Alla inlägg den 5 juni 2017

Av tommy norum - 5 juni 2017 19:45



 

Det gamla stadshotellet finns kvar i bakgrunden. Affärslokalerna på torget inhystes av företagare som blivit husvilla på grund av branden utefter Torggatan 1901.



Av tommy norum - 5 juni 2017 19:15

.


.



Vid islossningen i Åmåls-älven år 1902 förstördes den gångbro i trä, som ledde över älven vid Etna gjuteri. Etna gjuteri låg på tomt Mörten 2, där nu ett alldeles nybyggt hyreshus nu ligger.
 
Stadsfullmäktige ville bygga upp bron igen, eftersom förbindelsen nu var bruten mellan de västra stadsdelarna på bägge sidor av älven. Men ägaren av Etna gjuteri ville absolut inte ha någon bro över sin tomt, så saken fick bero i väntan på utredning var man bäst kunde lägga en ny gångbro.
Stadsfullmäktige beslöt att i stället anlägga en mindre träbro i samma riktning som den nya gata som skulle komma att tas upp alldeles förbi Strands snickerifabrik. Nuvarande Nybrogatan.
 
Brandchefen och maskiningenjören Thorvald Köhlin inkommer med en skrivelse till Stadsfullmäktige den 9 juli 1903 om att en ordentlig körbro i Nybrogatan är nödvändig, för att säkerställa brandkårens eventuella utryckningar till västra stadsdelarna på söder och kvarteret Stakelyckan. Denna bro kunde byggas i samband med att nya vattenledningen drogs.
Stadsfullmäktige beslöt att tillsätta en utredning där man skulle ta reda på om bron verkligen behövde nybyggas eller kanske bara repareras.
 
År 1915 anslog Stadsfullmäktige 200 kronor till förberedande arbete med att anlägga nya bron och man skulle börja med att påla för brofästena på var sida ån.
 
I augusti 1929 invigdes bron.
 
 
information och bilder har tagits från Åmål kommuns hemsida.
Av tommy norum - 5 juni 2017 12:45

Samrealskolan med rektorsbostaden. 30-40 tal

Av tommy norum - 5 juni 2017 12:30

..

  .    

Från ett Åmål med blötsnö till ett vinterlandskap där snön hänger kvar på granarna som i ett julmotiv där man förväntar sig att tomten snart dyker upp med sina renar runt knuten är en upplevelse som vi som bor i de sydligare delarna av vårt land allt mer sällan får uppleva, tyvärr. Några dagar i Sälenfjällen verkar vara enda sättet att få ta del av det synintrycket nu för tiden. 

Av tommy norum - 5 juni 2017 07:00


Islamiska statens uppmaning till sina medlöpare runt om i världen  skapa död och förintelse i de länder ni verkar i. Saknar ni vapen använd alla tillgängliga resurser som står till buds



Bildresultat för islamska staten

VI KOMMER ATT HÄMNAS MED ATTACKER MOT EUROPA MED ALLA

TILL BUDS STÅENDE MEDEL.

Kan vi svenska medborgarna känna oss säkra när vi ser hur slapp invandrarkontroll  har varit de senaste åren?  När till och med IS krigare får går lösa på våra gator så kan bli ett lika stort uppvaknande till verkligheten när de som är förprogrammerade för sin uppgift verkställer sina uppdrag som när den naiva invandringspolitikens konsekvenser kom upp till ytan för våra politiker.    

 

Islamiska statens uppmaning till sina medlöpare runt om i världen skapa död och förintelse i de länder ni verkar i. Saknar ni vapen använd alla tillgängliga resurser som står till buds.

 

Det senaste attentaten i London visar vad vi har och vänta oss i Europa framledes så också i Sverige. Att våra politiker fortfarande inte tagit hoten på allvar visar väl deras ljumma inställning till de IS krigare som strövar omkring i Sveriges kommuner efter att de kommit tillbaka från kriget i Mellan Östern. Här går det runt mördare och våldtäktsmän i samhället utan att myndigheterna lyfter ett finger för att komma åt dem så att de kan få sitt straff. En lämplig åtgärd vore väl att internera dessa i läger tills de är utredda om de brott de begått både här hemma och i de länder de varit och krigat i.    

 

Här har vi ytligare ett resultat av uppmaningen från islamiska staten. .

 

Bil kördes In I Folkmassa Vid London Bridge. De tre terroristerna körde en skåpbil och mejade ner människor på London Bridge sent på lördagskvällen. De fortsatte mot Borough Market där de tog sig ur bilen och började knivhugga folk. Polisen uppger att männen bar fejkade bombbälten. Inom åtta minuter efter de första larmet sköts de tre terroristerna ihjäl. Sju personer, utöver de tre beväpnade männen, har rapporterats döda. Europa befinner sig i krig mott Islamiska Staten, frågan är väl om våra svenska politiker har förmågan att fatta detta.

 

tn

 

.

 

 

 







Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards