Alla inlägg den 22 september 2013

Av tommy norum - 22 september 2013 07:00



50 år med samma kvinna bredvid sig som gifta låter i dagens samhälle som ouppnåeligt för de flesta .

Det var i alla fall det som vi, min hustru  och jag själv fick uppleva den 21 september 2013, efter att ha träffats för första gången före tonåren och sedan i princip hållit ihop sedan dess.


Hur skall ni fira detta har varit den stående frågan den sista tiden. Med en tyst minut har hela tiden varit mitt svar eftersom jag inte gillar att fira tiden som gått och som aldrig kommer tillbaka. Det gäller födelsedagar som bröllopsdagar i mitt liv.

10 röda rosor har varit det stående inslaget i mitt sätt att visa min uppskattning till min livskamrat på bröllopsdagen de gånger jag inte har glömt den. Numera får jag en påminnelse från någon av våra fyra barn om vad som är i görningen.

Firandet eller skall vi säga en återupplevelse av vad som hände för 50 år sen , där Åke Högström som kommer från Åmål förrättade vigselakten, blev ett besök i Arvika Östra församlings kyrka.

Det blev resultatet av manifestationen för femtionde bröllopsdagen där det blev både en och två minuter av tystnad i det tomma kyrkorummet när man fick en återupplevelse i sina minnen vad som hände den dagen.

        



 

Denna lite ovanliga kyrkobyggnad som konstnärerna i Arvika i början på 1900 talet hade en stor del i att den kom till och som också fick stort inflytande för utformningen av byggnaden.

  

Här gick man fram i altargången , nervös och med ett hundratal personer som iakttog framskridandet mot altaret. .


 

Med bröllopsmarschen ekande från orgelläktaren.

 

Där fanns dopfunten som tre av våra fyra barn blivit döpta i. 

Av tommy norum - 22 september 2013 07:00



 


Har det inte blivit för mycket backande i politiken när Socialdemokraterna ena stunden går ut med än det ena än det andra i vad som gäller och sedan när opinionen via insändare och andra påtrykningar ändrar sina ståndpunkter.


Hur vore det om man innan man går ut och aviserar förändringar ser till att man har opinionen med sig och förankrar sina beslut hos berörda . Vet inte hur många gånger det har kommit direktiv från stadshuset vad som skall göras som sedan efter några dar tas tillbaka.

Konflikträdda politiker som inte vågar stå upp för sina beslut med hållbara argument är inga bra politiker. Detta hattande fram och tillbaka skvallrar väl bara om att man inte riktigt räcker till för att driva en politik som är bra för kommuninnevånarna utan får ångest och tar tillbaka förslagen så fort som någon opponerar sig.


Tänk efter före är ene bra uppmaningen för att inte få stämpeln på sig att man håller på och velar fram och tillbaka i sin politiska gärning .

Vi har sett både i hur vår turistorganisation, vår skola, hur husets och dessa cirkulationsplatser, våra skatter mm där det ena stunden gäller si och andra stunden gäller så .


Detta velande fram och tillbaka skapar sannerligen inget förtroende för de politiker som är satta att förvalta invånarnas intresse .




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards