Alla inlägg under juni 2013

Av tommy norum - 16 juni 2013 07:00



Här har vi de två brandkanonerna som andvändes som brandlarm förr i tiden. Bla.a vid den stora branden 1901. Kanonerna finns  att skåda vid Åmåls brandmuseum.

En ensam vandrare utefter Strandgatan ungefär var B-hamnen nu finns i slutet på 1940 talet. Foto: Folke Mogren

Här har vi ytligare en ensam vandrare gående förbi gamla kyrkan mot Strandgatan i slutet på 1940 talet.

Foto: Folke Mogren  

 

Djuphamnen från Kungsberget i slutet på 1940 talet. Foto Folke Moberg.






Av tommy norum - 16 juni 2013 07:00



 


Kvinnliga skidlöpare i Arvika 1915 vid Kyrkgatan. Bland annat Agneta Fjaestad utan nummerlapp och Monica Fjaestad med nr 30. 
 
 
 
Kvinnliga skidlöpare 1915 på Kyrkogatan i Arvika 
 
 
Promenad längst kattviken runt år 1920  
 
 
 
  
Av tommy norum - 15 juni 2013 09:00

Thomas Olson
  

Thomas Olson (fp)

Telefon hem: 0532-450 00
Telefon arbete:
Telefon mobil: 070-666 66 39
Fax:

E-post: thomas.olson@folkpartiet.se

Politiska uppdrag:

KF, KS, TFNSÅ,


Det finns nog inte många politiker i Åmål som så fullständigt klantat till det för oss medborgare.

Thomas Olsons oförmåga att kunna leda en nämnd i sitt politiska  ordförandeskap har kostat medborgarna miljoner i extra kostnader. Simhallen är förhoppningsvis det sista städuppdraget efter hans härjningar i politiken.      


 

En dyr affär för skattebetalarna när inte våra politiker tar sin uppgift på allvar i att värna och förvalta våra gemensamma tillgångar på ett för medbogarnas bästa sätt. Den gamla Samhällsbyggnadsnämnden med folkpartisten Thomas Olson vid det politiska rodret under många år har blivit en dyr affär får skattebetalarna.


 På grund av bristande underhåll i badhuset kommer nu hyresnotan från ÅKAB att öka med 1,6 miljoner miljoner årligen i trettio år när man nu tvingas rättat till alla felen för en nätt kostnad på ca 24 miljoner, detta för att man under Thomas Olsons ledning totalt struntat i att ta tag i problemen.  Ridhuset, Marinan, Högheden, Strandcafét som fortfarande återstår att rätta till, för att inte tala om den stora Marinan vid djuphamnen där man innan branden la fram ett hyresavtal för beslut som subventionerades med en halv miljon om året.  Inte nog med det när man sen efter branden  försökte få en en bild av vad som kommunen betalat för bygget så poppade det upp ytligare nästan 2 miljoner från ingenstans som var en direkt byggkostnad men som man underlåtit sig att ta med i investeringskostnaden och också med i beräkningen för ett underlag för ett hyreskontrakt.


Samma Thomas Olson som på Örnäs Camping investerade i stugor som bara fanns på pappret. Som också tyckte att det nya omklädningsrummets för Örnäsvallen också skulle belasta campingens rörelseresultat för ett par dagars användande i bluesveckan .Thomas Olson har många lik som flutit upp efter sig men sitter fortfarande kvar som politiker och detta här är bara en bråkdel av de fadäser som den gamla Samhällsbyggnadsnämnden under ledning av herr Olsons  stått för under åren.  

Av tommy norum - 14 juni 2013 22:25







 

Gott om folk som kantade Kungsgatan för att se och höra dem sjunga om studentens lyckliga dar...

     



Studenterna från Karlbergsgymnasiet verkade trivas under det traditionella studenttåget genom staden.

Av tommy norum - 14 juni 2013 07:00


Megtec varnar om att 25 av 37 kan få gå efter orderminskning.


Kanske vårt kommunalråds nyss återkommande resa från vänorten De Pere i Wiskoncin USA kan få de anställda att se ett hopp. För det fanns väl ett inbokat möte med moderbolaget som äger Megtec om framtidsplanerna för Åmåls fabriken ? Annars finns det en uppsjö av tekniska finesser för komunikation utan att det behöver ske mellan fyra ögon.

Lite information om det mötet ser nog de anställda fram emot. Om inte det var huvudsyftet med resan utan en artighetsbesök för vårt kommunalråd med tjänsteman i ett land på andra sidan Atlanten som i slutändan bara blir en upplevelse för ett fåtal politiker och tjänstemän att få resa jorden runt på skattebetalarnas bekostnad.


All kommunal verksamhet skall utgå från att serva medborgarna , där verksamhetens huvudsyfte hela tiden skall fokuseras på att förbättra och ta till sig intryck som förbättrar livet i kommunen. Jag har själv inte sett ett enda exempel på den lärdom som våra tjänstemän och politiker tagit med sig från sina resor världen över som sen kan överföras på den kommunala verksamheten här hemma.

Vi har vänorter både i Amerika, Afrika och ett mertal i Europa som besöks då och då av delegationer från Åmål.

För vilket syfte kan man fråga sig när det inte kommer ut annat än en upplevelse för ett fåtal men där skattebetalarna får stå för fiolerna utan att få ut några synbara effekter i verksamheterna.


Och det där med spartider det gäller tydligen bara medborgarna, för våra politiker verkar inte ta så alvarligt på när det gäller deras utsvävningar med våra surt förvärvade skatter som man lägger beslag på.

        

Av tommy norum - 14 juni 2013 06:45


          VARFÖR INTE FÅ EN UPPLEVELSE HUR FARMOR OCH FARFAR ROADE SIG PÅ SIN TID.


50-talskväll i folkparken

BENGTSFORS: Peter Jezewski med band borgar för äkta rock 'n' roll

På lördag kommer 50-talsrockaren Peter Jezewski med stort band till Folkparken Valhall i Bengtsfors. Tillsammans med ett dansband och ett rockabillyband ska han flytta hela Bengtsfors 60 år tillbaka i tiden

Av tommy norum - 13 juni 2013 07:00



Kommunernas olagliga affärer kostar miljarder

Debattörerna: Dags att sätta stopp för kommunpolitikernas Svinarps-fasoner . 

läs mera :http://www.aftonbladet.se/debatt/article14089502.ab

I Sverige har kommunerna stort ansvar för sådant som rör vår vardag. Förvånansvärt ofta tas beslut som är olagliga eller till och med gränsar till det brottsliga. Besluten resulterar inte sällan i stora förluster som går ut över kommunmedborgarna eftersom de måste finansieras genom besparingar i till exempel vård och skola.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bara för oss medborgare utanför politikerkretsen att inte ta något för givet när våra politiker tar beslut utan att ha en aning om följderna. Åmål är inget undantag, Här har man i åratal struntat i det mesta som hör till sunt förnuft i sin roll som förvaltare av våra gemensamma tillgångar. Våra valda revisorer har äntligen fått upp ögonen för det ointresse man har visat för sin uppgift och påpekat detta i sin revisionsapport till våra politiker. Dålig eller ingen kontroll av ekonomin där ekonomichefens varningar om läget under ett antal  år helt ignorerats. Eller är det så illa ställt att man klarar inte av att ta emot informationen.

Man har i princip inte brytt sig om följderna av sina beslut, inga utvärderingar, inga kontrollstationer, man struntade i offerter, man struntade i kommunallagen. Tyvärr så sitter fortfarande personer kvar i kommunens ledning utan att vilja flytta på sig och lämna plats för mer begåvade och intresserade för sitt förtroendeuppdrag.  




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards