Alla inlägg den 15 juni 2017

Av tommy norum - 15 juni 2017 07:00


  

Med något som liknar rekord i intellektuell ohederlighet drog  LO  igång en kampanj mot Sverigedemokraterna. Bakgrunden finner vi sannolikt i det faktum att Sverigedemokraterna redan 2015 enligt en Sifo-undersökning i november  är största parti bland arbetare i LO kollektivet.

 

Ni läste rätt, Sverigedemokraterna har enligt denna undersökning starkare stöd bland arbetare än det med LO nära allierade Socialdemokraterna. Man kan fråga sig hur länge det största partiet i LO med de andra partierna utanför Socialdemokarterna  finner sig att med sina medlemsavgifter stötta partiet med miljoner och att LO  ledningen använder en klar majoritet av medlemmarnas  fackavgifter i kampanjer som försöker få bort SD från den politiska arenan.

 

Demokrati det är tydligen inget Socialdemokraterna värnar om när de själva blir hotade av denna. Nej då försöker man med alla medel gå runt den genom uteslutning av  fackarbetare  som inte har rätt värdegrund  eller att totalt blockera det näst största  partiet att få ta del av demokratins självklara regler att all makt skall utgå från folket eller i det här fallet medlemmarna i Lo förbunden.

 


Den senaste undersökningen gav till resultat att LO:s stöd till Socialdemokraterna har svag förankring bland medlemmarna. Bara tre av tio LO-medlemmar anser enligt en opinionsundersökning att LO ska fortsätta att ge pengar och lojalitet enbart till Socialdemokraterna Det har blivit hundratals miljoner under åren där fackavgifterna från medlemmar som inte röstar på Socialdemokraterna får var med och stödja partiet. Det är Socialdemokraternsa syn på rätt värdegrund, solidaritet och rättvisa och vad ordet demokrati står för.

 

 

Det får nog Karl-Petter Thorwaldsson och en del andra på LO-borgen att börja fundera. Det är ett stort och allt mer växande problem inom S hur man ska hantera det här. Men att som en del förbund inom LO försöker stoppa sina medlemmar att ta plats i ledande positioner inom rörelsen genom att kräva Socialdemokratiskt värdegrund om skall få ställa upp som kandidater kanske ändå skvallrar om att det har infunnits sig panikstämning inom LO förbunden där de ser att de kanske håller på att förlora makten och därigenom risken att stödet till det socialdemokratiska partiet med medlemmarnas fackavgifter uteblir. 



tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards