Direktlänk till inlägg 22 september 2011

Våra heltidspolitikers pensioner en dyr affär för oss skattebetalare.

Av tommy norum - 22 september 2011 10:35

Fallskärmar delas ut för miljoner till våra före detta heltidspolitiker skriver PD i dag


Själv skrev jag en insändare i PD för ett antal år sen där jag redogjorde för turerna runt pensionerna. Efter att ha läst beslutsprotokollen för de pensionsbeslut som var tagna för våra 3 senaste heltidsanställda politiker så visade det sig att Gerhard Jansson (s) tillträdde sin befattning med ett anställningskontrakt som innebar 1 års avgångsvederlag. Detta ändrades före Gerhard Janssons avgång till att omfatta pension till 65 års ålder.

En dyr affär för oss skattebetalare när de socialdemokratiska partibröderna fixade till en ny överenskommelse. Här får man verkligen insyn i vilket intresse man prioriterar i sin politiska verksamhet. Inte är det kommunens intresse som kommer i första hand. 


När det gäller före detta kommunalrådet Jan-Erik Mollving (S) och Ulla-Britt Johansson (c) uppfyllde inte heller de kriterierna för att få pension till 65 år med de förutsättningar som gällde vid tillsättandet.

Men att få tillgodogöra sig tiden som fritidspolitiker i 3 år med 40% arbetsinsats i förhållande till en heltid så såg partibröderna till att ordna pension även till dessa.


En dyr affär för oss skattebetalare när de ändrar ingångna avtal för att tillgodose partibröderna med arbetsfria inkomster i åratal och som väl nu hitills har kostat oss mellan 6-7 miljoner kr.

Här finns det ingen politisk ideologi i botten som man annars hänvisar till i sitt politiska arbete . Här är det ren och skär girighet som styr handlandet. 


En eloge till förra kommunalrådet Kurt Svensson (c), han var den enda som som då reserverade sig mot besluten med motivering att ingångna avtal vid tillsättandet av kommunalråden skall gälla. En inställning som fler borde ha haft tycker man.

Politikerna fick ju förra året chans att ändra reglementet och villkoren för hur politikers  förmåner skall komma i linje vad öviga i samhället har för villkor, men avstod för att göra en förändring. Detta kanske speglar att girigheten fortfarande finns kvar bland våra kommunpolitiker när man inte vill inrätta sig till de villkor som  övrigt folk får rätta sig efter. 

Vem skulle inte vilja ha arbetsfria inkomster efter 50 års strecket men det är nog bara i politikervärlden man kan skaffa sig sådana möjligheter till inkomster där man i demokratins anda tar beslut för sig själva och sina politikerbröder  långt ifrån sunt förnuft och vett. Denna farsot som spridit sig bland våra politiker i alla läger och där väl våra valda riksdagsmän har satt ribban hur långt man kan gå i att skilja sig från mängden i de bestämmelser de själva varit med att rösta om skall gälla oss vanliga medborgare.  

  


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards