Alla inlägg den 2 januari 2012

Av tommy norum - 2 januari 2012 18:42

  

Nu kommer bakåtsträvarna ut ur garderoben ser vi när vi läser insändarsidorna i PD. Där  visar man sina kort hur man vill kommunerna Säffle och Åmål skall utvecklas i framtiden som handelsstäder när man ifrågasätter utvecklingen i Guttane, Säffle , med 17000 m2 handelsyta.

Här lobbar man för att behålla centrum intakt i de båda städerna i en småstadsmiljö  som har mycket små möjligheter att överleva på sikt om inte fastighetsägarna är beredda att investrera i sina hyresobjekt så att de blir mer kundvänliga.

 Något som de visat ett svalt intresse för visar det sig om man tar en titt på vad som finns. Hellre lägger man ner pengar på konsulter som lobbar för att stoppa alla försök i kommunen att utöka handeln utanför Centrum för att skydda sina egna intressen. Hur tror dessa bakåtsträvare att kommunen skall kunna växa som handelsstad om man i sin rädsla för att bli utkonkurrerade av affärer med både bättre priser, bättre tillgänglighet, bättre sortiment sätter stopp för nyetableringar i affärer som konsumenterna efterfrågar.


Det finns affärer som satsar och som lockar konsumenter till Centrum och som kommer att överleva utan den konstgjorda andningen genom att hålla borta konkurrenterna .

 I Åmål verkar det i bland som om hela politiken handlar om att locka besökare  hit för att få dessa att handla i centrumaffärerna. Kanske är det dags att få våra fastighetsägare och handlare och politiker att förstå , med  förbud och inskränkningar i den fria marknaden där konkurrens är hörnstenen i utveckling för att gynna konsumenterna är det som utvecklar handeln i regionen, inte förbud och inskränkningar.

Om man inte tänker om får nog politikerna förr eller senare anledning att ångra sig när man ser hur kranskommunerna tar hela kakan utan att lämna annat än småsmulor kvar att dela på av den totala handeln i regionen.  Ett förhållande som på sikt kommer att sätta negativa spår i kommunernas utveckling på arbetsmarknaden.      

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards