Direktlänk till inlägg 30 april 2018

”Regeringens kompetens börjar starkt ifrågasättas” .

Av tommy norum - 30 april 2018 08:03



– Är det rimligt, att den som betalar kommunalskatt betalar högst skatt där det är sämst service? Är det rimligt att vi har ett pensionssystem som ger många människor ett ekonomiskt utfall som placerar oss i botten i Europa? Är det rimligt att pensionärer skall med högre skatt än löntagarna vara med att betala alla sociala förmåner som dagens icke pensionärer åtnjuter. Förmåner som de själv aldrig fick ta del av. Kanske vore det på tiden att också pensionärerna fick sin beskärda del av vår gemensamma kaka. Är det rimligt att ett land som Sverige med en av världen högsta skatter inte längre klarar av att hålla ett godtagbart samhällskontrakt till sina medborgare. I stort sett så har hela systemet börjat fallera från att varit världsledande i en social utbyggnad till att i många stycken börjat med fritt fall till något som vi ännu sett slutet på.    

 

 

   Allt fler börjar att ifrågasätta kompetensen i Stefan Löfvens regering som innehåller flera flummiga ministrar som verkar vara helt avskärmade från verkligheten utanför kanslihuset. 

 

 

I veckan presenterade SOM-institutet sin årliga undersökning av svenskarnas åsikter om politik, myndigheter och medier. För tredje året i rad rankar svenska folket invandring/integration som den viktigaste samhällsfrågan.

Siffrorna bekräftas i en färsk undersökning från DN/ Ipsos  som med öppen frågeställning: "Bör Sverige ta emot fler eller färre flyktingar?" En mer generös politik ville  12 procent medan gruppen som vill ta emot färre flyktingar uppgår till 60 procent, varav flertalet vill strama åt mottagandet betydligt. Frågan är väl hur politikerna ställer sig till det svaret när vi kan vänta oss ca 374 000 anhöriga som väntar på sin tur att komma in i Sverige.

 

Kanske inte så underligt att folket reagerar när vi fortfarande trots omsvängningen av den svenska asyl- och flyktingpolitiken för ett par år sedan så fortsätter antalet människor som beviljas uppehållstillstånd att ligga på rekordhöga nivåer. 2017 uppgick antalet uppehållstillstånd för flyktingar och asylsökande till 50.100 till och med november, enligt Migrationsverkets senaste statistik. Helårssiffran kommer att bli högre när decembersiffran trillar in så småningom.

 

 

Medan de regeringen på alla sätt försöker dölja konsekvenserna efter den naiva invandringspolitiken med allahanda fake news för att inte stå där med byxorna nere när valrörelsen börjar på allvar försöker man nu  förklara samhällsförändringen de senaste åren inte har något med den naiva invandringspolitiken att göra.  

 

Annika Strandhäll försökte i dagarna komma undan ansvaret för den försämrade vården genom att försöka ge sken av att det är den allt äldre befolkningen som ställer till det. En bluff som inte Socialstyrelsen går på utan slår fast: "Det stora antalet asylsökande har varit påfrestande för hälso- och sjukvården. Särskilt utsatta områden är primärvård, tandvård och psykiatri...Hon böjer sig också för PK folket i tron att hon kan komma undan sitt ansvar för att gett regeringsdirektiv hur försäkringskassan skall spara pengar.

 

En uppgift som Ann-Marie Begler utförde med bravur men som blev lite för effektivt. För att inte behöva stå vid skampålen i valrörelsen för alla tuffa beslut Försäkringskassan tagit för att leva upp till regeringens direktiv så sparkade man generaldirektören vilket har givit reaktioner där man börjar undra och där  ”Regeringens kompetens börjar starkt ifrågasättas” 

  

 

I stort sett i alla samhällsfunktioners försämringar under de senaste åren så är den naiva invandringen som sjuklövern stod bakom boven i dramat. Skolan, vården, polisen, social oro, ökade klasskillnader, över 60 utanförskap områden runt om i Sverige, ökningar våldtäkter, dödskjutningar, arbetas och bostadspolitik mm  Listan kan göras lång men där i stort sett alla politiska partier som har ansvaret för den naiva invandringspolitikens  helst vill sopa all information om följderna genom att förneka all kännedom vilket ansvar de har i utvecklingen.

 

Däremot är man helt ense om att det enda partiet som förutspått och påtalat riskerna med den förda politiken och som är det enda parti som inte har något ansvar för konsekvenserna de skall med alla medel stoppas. Man kan ju undra vad som rör sig i huvudet på våra politiker med den analysen vad som är bäst för Sverige.  

 

I stort sett alla samhällsfunktioner håller på att fallera där nu en anonym tjänsteman mejlar angående kaoset på Migrationsverket. Vederbörande kommer med idén att starta ett upprop där anställda inom offentlig sektor och myndigheter berättar om flathet, slöseri av skattepengar och maktmissbruk utifrån flummig “värdegrund” och politiska karriärmöjligheter snarare än folkets bästa. Om fler vågar berätta kan till slut ingen avfärda vittnesmålen. Uppropet ska heta #detmåstefåettslut. “Bara om tillräckligt många vågar berätta det de vet så kommer det till slut bli omöjligt att tiga ihjäl sanningen om vanstyret av vårt land”, skriver han.

 

Det är inte bara på Migrationsverket som det står illa till i de politikerstyrda myndigheterna där både tjänstemän och ministrar får flytta på sig när det uppdagas att kompetensen inte riktigt räcker till för det uppdrag de är satta att sköta. .   

 

tn

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

annemariegw

30 april 2018 10:59

Tack Tommy, du är suverän som alltid, håller med dig till 100%

 
Harry Lund

Harry Lund

30 april 2018 11:20

Sant vartenda ord.

http://Blogg

 
Ingen bild

Ulf Carlsten

30 april 2018 23:11

Perfekt beskrivning av dagens situation, jag tror denna regering kunde försvunnit betydligt tidigare om alliansen tagit sitt ansvar, men de är ju nästan lika skyldiga. Allt de tänkt på är att hålla SD borta från makten, att landet faller sönder struntar de i!

 
Patrick Sellman

Patrick Sellman

2 maj 2018 12:57

Det är inget som skett de senaste åren utan är en naturlig följd av ett högskattesystem. Under stålbadet i början på 90-talet gjordes de största nedskärningarna bl.a försvann 80% av vårdplatserna inom sjukvården. Denna kris hade sina rötter i 20 år av oansvarig politik där röster skulle köpas. Borgare eller sossar spelade ingen roll. Facket var också oansvarigt med gigantiska löneökningar från 70-90 tal med nominella ökningar på nästan 400%. Stora devalveringar som följd för att rädda vad som räddas kan av exportindustrin. reallöneökningarna under dessa ord hamnade på ganska exakt på 0%.

Tro inte att det är något nytt. Det funkar helt enkelt inte att bygga upp bidragssystem, centralplanering och försvåra och fördyra verksamheter så mycket och så länge. Det vi ser är ändå bara början. Så mycket skall verka ut innan detta är över. Vi har levt i ett idiotvälde helt enkelt, för länge.

http://småbruk.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards