Direktlänk till inlägg 29 september 2013

Är det inte på tiden att det rensas upp i leden i vilka politiker vi vill skall representera oss i Åmål

Av tommy norum - 29 september 2013 07:00



Vi läser i PD två inslag som belyser våra politiska företrädares inställning till sitt förtroendeuppdrag.



Tina Carlson

Här har vi en kommunpolitiker som anser sig ha rätt att både arbeta och och få ersättning och vara sjukskriven. En skam för det parti hon anser sig representera   


Tina Carlsson ( v ) som tydligen inte kan skilja på mitt och ditt. Här representerar hon ett parti som i sin framtoning gör sken av att stå upp för de svaga i samhället där man gång på gång i sin marknadsföring för fram hur kapitalet i alla sammanhang suger ut befolkningen, där orättvisorna både i skatter och andra förmåner som de åtnjuter via sin sociala ställning i samhället, där man i tid och otid propagerar för orättvisorna i samhället. Tydligen är väl att den ideologin är till för att hålla skenet uppe för massan. Själva så kan man tydligen bete sig hur som helst. Efter att Tina Carlsson har ertappats med att bluffa sjukkassan med bidrag trotts att hon genom sina politiska uppdrag får både arvode och även anser sig berättigad till förlorad arbetsförtjänst när hon varit sjukskriven så borde nog medborgarna betacka sig för hennes tjänster i framtiden.


Politiker med den inställningen till hur våra sociala skyddsnät skall användas har inget i politiken att göra. Vi kan ju också hoppas att Socialdemokraterna sätter ner foten för fortsatt arbete i de kommunala nämnderna med Tina Carlsson som representant för vänsterpartiet om man i fortsättningen vill ha förtroende för den sittande majoriteten där vänsterpartiet ingår.


Kurt Svensson

Kurt Svensson känner tydligen inga betänkligheter att sitta som nämndeman i tingsrätten med det facit han efterlämnat sig hur han totalt struntat i kommunallagen. Ynkligt att man inte har större respekt för vårt rättväsende när man utser honom till nämndeman.  




Vi har sett att Centerpartiet utnämnt Kurt Svensson till en nämndeplats i tingsrätten. Jag undrar om inte den tillsättningen ändå speglar Centerpartiets totala nonchalans mot att det är medborgarna intresse de är tillsatta att bevaka, inte enskilda partimedlemmars intresse.

Här rekommenderar man en person som i sitt förtroendeuppdrag totalt struntar både i kommunallagen och att tala sanning i polisförhör när det gäller den ej avslutade Hammterminalaffären . Här har det förnekats men bevisats hur man manipulerat sanningen där man nekade till det uppenbara att man mot kommunallagen gett subventioner på miljonbelopp till enskild medborgare.

Detta är väl ett ytligare bevis på att Centern totalt struntar i medborgarnas intresse när man utser Kurt Svensson till nämndeman i tingsrätten. Hur i all sin dar skall den personen kunna ta till sig hur våra allmänna lagar skall tolkas när han var totalt ovetande i sitt ämbete som kommunalråd hur kommunallagen skulle efterföljas.


Bara att konstatera att Centerpartiets reaktioner över opinionsbildningar som går emot deras uppfattning hur kommunen skall drivas är en liten klick besvärliga personer som inget begriper.

Kanske är det på tiden att en gång för alla i nästa val ge besked om den saken vem som bestämmer i kommunen.

 

 

 

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

29 september 2013 10:00

Äntligen dax att göra valet av nämndeman till tingsrätten fri från politiken.Kyrkan kan hänga på av bara farten.Helt obegripligt att dessa två val finns kvar i nutid!

 
Ingen bild

Observer

2 oktober 2013 21:34

Tina Karlsson göre sig icke besvär med att söka inträde i Mensaklubben :-) Men man skall vara försiktig med att "döma" en icke domstolsdömd person.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

6 oktober 2013 22:46

Om man mejlar till Tina så kommer det alltid tillbaka med beskedet: inboxen är full.

Denna Tina kollar tydligen aldrig sina inkommande mejl. Konstig politiker som inte har någon kontak med kommunmedborgarna.

 
Ingen bild

silvio

7 oktober 2013 22:19

observer har rätt. ..man skall inte förhasta sej med att döma
före man har facit i hand...men för säkerhets skull så hoppas jag att kommunisternas ombudsman i västra Götaland blivit informerad om att utreda saken före nästa möte i KF

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards