Alla inlägg den 22 september 2011

Av tommy norum - 22 september 2011 16:01

 I tennishallen fredag 23 september inbjuds härmed alla som på ett eller annat sätt skott sig på skattebetalarna genom att slippa lämna offerter på miljontals kronor under åren, långt ifrån det reglemente som styr regler för offentlig upphandling. Något som Tommy Jingfors i sin roll som förvaltningschef totalt struntat i.


Han har under åren struntat i kommunallagen genom att i sin roll som chef delat ut hyresrabatter, bjudit på hyror, energi utan ordentliga politiska beslut i ryggen.

Han har varit generös med bidrag i fritidssektorn men har haft svårt att lägga kostnaderna i den verksamhet de hör hemma.

Han har lurat både revisorer och fullmäktigeledamöter genom att konsekvent under de sista 10 åren bokfört kostnader där de inte hör hemma och på inget sätt klargjort omständigheterna varför och i vilket syfte omdispositionerna  kommit till.


Grattis ni som vill hedra det förhållningssättet till hur våra förvaltningar skall skötas ni är välkomna att ge Tommy Jingfors ett rejält handslag på Fredag.


Vi andra är nog glada att råttorna försvinner från det skepp som håller på att sjunka på grund av deras inställning hur en kommuns verksamhet skall skötas.


Vi kan ju hoppas att det finns fler råttor både inom politiken och tidningsvärlden som till slut kommer till insikt om vad de håller på med och lämnar skeppet innan de ställer till med mer elände i kommunen.      

Av tommy norum - 22 september 2011 10:35

Fallskärmar delas ut för miljoner till våra före detta heltidspolitiker skriver PD i dag


Själv skrev jag en insändare i PD för ett antal år sen där jag redogjorde för turerna runt pensionerna. Efter att ha läst beslutsprotokollen för de pensionsbeslut som var tagna för våra 3 senaste heltidsanställda politiker så visade det sig att Gerhard Jansson (s) tillträdde sin befattning med ett anställningskontrakt som innebar 1 års avgångsvederlag. Detta ändrades före Gerhard Janssons avgång till att omfatta pension till 65 års ålder.

En dyr affär för oss skattebetalare när de socialdemokratiska partibröderna fixade till en ny överenskommelse. Här får man verkligen insyn i vilket intresse man prioriterar i sin politiska verksamhet. Inte är det kommunens intresse som kommer i första hand. 


När det gäller före detta kommunalrådet Jan-Erik Mollving (S) och Ulla-Britt Johansson (c) uppfyllde inte heller de kriterierna för att få pension till 65 år med de förutsättningar som gällde vid tillsättandet.

Men att få tillgodogöra sig tiden som fritidspolitiker i 3 år med 40% arbetsinsats i förhållande till en heltid så såg partibröderna till att ordna pension även till dessa.


En dyr affär för oss skattebetalare när de ändrar ingångna avtal för att tillgodose partibröderna med arbetsfria inkomster i åratal och som väl nu hitills har kostat oss mellan 6-7 miljoner kr.

Här finns det ingen politisk ideologi i botten som man annars hänvisar till i sitt politiska arbete . Här är det ren och skär girighet som styr handlandet. 


En eloge till förra kommunalrådet Kurt Svensson (c), han var den enda som som då reserverade sig mot besluten med motivering att ingångna avtal vid tillsättandet av kommunalråden skall gälla. En inställning som fler borde ha haft tycker man.

Politikerna fick ju förra året chans att ändra reglementet och villkoren för hur politikers  förmåner skall komma i linje vad öviga i samhället har för villkor, men avstod för att göra en förändring. Detta kanske speglar att girigheten fortfarande finns kvar bland våra kommunpolitiker när man inte vill inrätta sig till de villkor som  övrigt folk får rätta sig efter. 

Vem skulle inte vilja ha arbetsfria inkomster efter 50 års strecket men det är nog bara i politikervärlden man kan skaffa sig sådana möjligheter till inkomster där man i demokratins anda tar beslut för sig själva och sina politikerbröder  långt ifrån sunt förnuft och vett. Denna farsot som spridit sig bland våra politiker i alla läger och där väl våra valda riksdagsmän har satt ribban hur långt man kan gå i att skilja sig från mängden i de bestämmelser de själva varit med att rösta om skall gälla oss vanliga medborgare.  

  


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards