Alla inlägg den 6 juni 2017

Av tommy norum - 6 juni 2017 07:00


Kommunens anställda i Åmål dansar magdans och super sig fulla och har sexuella relationer med ensamkommande flyktingbarn. 




Bildresultat för Åmåls kommun

Michael Karlsson kommunalråd ( s ) har man tappat allt sunt förnuft I det Socialdemokratiskt styrda Åmål ?  Tydligen ingen koll alls vilka man anställer för att ta hand om de ensamkommande barnen i kommunen. Det där med att ta ansvaret för integrationen för de ensamkommande barnen var tydligen inget man prioriterar. Kanske inte så underligt att vi har problem på biblioteken och på stan med de förebilderna som kommunen ställer till förfogande för uppgiften.   




 

Personal på ett HVB hem i Åmål drack alkohol och umgicks med en minderårig som bodde på HVB-hemmet. En av dem har också haft en intim relation med den minderårige.

 

Det är en kväll i Åmål. I en lägenhet på orten dricks det en hel del alkohol. Vissa i sällskapet beskrivs som berusade. Det kräks, det dansas, och till och med ett bord går sönder. I lägenheten finns då bland annat en minderårig ungdom som bor på ett HVB-hem i kommunen. Och flera ur personalen på HVB-hemmet.

 

”Det här är inte okej”

 

Men från flera personer får SVT Nyheter Väst uppgifter om att det inte bara var festandet som var olämpligt den kvällen. Flera källor uppger att det funnits en sexuell relation mellan en anställd på HVB-hemmet och en minderårig ungdom. Även Åmåls kommun har startat en utredning, och därifrån får vi tag i en film.

På filmen dansar en kvinnlig anställd intimt med en minderårig person från HVB-hemmet som sitter i en fåtölj. Den korta filmen är bara 12 sekunder lång, men får ändå Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att reagera.

 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/har-ger-personalen-den-minderarige-en-lapdance

 

 

– Det här är inte okej, såklart. Att personal har ett sådant förhållningssätt till barn som de jobbar med, det ser inte professionellt ut, säger Maria Björklund, enhetschef vid IVO.

– Det här barnet förlitar sig på att HVB-hemmet är det trygga hem som man bor i på heltid. Så det kan betyda allt, om relationen till personal är professionell, trygg och så vidare, säger Maria Björklund.


”Är beklämmande”

SVT Nyheter Väst har varit i kontakt med ett stort antal personer med insyn i HVB-verksamheten på kommunen. Från flera olika håll har vi fått uppgifter om att personal på HVB-hemmet haft sexuella relationer med ungdomar vid tidigare tillfällen. SVT har inte lyckats belägga uppgifterna, men det är uppgifter som också nått kommunen, som nu ska utreda även de misstankarna.

– Det här är beklämmande, och vi är väldigt förvånade. Vi vill verkligen ha in belägg för vem som har känt till vad, och underlåtit att agera. Det är högst allvarligt, säger Stipic.


År det här i Åmål ?

 

En anställd på ett HVB-hem i Västsverige har vid flera tillfällen använt ensamkommande flyktingpojkar som gratis arbetskraft. Pojkarna har bland annat fått bygga ett staket och måla hans altan, men också städa ur ett dödsbo, rapporterar GT.

 

tn

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards