Alla inlägg den 20 september 2013

Av tommy norum - 20 september 2013 07:00

 

Då kom det äntligen någon form av svar Från Gustav Wennberg i det Sune Tholin eftersökte i PD , om innebörden i ordet gästvänlighet, som är en viktig del i visionsarbetet fram till 2020.


Vad det konkret betyder det kunde inte Gustav Wennberg ( S ) ge exempel på men ändå jobbar man på i olika grupper för att nå visionen 2020.

Tydligt är väl att man inte riktigt själva förstår innebörden av visionen när man läser Gustav Wennbergs svar till Sune. Det verkar vara upp till medborgarna själva att tänka enligt visionernas anda - en gästvänlig stad.

Om det är svaret på Sunes Tholins fråga hur man tänker sig i praktiken detta att vara genuina, omtänksamma, aktiva , nyfikna och modiga och hur de visionerna skall göra Åmål till Sveriges gästvänligaste stad det får vi tydligen fundera på ett tag till.

Gustav Wennbergs svar i Pd:s synpunkt, det gav nog mer frågetecken än svar, hur i all sin dar våra politiker och tjänstemän tänker sig leva upp till de idealen i en verksamhet som politiken där man allt för ofta få ta andra hänsyn och där ekonomin styr hela verksamheten som gör att omtänksamheten mer få ta hänsyn till den ekonomiska verkligheten än prioritera den enskildes tolkning av ordet omtänksamhet.


Vi ser ju dagligen hur Våra politiker får gå emot sina egna tagna visioner i bland annat äldreboende, lss-omsorgen, skola, dagmammor, till och med i förhållandet till våra småföretagare har man svårt att leva upp till sina visioner i praktiken och där  omtänksamheten mer blir till den egna verksamheten än till den enskilda individen.


Ingen lätt uppgift för våra politiker och tjänstemän att leva upp till den visionen som skall göra Åmål till Sveriges gästvänligaste stad där ordet omtänksam blir en tolkningsfråga som våra politiker anser sig ha rätt att ha företräde till.   

.




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards