Direktlänk till inlägg 6 september 2013

Det finns många i Åmålspolitiken som borde överväga att sluta

Av tommy norum - 6 september 2013 07:00






lisbeth_vestlund,.jpg



Lisbeth Vestlund före detta Karlsson lämnar Centerpartiet läser vi i PD för att gå över till Folkpartiet. Att få över Lisbeth Vestlund till folkpartiet skall nog partiet inte se som någon förstärkning med det facit hon efterlämnade sig när Centern sparkades ut i kylan av väljarna.

Det var hon som på fullt allvar i ett svar till undertecknad försvarade sig i frågan - varför i all sin dar Åmål låg i topp per invånare i Sverige i investeringar på kultur och fritid trots den dåliga ekonomin som man inte ville låtsas om inom Centerpartiet - där påstod hon bestämt att en satsad hundralapp i investeringar ger ettusen kronor tillbaka i kringinvesteringar och var bra för kommunen.

Vi går fortfarande och väntar på dessa investeringar på så där en hundra miljoner som Lisbeth Vestlund då förespådde i sin syn på följdefekterna efter summan på de investeringarna på Centerns satsningar.

I stället så fick den nya ledningen med socialdemokraterna i spetsen städa upp efter Centern i alla investeringar på den fronten och som kommer att kosta lika mycket som Lisbeth Vestlund på sin tid trodde skulle bli kringinvesteringar . Miserabelt fastighetsunderhåll och

fullfölja alla investeringar som är halvfärdiga blir en dyr nota för skattebetalarna. I den skriftväxlingen på pd:s insändarsidor så efterlyste jag det sunda bondförnuftet i Lisbeth Vestlunds argumentation för den tuta och kör mentalitet som präglat Centerns styrning av var skattepengarna hamnade.

Tänk er Lisbeth Vestlund, Thomas Ohlson i en folkpartitrojka som styr och ställer i de kommunala verksamheterna. Gud bevare oss för den utvecklingen när vi nu har facit i hand vad de ställt till med under åren. Frågan är väl om det finns mer folk inom Centern som borde ta ställning till ett avslut inom politiken.



Kurt Svensson.Anne Sörqvist.Leif Aronsson


Här har vi tre profiler inom Centern som borde överväga att sluta med politik innan de ställer till med mer elände för kommuninnevånarna.


Kurt Svensson spindeln i nätet i hur kommunen missköttes under hans ledarskap, där väl också Leif Arnosson och Anne Sörqvist borde lämna över till förmågor som förstår vad ett förtroendeuppdrag innebär i politiken.


Men tyvärr så har vi väljare små möjligheter att förändra nomineringslistorna där man ofta sitter på positioner i partiet att de i praktiken väljer in sig själva. Det kallas Demokrati när väljarna inte har en rejäl chans att påverka vilka personer vi vill skall företräda oss i Åmåls fullmäktige.


Själva tror dem sig kunna sitta kvar utan skrupler och vill helst inte låtsas om det facit de lämnat efter sig utan vill fortsätta utan att ta sitt ansvaret och lämna sina förtroende uppdrag innan de ställer till med mer oreda i kommunen.

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

6 september 2013 09:37

Ännu en gång.Sänk antal ledamöter till miniminivå i fullmäktige,kommunstyrelse,nämnder.Denna åtgärd medför att samtliga partiers valberedningar slipper jaga namn till utfyllnad av partiets nomineringslistor.Och förhoppningsvis är de kvarvarande den politiska kostymen vuxen.Demokratin,om den nu finns,kommer ej att påverkas.Då den i fortsättningen,lika som nu,kommer att finnas hos Kommunstyrelsens arbetsutskott.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards