Alla inlägg den 22 januari 2012

Av tommy norum - 22 januari 2012 14:26

                                 LÅT SÄFfLE TA ÖVER  är rubriken i Synpunkt


Björn Arén tänker till i Synpunkt om Dalbo-båtars försök att snika till sig mer pengar av skattebetalarna . Det vi kan trösta oss med, Björn, det är att de som har ställt till det har sparkats ut från maktens boningar för gott kan man hoppas. Efterdyningar efter den miserabla politiska styrningen av kommunen i åratal där det saknats allt som har med ordning och reda att göra. Där besluten togs utan den minsta analys av följderna och där man till och med struntade i sina egna tagna beslut i fullmäktige


Det är städningen efter Centerpartiets härjningar i den kommunala ekonomin som vi nu ser resultatet på. Det där med att förstå kommunallagen innebörd och använda sunt förnuft det verkar vara en bristvara inte bara hos en del politiker och tidningsägare utan att det då och då slinker en del insändare i Synpunkt som inte riktigt förstått  hela affären runt Hamnterminalen .


Ganska säkert är att det kommer upp både det ena och andra på bordet när nu rättegången kommer igång. Avslöjanden som grupperingar inom politiken som varit ansvariga på alla sätt kommer att försöka dölja.

Där också Sune Tholins mörkning av fakta som kommit fram i affären - för att skydda sin kompis Tommy Jingfors medverkan i hela upplägget - nu förhoppningsvis kommer upp på bordet.  Inte i PD så länge Sune Tholin bestämmer vad som skall stå och inte stå, men det finns andra medier som är mer klarsynta över hur hela affären har sköts från början.


Av tommy norum - 22 januari 2012 11:55

 Höj våra löner med 10 000 i månaden  

 Lärarförbundet: Det ska finnas lärare som
 tjänar över 50 000 kronor

http://www.aftonbladet.se/debatt/article14223942.ab?




Hur är det ställt med verklighetsuppfattningen hos lärarfacket . En lönenivå som inte ens förvaltningschefer och kommunråd i de små kommunerna kommer upp till, det är den nivå som man tycker lärarna är värda .


Frågan är om vi får bättre skola om lärarna får högre lön ? Nej tyvärr är det nog ett önsketänkande som inte har någon verklighetsförankring. Det är nog en bättre urskiljning av de sökande på lärarhögskolan som måste till.

Det visar sig att det är inte skolbetygen i ansökningarna som gör att vi får de bästa lärarna. Ett nytt urval av sökande med utgångspunkt från pedagogiska förutsättningar är det som behövs.

Varför skall mer eller minder odugliga lärare få högre lön utan att kunna visa bra resultat i sitt lärande.


Visa först att ni har kompetensen för att kunna lära ut innan ni begär högre lön. Det finns många lärare som är motiverade och har den rätta inställningen och som också visar resultat i sin utlärning de skall också ha möjligheter till en löneutveckling som är baserat på de studieresultat som eleverna presterar.


Att ge odugliga lärare högre lön ger ingen bättre skola. Att med yrkesgrupper som på grund av efterfrågan av deras tjänster på arbetsmarknaden  driver upp löneläget är nog inte rätt jämförelse för att få kredit för lärarnas lönekrav på 10 000 kr mer per månad.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards