Alla inlägg den 10 juni 2017

Av tommy norum - 10 juni 2017 07:00


Bildresultat för tiggeriförbud

Låt det bli en valfråga i kommunerna om vi skall förbjuda tiggeri eller använda kommunalskatterna till att försörja illegala invandrare och  papperslösa tiggare med våra kommunalskatter.


Det finns kommuner som betalar ut socialbidrag till papperslösa som befinner sig illegalt i landet. Kommuninnevånarna får via sin skattsedel försörja tiggare som inte har någon anknytning eller på annat sätt bidrar till Sverige genom att betala kommunalskatter skriver Widar Andersson.ledarskribent i Dagbladet. Mest är det i socialdemokratiskt styrda kommuner som man använder kommunalskatterna till annat än att tillgodose kommuninnevånarna sociala service fullt ut.  .


Högsta förvaltningsdomstolen fattade på måndagen den 5 juni ett viktigt beslut: Kommuner är inte skyldiga att ge socialbidrag åt människor som befinner sig illegalt i Sverige. Att beslutet fattades dagen före nationaldagen har en viss symbolik. Välfärdsstaten är en mycket nationell företeelse.

Förvaltningsrätten i Umeå kom den 8 juli 2015 fram till ett revolutionerande politiskt domslut som undanröjde hela grunden för Sveriges reglerade invandringspolitik. Domen innebar dessutom i sin teoretiska förlängning att alla människor på hela planeten – som lever i länder med lägre levnadsnivå än i Sverige – kan ha rätt till socialbidrag när man befinner sig i Sverige. 

 

Man kan ju fråga sig hur det står till med det sunda förnuftet i förvaltningsrätten när domare och lekmän anger som domskäl att om man vägrar att lämna landet vid ett asylavslag så skall man ändå vara tillförsäkrad  en skälig levnadsnivå i Sverige öm man illegalt stannar kvar .  


Kammarrätten undanröjde till slut förvaltningsrättens dom 2016 och meddelar att rätten till bidrag enligt Socialtjänstlagen är ”subsidiärt i förhållande till andra av samhället tillhandahållna stödformer. Om behovet kan tillgodoses på annat sätt föreligger alltså inte förutsättningar för att erhålla bistånd med stöd av Socialtjänstlagen.”.

Domstolen hänvisar till en dom i Högsta Förvaltningsdomstolen från 2013 där det slås fast att även ”den som håller sig undan så att ett beslut om avvisning eller utvisning inte kan verkställas omfattas av LMA.” lagen om mottagande av asylsökande.

 

Dess bättre så ändras också den lagen av regeringen om mottagande av asylsökande nu på onsdag den 1 juni. Den som nått sista instans i sitt asylsökande ska nu förlora sin dagersättning och i förekommande fall sin plats på ett av statens anläggningsboenden.”


Det miljöpartistiska påfundet med ”papperslösa” kan därmed läggas till handlingarna. I mänsklig mening är självklart ingen människa ”illegal”. Människovärdet är lika och okränkbart. Att människor utan lov uppehåller sig i Sverige är en del av hur världen ser ut. Att konstatera dessa grundläggande förhållanden är däremot något helt annorlunda än att ge alla människor i världen laglig rätt till socialbidrag i Sverige.


Högsta förvaltningsrätten skriver i sin dom att det inte är förbjudet för kommuner att ge socialbidrag åt människor som olagligen befinner sig i landet.  Den kommunala självstyrelsen är långtgående.

De socialdemokratiskt styrda kommunerna ibland annat Malmö och Stockholm använder sig av detta självstyre på detta sätt. Kan bli en intressant fråga i de kommunala valrörelserna 2018.


Så det är här  medborgarna kommer in och avgör när man skall rösta i nästa kommunalval. Vill man lägga sin röst på ett parti som vill lägga kommunalskatterna på  illegala invandrare, papperslösa tiggare som snyltare på vår sociala välfärd eller skall man satsa fullt ut på de medborgare som står för kalaset med sina kommunalskatter.


.tn    

 

.  


 
 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards