmedla och framförallt så har rädslan att gå SD ärenden blockerat all nyhetsförmedling som går i den riktningen.

Man kan ju fråga sig vad i herrans namn sysslar man på redaktionerna när man så totalt blundat för verkligheten utanför redaktionerna.  Det går så lång att när någon talar klarspråk och kallar en spade en spade så kritiserar man budbäraren för att de har mage att störa bilden av ett invandrarvänligt folk utan problem där alla lever i samklang.

Vi får väl hoppas att ägarna till tidningarna nu rensar ut ohyran ur redaktionerna som inte förstått sin roll i nyhetsförmedlingen när man utan att skämmas använder sin position att driva sin egen högst privata syn på vilket samhälle hen vill se. Vi vet ju att det finns ett överskott av vänstern och miljöpartister som journalister och det har ju satt ordentliga spår i den nyhetsförmedling som man nu självkritiskt börjar förstå att de misskött under decennier.

Kanske ägarna borde ta sitt ansvar och rensa ut ohyran från redaktionerna innan de helt förstört förtroendet för media. Om inte annat så talar väl krisen i tidningsvärlden sitt tydliga språk att läsarna lämnar papperstidningarna där vänstermaffian fått fria händer och visat så klart att det inte är nyheten som är det viktiga utan deras fokus har hela tiden varit styra läsarna genom att mörka nyheter som inte gagnar deras sak.

Så nu kan man hoppas att ägarna tar tag i och rensar ut ohyran inom journalistkåren så vi läsare i fortsättningen kan känna oss trygga och förstå att det som står i tidningen det kan vi lita på. Har varit lite si och så med det under decennier kan man förstå. Men som medieutbudet har växt så har vi numera som läsare betydligt större utbud att ta till i vårt läsande och om man tror sig kunna fortsätta att manipulera läsarna så kommer det inte några läsare att skriva för längre. 

tn




Journalister självkritiska till migrationsrapporteringen




Journalister självkritiska till migrationsrapportering


I flera år har medier inte låtsats om baksidan av Sveriges generösa migrationspolitik. Det anser flera ledande journalister vid en debatt i Stockholm.

– Medier och politiker har misskött den här frågan under decennier, säger Lasse Granestrand, frilansjournalist efter 31 år på DN.

I samtalet på Publicistklubben på måndagen fick han stöd av flera samhällsjournalister, bland annat om att medier misslyckats med att problematisera migrationspolitiken sedan Alliansen och Miljöpartiet 2011 valt en gemensam linje.

– Jo det stämmer, det tycker jag, sade Pontus Mattsson, politisk reporter på Sveriges Television.

– Det blir svårare när det bara är ett parti som tycker en sak och alla andra tycker precis lika.

Budgeten 2014 exempel på brister

De lyfter fram rapporteringen kring budgeten 2014, då etablerade medier talade mer om försvarets kostnader än om migrationens snabba kostnadsökning till mångdubbelt högre belopp.

Jörgen Huitfeldt, programledare på radions Studio Ett, anser att problemet bottnar i värderingar, där de ”internationalistiska” journalisterna ofta skiljer sig från väljare och lyssnare som menar att ”vi som bor i Sverige, oavsett om man heter Ahmed eller Jörgen, har exklusiva rättigheter jämfört med dem som vill ta sig hit”.

– Vi har varit usla på att skildra migrationen så som det är, nämligen att det är en målkonflikt mellan att satsa mer på skolan eller äldrevården eller att vara Europas mest generösa land för migration.

Oro för att alla samhällsproblem kopplas till invandringen

Granestrands åsikt fick mothugg från Expos Daniel Poohl, som varnade för att journalistiken, efter höstens exceptionella inflöde av människor och skiftade debatt, kan anamma en högerpopulistisk logik.

– Jag är orolig att vi ska flytta in varenda jäkla samhällsproblem i den här så kallade invandringsfrågan som dessutom riskerar att berättas på ett ganska snävt, förenklat sätt som är uppfunnet av extremhögern.

  • TT
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards