Direktlänk till inlägg 6 juni 2017

Kommunanställda i Åmål har sexuella relationer med ensamkommande flyktingpojkar utan att de ansvariga politikerna reagerar .

Av tommy norum - 6 juni 2017 07:00


Kommunens anställda i Åmål dansar magdans och super sig fulla och har sexuella relationer med ensamkommande flyktingbarn. 




Bildresultat för Åmåls kommun

Michael Karlsson kommunalråd ( s ) har man tappat allt sunt förnuft I det Socialdemokratiskt styrda Åmål ?  Tydligen ingen koll alls vilka man anställer för att ta hand om de ensamkommande barnen i kommunen. Det där med att ta ansvaret för integrationen för de ensamkommande barnen var tydligen inget man prioriterar. Kanske inte så underligt att vi har problem på biblioteken och på stan med de förebilderna som kommunen ställer till förfogande för uppgiften.   




 

Personal på ett HVB hem i Åmål drack alkohol och umgicks med en minderårig som bodde på HVB-hemmet. En av dem har också haft en intim relation med den minderårige.

 

Det är en kväll i Åmål. I en lägenhet på orten dricks det en hel del alkohol. Vissa i sällskapet beskrivs som berusade. Det kräks, det dansas, och till och med ett bord går sönder. I lägenheten finns då bland annat en minderårig ungdom som bor på ett HVB-hem i kommunen. Och flera ur personalen på HVB-hemmet.

 

”Det här är inte okej”

 

Men från flera personer får SVT Nyheter Väst uppgifter om att det inte bara var festandet som var olämpligt den kvällen. Flera källor uppger att det funnits en sexuell relation mellan en anställd på HVB-hemmet och en minderårig ungdom. Även Åmåls kommun har startat en utredning, och därifrån får vi tag i en film.

På filmen dansar en kvinnlig anställd intimt med en minderårig person från HVB-hemmet som sitter i en fåtölj. Den korta filmen är bara 12 sekunder lång, men får ändå Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att reagera.

 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/har-ger-personalen-den-minderarige-en-lapdance

 

 

– Det här är inte okej, såklart. Att personal har ett sådant förhållningssätt till barn som de jobbar med, det ser inte professionellt ut, säger Maria Björklund, enhetschef vid IVO.

– Det här barnet förlitar sig på att HVB-hemmet är det trygga hem som man bor i på heltid. Så det kan betyda allt, om relationen till personal är professionell, trygg och så vidare, säger Maria Björklund.


”Är beklämmande”

SVT Nyheter Väst har varit i kontakt med ett stort antal personer med insyn i HVB-verksamheten på kommunen. Från flera olika håll har vi fått uppgifter om att personal på HVB-hemmet haft sexuella relationer med ungdomar vid tidigare tillfällen. SVT har inte lyckats belägga uppgifterna, men det är uppgifter som också nått kommunen, som nu ska utreda även de misstankarna.

– Det här är beklämmande, och vi är väldigt förvånade. Vi vill verkligen ha in belägg för vem som har känt till vad, och underlåtit att agera. Det är högst allvarligt, säger Stipic.


År det här i Åmål ?

 

En anställd på ett HVB-hem i Västsverige har vid flera tillfällen använt ensamkommande flyktingpojkar som gratis arbetskraft. Pojkarna har bland annat fått bygga ett staket och måla hans altan, men också städa ur ett dödsbo, rapporterar GT.

 

tn

 

 
 
en som tror

en som tror

6 juni 2017 19:31

till hvbhem nu får väl Åmåls komun vakna detta kan inte gått förbi nån avskeda allihop detta är ju en skandal men det kanske inte gäller åmål

http://url

 
en som tror

en som tror

6 juni 2017 19:47

uvb-hem detta måste väl vara en av Åmåls största skandaler avskeda allihop nu bör nog Åmål vakna detta kan inte gått spårlöst förbi

http://URL

 
Thord

Thord

7 juni 2017 04:12

Till en som tror.. Menar du att man ska avskeda alla??? På vilken grund ska det då stå i arbetsintyget.. Säg nu att om en Sotarmästare tar ex svarta pengar så ska alla åtalas eller bli av med kontrakten. Låter ju inte helt genomtänkt eller?

http://?

 
Ingen bild

oljemagnaten

7 juni 2017 10:38

Är väl inte kommun som har hand om ensamkommande flyktingar ..skäll på migrationsverket i stället

 
en som tror

en som tror

7 juni 2017 22:22

till en som tror allt en konstig jämförelse sotarn har väl inte supit utfört sex mot kunden angående arbetsbetyg skriv det dom har gjort det är ett jävla hymlande att kom ut????

http://url

 
inget kan

inget kan

7 juni 2017 22:37

till oljemangneten migrations är ett skämt det vet alla nu men nog är det väl komunen som har tagit hit domsossarna slog sig på bröstet var så nöjda att vi fick hit så många nu har vi medaljens baksida grattis

http://URL

 
Ingen bild

oljemagnaten

8 juni 2017 12:48

svar till inget kan: men vad har hänt då? ..några damer har haft sexuella lekar med några garanterat inte minderåriga ensamkommande pojkar/män..(som p.g av sin kultur garanterat inte dricker alkohol)Vad gör det? ..det är väl inte hela världen..

 
Ingen bild

oljemagnaten

8 juni 2017 20:17

till inget kan. tycker inte man skall skälla så mycket på sossarna i just Åmål.. Michael har rett ut en hel del problem i denna kommun.. ..tänk om exvis Liberalerna hade styrt..!? ..då hade vi haft regnbågsflaggor i vart enda gathörn..

 
inget kan

inget kan

8 juni 2017 21:45

till oljemangneten det värkar som du har koll på ålder å kultur dom får väl ta kulturen dit dom kommer har aldrig sett nån med dåliga kläder aldrig nån gråtigt alla har mobil alla röker jag är svenskfödd men jag har väl varit på fel plats dom fattiga som skulle hit kan inte köpa sig hit ingen vill ha dom hit men du är väl en som har ditt på det torra slut från mig??????

http://URL

 
inget kan

inget kan

9 juni 2017 20:51

till oljemagneten måste hålla med dig sossarna har lyckas i Åmål dom anställda inom äldreomsorgen fick vänta i 10 mån på rekoratift lön men det gick ju bra för dom har så bra lön se köpte vi sjösidan för 8mille hyr för 16.500 i mån bra affär sen sa dom vandrar hemmet för flytingar höjde hyran hoppas dom harbra ursäkter för detta lib är snart ute med mp dom behövs inte nu går sd fram

http://URL

 
Ingen bild

Nattugglan

1 september 2017 01:26

Ja nu har Åmål fått bakläxa för sin utredning om "lapdancen" enligt IVO.
Den interna utredningen blev inte godkänd. Är det nån som blir förvånad. Allt ska sopas under mattan i lilla Åmål. t.ex våldtäkten på Kristinebergsskolan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards