Direktlänk till inlägg 26 januari 2016

Nu får Politikerna börja lyssna på medborgarna också i invandrarfrågorna.

Av tommy norum - 26 januari 2016 10:13



Det räcker nu, nu får man också börja lyssna på medborgarna. Vi har fått nog nu när vi ser i vilken riktning samhället är på väg när våra politiker heller lyssnar på instanser som hela tiden fokuserar sig att invandringspolitiken skall utgå från asylrätten och anpassas efter en individnivå och struntar i vilka följdverkningar som drabbar samhället och de medborgare som bor där.

 


Bara att konstatera att de flesta medborgare har nu insett att våra politiker står handfallna inför de problem man åstadkommit med sin naiva flyktingpolitik där de nu förväntar sig att det är kommunerna som skall försöka lösa det hela. Man skriker också på hjälp av övriga EU men som det visar sig för döva öron när länderna politiska ledningar heller lyssnar på sina medborgare än en desperat Stefan Löfven som inte klarar av att ta ansvar för det han ställt till med.  

   


 

När nu regeringen har insett att man kan inte hur länge som helst kan snylta på våra sociala förmåner så blir det ett ramaskri ute bland de som ser individen som utgångspunkt i all politik.    



Man slutar aldrig och förvånas över dessa instanser som hela tiden fokuserar sig på individnivån utan en tanke på hur samhället berörs när man tar ställning i olika frågor som har med vår invandring att göra. ID kontrollerna är väl ett typexempel där både politiker, myndigheter, advokatsamfund, Diskrimineringsombudsman och  Kyrkan mm hela tiden utgår från individnivån utan en tanke hur det påverkar samhället.

 


Det vi har sett under en lång tid är att våra naiva, fega politiker har böjt sig från sådana argument för att inte uppfattas kommit in i SD fållan. Det tog alldeles för lång tid att etablera ID kontrollen där Centerpartiet och Vänsterpartiet och stora delar av Miljöpartiet vägrade att ta till sig vad som höll på att ske. Det vi nu ser tydliga negativa spår ute i samhället.

 


Här hänvisade man till asylrätten och att invandringspolitiken skall inrättas efter individens rättigheter inte efter samhällets möjligheter att kunna ta emot och ge en värdig mottagning med en chans att kunna slussas in på ett vettigt sätt.   Nej här var det tuta och kör så får vi se vad som händer politiken som gällde. Vad som har hänt ser vi nu ute i kommunerna, bland myndigheterna som står handfallna inför problemen med resurser som på långa vägar inte täcker behoven.

 

Men det mest oroväckande är väl att man vägrar ta till sig vad som händer ute i samhället utan fortfarande argumenterar för en fri invandring.  

 

När nu slopad dagersättning för sådana vuxna som fått avvisningsbeslut är uppe på bordet så upprepas kritiken från dessa krafter som sätter individen i centrum och som på fullt allvar tycker att man fortfarande skall få mat, kläder och logi under den tid de vistas här när de vägrar att lämna landet. Som vanligt får man väl säga, vilka konsekvenser det får för Sverige och dess medborgare det struntar man totalt i. Nog bör det bli en tydlig skillnad mellan ett ja och nej i asylprocessen för att inte locka fler hit att få sin försörjning utan asylskäl.

Tänk att det skall ta så lång tid för många av våra politiker att förstå att de är valda av medborgarna att i första hand tillgodose deras behov i samhället inte vara världens samvete genom att bjuda in hela världens flyktingar att ta del av vår sociala välfärd. Den naiva politiken har medborgarna fått nog av. Om inte annat så visar väl tydligt opinionsmätningarna vilken väg medborgarna förväntar sig att politikerna bör prioritera i fortsättningen.           

      

tn


 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

26 januari 2016 20:00

De svenska asylreglerna är:
"Den som vill få skydd i Sverige ska lämna in sin ansökan om asyl vid en av Migrationsverkets ansökningsenheter, eller kontakta gränspolisen när han eller hon reser in i Sverige. Migrationsverket kan inte godkänna en ansökan om asyl som lämnas in vid en svensk ambassad. Den som inte har möjlighet att ta sig till Sverige för att söka skydd kan vända sig till UNHCR.

Asylsökande
Asylsökande är den som tar sig till Sverige och ansöker om skydd (asyl) här, men som ännu inte har fått sin ansökan avgjord.

Skäl för att bevilja asylsökande uppehållstillstånd
Sverige har skrivit under FN:s flyktingkonvention. Det betyder bl.a att Sverige ska pröva varje persons ansökan om asyl individuellt."

Min fråga:
Hur kan man då säga i förväg att alla från Syrien skall få asyl? Prövningen skall ju ske ”individuellt” oavsett om de kommer från Syrien eller något annat land.

Vidare:
”I den individuella prövningen ingår att ta hänsyn till sökandens kön och sexuella läggning; om den sökande exempelvis är homo- eller bisexuell eller är en transperson.”

Min fråga: Så nu ska alltså vad hen har i byxorna och vad hen gör med det som finns där avgöra om hen får asyl eller inte? ???

Och hur ska Migrationsverket kunna kolla den sexuella läggningen hos en asylsökande?
Och var kollar man det?
Och när tror man sig kunna kolla det?
Och hur går det till när man gör dessa kontroller?

Vidare skriver reglerna:
”Sverige ska ge uppehållstillstånd till den som är flykting enligt FN-konventionen men också till "alternativt skyddsbehövande" i enlighet med EU:s gemensamma regler samt till övriga skyddsbehövande enlighet med den nationella utlänningslagen.

Flykting
Enligt flyktingkonventionen, svensk lag och EU:regler är du flykting om du har välgrundade skäl att vara rädd för förföljelse på grund av:
•ras
•nationalitet
•religiös eller politisk uppfattning
•kön
•sexuell läggning eller
•tillhörighet till viss samhällsgrupp.

Förföljelsen kan komma från hemlandets myndigheter. Det kan också vara så att myndigheterna inte kan eller vill ge skydd mot förföljelse från enskilda personer eller grupper.

Den som får uppehållstillstånd som flykting kan begära att få en flyktingstatusförklaring; en internationellt erkänd status grundad på både FN:s flyktingkonvention och EU-regler.

Även den som inte är flykting enligt FN:s flyktingkonvention kan ha rätt till uppehållstillstånd som skyddsbehövande.

Det finns två kategorier av skyddsbehövande i utlänningslagen:
a. alternativt skyddsbehövande (enligt EU-regler )
b. övriga skyddsbehövande (enligt svensk lag)

Alternativ skyddsstatusförklaring
Som alternativt skyddsbehövande bedöms den som:
•löper risk att straffas med döden
•löper risk att utsättas för kroppsstraff, tortyr eller annan omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning eller
•som civilperson löper allvarlig risk att skadas på grund av väpnad konflikt.

Den som fått uppehållstillstånd som alternativt skyddsbehövande kan få en alternativ skyddsstatusförklaring grundad på EU-regler.

Övriga skyddsbehövande
Övriga skyddsbehövande är en kategori som enbart finns i den svenska utlänningslagen; den saknar motsvarighet i internationella konventioner och EU-rätten.

En asylsökande kan bli bedömd som övrigt skyddsbehövande om han eller hon
•inte kan återvända till hemlandet på grund av väpnad konflikt eller på grund av svåra motsättningar i hemlandet,
•känner välgrundad fruktan att utsättas för allvarliga övergrepp eller
•inte kan återvända till hemlandet på grund av miljökatastrof.

Även övriga skyddsbehövande kan få skyddsstatusförklaring men den gäller endast i Sverige.

Synnerligen ömmande omständigheter i undantagsfall
Asylsökande kan undantagsvis beviljas uppehållstillstånd, trots att de inte behöver skydd mot förföljelse. Det handlar då om synnerligen ömmande omständigheter, som är direkt knutna till deras personliga förhållanden, som synnerligen allvarligt hälsotillstånd, anpassning till Sverige och situationen i hemlandet.
En samlad bedömning av sådana omständigheter kan leda till uppehållstillstånd. För barn gäller att uppehållstillstånd kan beviljas om det föreligger särskilt ömmande omständigheter.
Eftersom det i dessa fall inte handlar om att ge skydd kan man inte heller få någon skyddsstatusförklaring.

Permanent uppehållstillstånd vanligast
Oavsett om en person får statusförklaring som flykting, alternativt skyddsbehövande, övrig skyddsbehövande eller beviljas uppehållstillstånd på grund av synnerligen ömmande omständigheter är det vanligast att uppehållstillståndet är utan tidsbegränsning – ett så kallat permanent uppehållstillstånd (PUT). I undantagsfall kan giltighetstiden begränsas men tillståndet är aldrig kortare än ett år.”


Det jag kan konstatera av allt det här är att alla världens folk som är

- Rädd för förföljelse på grund av sexuellt avvikande beteende
- Rädd för förföljelse om hen tillhör en ras
- Rädd för förföljelse för det kön hen har
- Rädd för förföljelse på grund av nationalitet
- Rädd för förföljelse på grund av religiös uppfattning
- Rädd för förföljelse på grund av politisk uppfattning
- Känner sig förföljd
- Känner sig inte förföljd
- Upplevt en naturkatastrof i hemlandet
- Väpnad konflikt i hemlandet
- Riskeras straffas med döden (troligen på grund av kriminellt beteende)
- Synnerligen allvarligt hälsotillstånd hos alla i hela världen

Hur ska Migrationsverket kunna kontrollera allt detta hos den enskilde individen? Och det hos alla som kommit, kommer och kommer att välla in i landet? Den enskilde individen kan ju ljuga ihop vad som helst i de olika parametrarna som gör att hen får uppehållstillstånd.

Det troligaste är att svenska folket inte heller känner till alla dessa regler.

Och nu då asylrätten ska värnas in i absurdum kräver det ju att Dublin förordningen upprätthålls. Så nu när man skrotat Dublinförordningen måste man ju också skrota asylrätten. Dessa två är avhängiga varandra.

Vi kan ju inte ta emot fler. Och det av den enkla anledningen att det är fullt!

.

 
Ingen bild

Flashcrash

30 januari 2016 20:04

Nu börjar maskerade gäng att jaga flyktingar på Sergels Torg.. är inte detta en signal om att något är fel ...Efter alla dessa sexincidenter Köln Kalmar m.fl så kanske inte Sverige är det rätta landet för ungdomar på 30-40 år med skyddsbehov att komma till längre..

 
inget kan

inget kan

31 januari 2016 19:11

var inte vår duktiga eliasson för försäkringkassan att det aldrig tar slut på dessa jävla prakitanker dom får ju det ena bättre jobet efter det andra nu är mona salin i rampljuset hon borde väl hålla sig hemma

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards