Alla inlägg den 12 september 2011

Av tommy norum - 12 september 2011 12:38


Hur skall vi få bort dessa personer  i politiken som utan att förstå sitt uppdrag genemot sina väljare fortsätter utan att ta till sig att de totalt har gjort bort sig att ta tillvara väljarnas intresse.

Jag tänker på Folkpartiets Thomas Ohlsson som var ordförande i förra samhällsbyggnadsnämnden och där det dyker upp konstigheter efterhand där Herr Ohlsson har sitt finger med i spelet som ordförande i nämnden.

Det var han som skickade hyreskontraktet med Dalbobåtar till fullmäktige utan att informera om att det innehöll en betydande subvention på ca en halv miljon om året. Det var han som i egenskap av ordförande gav klartecken till ombyggnaden till strandcafét utan ordentliga kostnadsunderlag samtidigt som man inte gjorde klart med hyresgästen om ett kontrakt före igångsättandet. Det var han som sen i PD: synpunkt försökte genom en insändare få allmänheten att tro att allt gått rätt till men som sen visade sig vara rena bluffen eftersom kontraktet blev först på tapeten efter min insändare som påpekade förhållandet.

Det var han som i fullmäktige till Michael Karlsson (S) på frågan varför Campingen inte går ihop utelämnade viktig information till ledamöterna som borde vara relevanta i svaret. Att det fanns kostnader på miljoner både i ridhus, skidbacken, Örnäsvallen mm det uteslöts i informationen och den information som förmedlades var mindre beläggning som huvudorsak till underskottet.

Det var han som ansåg  sig bemyndigad att dela ut våra skatter till egenföretagare. Det var han som fortsatte med en kultur där ordning och reda var våra skatter tar vägen var obefintlig och där kostnader friskt fördelades runt i verksamheterna där det fanns pengar att hämta .

Med en seriös politisk ledning i Folkpartiet skulle han sparkats ut i kylan för länge sedan.


Denne man fortsätter i folkpartiets namn fortfarande att försöka få inflytande i kommunpolitiken. Att sen ordföranden i Folkpartiet -Thorin - inte har kurage att göra klart för vederbörande att hans tid borde vara ute i politiken. Istället så blev han på förslag av Folkpartiet erbjuden att ta plats  i den nya politiska organisationen som driver förvaltningen med Säffle.

I och med den utnämningen så har ju Folkpartiet verkligen blottat sig när man så

tydligt inte tar del av det facit som Ohlsson varit med att bidra med i den gamla Samhällsbyggnadsnämnden.


Här finns det tydliga tecken på att ordning och reda, ta hänsyn till kommunallag , informera fullmäktige på ett korrekt sätt mm det är inget som Folkpartiet tycker är så viktigt i det politiska arbetet. 

   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards