Alla inlägg den 27 september 2011

Av tommy norum - 27 september 2011 09:13

Nog är den lokala tidningen viktig har Sune Tholin som rubrik i sin krönika idag.  

Där får också kommunen en släng av sleven med bitterhet av att de startat en informationskrift för kommuninnevånarna.


Normalt har lokaltidningen en stor roll att förmedla nyheter i dess spridnings-område där idrott och allmäna händelser får plats i nyhetsfloran och där det sällan eller aldrig kontroverser förekommer.


Men tyvärr har PD blivit en megafon för högst personliga åsikter där Sune Tholins idéer sätter sin prägel på vad som anses är rätt och fel och där information mörkas när det inte stämmer överens med ansvarige utgivare och ägare Sune Tholins uppfattningar.


VI  har ett bild  i dagens tidnings reportage när de som varit mest involverade i konstigheter i kommunens verksamheter på senare tid , Kurt Svensson och Tommy Jingfors tar varandra i hand .

Ett radarpar som senast ljög ihop sig när de hos åklagaren påstod att några subventioner det fanns inte i Hamnterminalaffären.

Eller nu när revisionsraporten om samhällsbyggnadsnämnden kom ut där både Tommy Jingfors som verksamhetschef och Kurt Svensson som den politiske ledaren fick på nöten att de inte följer reglementet som styr hur man skall förhålla sig i sitt utövande.


Eller alla konstigheter om hur omdisponeringar av konton mellan verksamheterna i Samhällsbyggnadsförvaltningen florerat för att dölja kostnader där de hör hemma.

Eller att hela verksamheten har bedrivits utan att ta in de offerter som enligt reglementet säger och där gratulanterna nu stod i kö för att tacka Tommy Jingfors

för hans generositet med våra skattepengar.( se bild i tidningen ).


Inget av detta och lite till vägrar Sune Tholin låta läsarna ta del av i sin tidning utan i stället så använder han sin tidning till att  ge sig på budbäraren till alla konstigheter och kallar honom bluffmakare och påstår att han har lurat kommunen i en fastighetsaffär och skall hålla tyst i sammanhanget. Rena bluffinformation som inte går att bemöta


Med den inställningen till vad som är viktigt information i en lokaltidning så tror jag nog att vi kan vara utan PD i fort-

sättningen.

Kanske skall vi läsare skall börja säga upp  abonnemanget  för att få PD:s ägare att förstå att de är inne på helt fel spår i sin journalistik för att få förtroende.


Det kanske  är det som utesluts i PD:s nyhetsflora som är viktig för läsarna inte Sune Tholins högst privata funderingar där han skyddar sina kompisar genom att utesluta besvärlig information om dessa i sin tidning. Och där Tommy Jingfors bravader i kommunens tjänst är ett slående exempel på detta.              

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards