Direktlänk till inlägg 22 januari 2016

Jag föredrar alltid bögar framför sverigedemokrater rubrik i Aftonbladet.

Av tommy norum - 22 januari 2016 12:09


 

Jan Guillou vill gärna prata om andras bakgrund men glömmer vad hans egen politiska bakgrund står för. 


Ju mer Sverigedemokraterna vinner terräng i opinionsmätningarna ju mer frustrerade blir media som kommer med påhittade argument producerade av vänsterskribenterna i media. Jan Guillou som väl anses som en medioker författare men som också tillbringar sin tid att skriva krönikor i Aftonbladet. Det var Vänsterpartiet Kommunisterna som använts som namn från 1967, och den kommunistiska ideologin som partiet stod för fram till 1980-talet som var Jan Guillous ideologiska rättesnöre i sin ungdom.

 

Men att komma på tanken med att särskåda Sverigedemokraterna bakgrund som bildades 6 februari 1988 i Stockholm och inte ta med Vänsterpartiets bakgrund i en jämförelse som är väl som natt och dag.  Och då är det inte till Vänsterpartiets fördel.

 


Här försöker Jan Guillou överföra enskilda medlemmar i Sverigedemokraternas bakgrund till SD som parti samtidigt som man vet att som parti så klassades kommunistpartiet under många år som en säkerhetsrisk i Sverige där medlemmar ur partiet visade sig ha  täta kontakter med forna Sovjetunionen. Och vad deras politik gick ut på kan vi numera läsa i historieböckerna.

 

Det är många som var med i toppen på Kommunistpartiet som var  namnet då under denna tid men som lämnade och skapade nya konstellationer där bokstaven R för revolution var det gemensamma i namnet. När ledningen för partiet förstod att namnet kommunist i namnet inte gångbart längre när det avslöjades gång på gång i världshistorien vad de stod för så bytte man namn till vänsterpartiet.

 


Och inte var det demokrati för folket som var deras syfte i politiken det kan vi utläsa av historien. Så numera med namnet Vänsterpartiet så tror man att man sprungit från sin bakgrundshistoria. Men i vänsterkretsar så vill man inte påminna om den egna politiska bakgrunden utan heller koncentrera och lägger krut på Sverigedemokraternas i hopp att man skall få politiska poäng. Men det visar sig med tanke på opinionsmätningarna att man fortfarande inte hittat akilleshälen hos Sverigedemokraternas utan förtroendet bara stärks vid varje media anfall från vänsterflanken.

 


Att det sedan visar sig att den forne Vänsterledarna Lars Ohly vägrade i det längsta att avstå att säja att han var kommunist. Kanske ändå säger en del om att ränderna aldrig går ur i sin politiska övertygelse.

Så med ett parti med en bakgrund som går tillbaka till Stalins tid där socialismen till varje pris skulle uppnås med eller utan vapen och där moderpartiet hade miljoner ryssar på sitt samvete när de vägrade ta till sig den kommunistiska läran fullt ut.

 

Det partiet som hade den utgångspunkten för sin politik går det tydligen att samarbeta med i regeringen och där vänstermedia gärna avstår från att informera om den egna historien .  Tala om att tala med kluven tunga Jan Guillou.         

 

 tn


 

  • Jag föredrar alltid bögar framför Sverigedemokrater.

  Ingen fråga om höger eller vänster Ivar Arpi och andra ­borgerliga ledarskribenter som börjat ynka stackars förtryckta sverigedemokrater blandar ihop tolerans med fri- och rättigheter. Yttrandefriheten omfattar även sverigedemokrater, men därav följer ingen demokratisk skyldighet att tolerera deras ideologi.

 
 
 
FAKTA

För övrigt anser jag att…

… Alice Teodorescu, högerns kanske allra uslaste stilist, kom med en ovanligt rolig språkgroda när hon hånade motståndare för att skriva "på tveksam grammatisk svenska". Var svenskan tveksam? Och på vilket sätt "grammatisk"?


… sydafrikanska vinernumera har en alltför hög alkoholprocent, kring 14,5. Men man kan förbättra smaken genom att späda med en gnutta vatten. Förslaget avser alltså smaken, inte berusningen.

Det är värre att komma ut ur garderoben som sverige­demokrat än som bög. Det menar i alla fall Ivar Arpi, en ledarskribent i Svenska Dagbladet som jämte Alice Teodorescu i Göteborgs-Posten tillhör de notoriska försvararna av just SD-are.

Arpis indignation över att bögar möts av större tolerans än sverige­demokrater ter sig något gåtfull. För det första är det ju självklart. För det andra vore det förfärligt om det förhöll sig tvärtom.

Däremot är ledarskribent Arpis förklaring till bögars företräde framför sverigedemokrater lika fascinerande som oavsiktligt rolig. Detta missförhållande beror nämligen på ”en offentligt påbjuden värdegrund att tänka rätt”, alltså en sorts lag om vad som är tillåtet att tänka.

Och vilken skurkaktig överhet är det som stiftat sådan lag eller kommit med sådana påbud? Det är självklart den något diffusa fienden ”vänstern” och det ”råder inga tvivel om att det främst är högern som missgynnas av det rådande debattklimatet”, suckar den vanligtvis mer stridslystne Arpi uppgivet.

 
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article22065495.ab


 
 
inget kan

inget kan

22 januari 2016 23:21

till jan trodde inte han var bög men det ser man saningen kommer fram till slut dessa bögar bör kastreas dom finns inte dom kan ju gå med i komunal där finns det bögar

http://url

 
inget kan

inget kan

22 januari 2016 23:33

till janhar förstått att du gillar bögar lägg ner dina bögfasoner du är slut men du har tjänat så du klarar dig din jämla bög

http://url

 
Ingen bild

Kenneth Pedersen

24 januari 2016 08:05

Att Guillou ifrågasätter vänstern suveränitet i media ger om något läsarna anledning att bemöta honom med ett stort leende. Såg en intervju på SVT där han skröt om hur han letar fakta innan han skriver sina romaner. Det är tråkigt att han nöjer sig med löpsedlarna från Aftonbladet och Expressen för att skapa sig en uppfattning om SD.
Han som sann komunist borde dela ut sina miljoner till fattiga pensionärer, be Afrika om ursäkt för sitt storviltsjagande och i övrigt vara tyst.

 
Ingen bild

Pelle

24 januari 2016 12:12

Vilka oerhört genomtänkta kommentarer till Gillous iinlägg. För de som gjorde inläggen bör jag för säkerhets skull påpeka att detta är ironi. Googla gärna på ordet. Jag föredrar människor som inte är SD. Vare sig om dom är bögar eller inte.

 
inget kan

inget kan

24 januari 2016 19:35

till pelle om du nu är en pelle det är ju bara läsa statigstigt att det finns 28procent idioter i svergie har du nån förklaring heja sd

http://url

 
inget kan

inget kan

24 januari 2016 19:44

glömde skrev fel det är bara 18 procent gillous till han är kommunist-LIKAMED NAZIST

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards