Alla inlägg den 7 september 2011

Av tommy norum - 7 september 2011 15:17


 Då fick vi ytterligare en spik i den kista, i och med Najadvarvets konkurs, som så tydligt talar om hur kommunen har skötts de senaste åren och där hela den kommunala ekonomin är på väg att begravas i en lång räcka av skulder på grund av den misskötsel som Centern med Kurt Svensson med följe är pappa till men som man inte vill låtsas om.

Någon självrannsakan i den politiska debatten när det gäller Najad affären  har man inte hört från Centerpartiet utan man  kör på som om ingenting har hänt. 

I sin iver att få kommunen att växa har Centerpartiet totalt tappat allt sunt förnuft  när man nu har facit i hand och ser följderna efter deras härjningar i den kommunala ekonomin. Satsar på en skräddarsydd industrilokal för en nischindustri  där kapitalkostnaderna  på över en halv miljon i månaden nu förs över till skattebetalarna via de generösa borgenåtagande fullmäktige på sin tid ställde upp med och som nu sätter hela den kommunala ekonomin i gungning.


Det var Centerns  sätt att få mer arbetstillfällen till  kommunen. En satsning som kommer att få förödande konsekvenser för den kommunala ekonomin långt fram i tiden. 

Samma politiker finns fortfarande kvar och har synpunkter på hur ekonomin skall skötas i budgeterna men med ett förtroende hos allmänheten som väl börjar likna noll.


Det är rätt fantastiskt när man med facit i hand kan analysera de senaste mandatperiodernas utfall över sin politiska gärning  fortfarande stönar sig kvar

utan den minsta självrannsakan av det man ställt till med. Arvet med skulder, ingen ordning och reda, där man inte bryr sig om kommunallag, varken vill eller förstår eller brytt sig om de ekonomiska rapporterna om det ekonomiska läget i kommunen som ekonomikontoret under årtionden levererat.


Bedrövligt att man fortsätter och har synpunkter på hur kommunen bör skötas med det resultatet i bagaget från sin tid vid makten.

Skall Centern ha någon chans att återkomma i politiken får man nog rensa upp i politikerleden och sätta dit folk som besitter en kunskap som motsvarar det som väljarna efterfrågar för att kunna sköta verksamheterna i kommunen.


Den kompetensen har saknats länge i Centerpartiet har det visat sig.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards