Alla inlägg den 20 juni 2017

Av tommy norum - 20 juni 2017 18:46



 

Vet våra politiker och tjänstemän vad åmålsborna har för åsikter hur det offentliga rummet skall  utsmyckas , eller kör man med tuta och kör principen så får vi se vad som händer som i så mycket annat i kommunalpolitiken ?



Hur tänker våra tjänstemän och politiker ? Man ger klartecken till fasadmålningar i hamnmiljö som totalt förändra bilden av omgivningen. Här har SSÅV lagt ner hundratals timmar på sitt klubbhus för att anpassa både byggnaderna och färgsättningen för att smälta in i området. Döm om min förvåning när då politiker och tjänstemän klampar i och förstör helhetsbilden av området genom att ge klartecken till fasadmålningar som ligger så långt ifrån ursprungsmiljön man överhuvudtaget kan tänka sig i en hamnmiljö. 

 

Socialdemokrater har ju visat genom åren att de är totalt likgiltiga över miljön i kommunerna. Vi kan ju se hur stadskärnorna runt om i landet under åren har ersatts med Domus och EPA varuhus, ofta i kommuner med Socialdemokratiskt styre. 

Skall det nu bli klotter under benämningenkonst som kommer att förändra stadsmiljön. Det hela är en högst personlig reflektion och har ingenting med vad SSÅV har för åsikt i frågan.. 


         

Ny tänker man tydligen låta klottrare få en tummeplats i Åmål där man  under benämningen konst  kommer att pryda det offentliga rummet.  

Av tommy norum - 20 juni 2017 07:00



Tuta och kör så få vi se vad som händer gänget i Svensk politik. 


Bildresultat för dö överenskmmelsen

Här har vi gänget som i sina olika regeringskonstellationer total struntat att göra konsekvensbeskrivningar av sitt politiska beslut i migrationspolitiken. Blir en dyr affär för medborgarna. Ansvaret vill politikerna helst sopa under mattan


 

Riksrevisionens granskning av hur hanteringen av de akuta asylkrisen gott till. Man blir en aning konfunderad om att kompetensen är så låg på regeringskansliet. Granskar man det migrationspolitiska innehållet från 2004 till 2015 visar det sig att i stort sett alla propositioner från regeringen till riksdagen saknar konsekvensbedömningar gällande asylsökande.

 

Ett enda fall gjordes bedömningen i fallet ”införande av särskilt ömmande omständigheter " för grund för uppehållstillstånd för barn-” i väsentlig omfattning skulle kunna medföra fler asylsökande. Men ingen kom på tanken behovet av en ökad beredskap för ökade migrationsströmmar. Tuta och kör politiken så får vi se vad som händer var en rad regeringars invandrarpolitik.

 

Horribelt när man inser att våra politiker handlar i blindo och har inte en aning om konsekvenserna för man är inte intresserad av dessa. I stället så gör man sken av att Invandringen är enbart av godo och Sverige som nation kommer att må gott av den invandringspolitik man förde. Sanningen är väl att man inte har en aning för man har inte varit det mista intresserad att ta reda på fakta av den förda politiken.

 

Men här gäller det i det längsta och hålla skenet uppe och manipulera med uppgifter runt invandringen som låg långt ifrån verkligheten för att slippa så i skampålen när verkligheten kryper närmare. Inte en ordentlig konsekvensbedömning för de statliga och kommunala verksamheterna har man lyckas åstadkomma något som nu när vi ser resultatet av och som kommer att få katastrofala ekonomiska följder för en del kommuner. Bra att konstatera att våra politiker aldrig brytt sig och räkna ordentligt på vad deras politiska beslut får för konsekvenser för samhället och medborgarna i slutändan. 

 

Man kan inte låta bli att undra, som Per Gudmundson skriver i sin Ledare i SVD, ifall även andra politikerområden sköts med samma metod.

 

tn  

 



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards