Alla inlägg den 11 januari 2012

Av tommy norum - 11 januari 2012 20:07




Nu kanske vi får slut på skriverierna i massmedia om dessa naiva journalister som trotsade landets lagar och med hjälp av gerillan tar sig in i Etiopien för att förmedla regimens sätt att leda landet och där väl Lundins Oils, Carl Bildts gamla bolag var det som skulle granskas om övergrepp mot civila.

Här försöker hemma journalister på alla sätt  med spaltkilometrar i tidningar, Tv få någon form av hemmaopinion för sin sak där åberopan på pressfrihet och där anklagelser mot vår regeringen ingår där Carl Bildt är den som hamnar mest i skottgluggen där man försöker få till det att man inte gör nog mycket i ansträngningar att få loss journalisterna.


 I bland tror sig våra svenska journalister sig sittande på en piedestal där man i stort sett kan skriva om vad som helst när som helst och hur som helst när man i sin iver att försöka nå sina syften inte bryr sig om varken sanning eller konsekvenser av sina skrivier, en sak som också förekommer i våra landsortstidningar. De som drabbas har sällan möjlighet att få samma utrymme för dementier. Inte sällan får man ibland intrycket av skriverier mer har politiska syften än att på ett korrekt sätt förmedla sanningen.


I Etiopien fallet fick de två anklagade Johan Persson och Martin Schibbye krypa till korset och erkänna sin lagöverträdelse för att få möjlighet att kunna be om nåd.

När vi nu förhoppningsvis får loss våra medborgare som brutit mot landets lagar genom ett nåd kanske vi nu kan förvänta oss en mer distanterad urval i nyhetsfloran med större dignitet än att försvara koleger som bryter mot landets lagar när man är på uppdrag utomlands.   .        

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards