Direktlänk till inlägg 11 mars 2017

Vem tror på moderater längre.?

Av tommy norum - 11 mars 2017 07:00


Med en politik som präglas av det är vid nöd och tvungen i stället för att ta till sig verkligheten i tid och anpassa politiken efter en samhällsutveckling som pågått de senaste 40 åren, med en obefintlig bostads och integration politik som skapat utanförskap, kriminalitet. Alliansen hade 8 år på sig under en Moderatledning att påbörja en sådan process mot ett bättre samhälle.   Vem vill rösta på ett parti som visar ett så dåligt samhällsintresse i den politik de företräder?   





Moderaterna störtdyker i opinionen.

Demoskops och Expressens nya undersökning visar att Anna Kinberg Batra efter sin SD-flört är nere på rysarnivå, 16,6 procent. På två månader har man tappat nästan en tredjedel av väljarna.

Samtidigt är Sverigedemokraterna för första gången större än Moderaterna i en telefonmätning.

– Vi har inte sett sådan dramatik i ett parti sedan vi började mäta, säger Anders Lindholm, vd för Demoskop.

– Det är långt kvar till valet och jag tänker jobba dag och natt, svarar Anna Kinberg Batra.


 

Alliansen har en lång väg att gå om man skall få förtroende 2018 att bilda regering




Som man bäddar får man ligga och det är nog något som de Nya Moderaterna kommer att bli varse.Det finn många grupper i samhället som känner sig förbigångna av moderat politik, inte minst pensionärerna som lämnades utanför den skattereformen som enbart gällde löntagare. Med en pensionärsskatt som ligger bland de högsta i Europa, i ett land som har mest fattigpensionärer vilket moderaterna ihop med alliansen har stor del i när man inte brydde sig.  

 

Den moderatledda Alliansen har också ett stort ansvar i att man inte inledde en omfattande integration och en bostadspolitik värd namnet trots många signaler under flera år om att Sverige håller på att delas med ökad kriminalitet. en hög arbetslöshet bland de som ha invandrarbakgrund, en skola som inte fungerade många gånger på grund av den höga invandringen. 

 

 I stället så bjöd man in alla världens flyktingar in landet med världens bästa och dyraste sociala skyddsnät även för flyktingar. Det mångkulturella samhället skulle få Sverige att växa och där varje antydan till protester slogs ner med en rasiststämpel, att man inte var solidarisk, eller så var man rädd för förnyelse. Förslag som varför inte lägga krut och inrikta hjälpen i närområden av krigszonerna avfärdades som orealistiska. Kostnaderna rakade i höjden med ett budget som till slut översteg FN : samlade budget för hela världen flyktingar. 

 

Nu när moderaterna helt lämnat den politiken och för en helt motsatts, och vill inte låtsas vilket ansvar de har för konsekvenserna av vad deras politik ställt till med i hop med alliansen. Nu helt plötsligt har man infört den politik som bara för ett år sedan var rasistisk, osolidarisk Nu slutar man att använda rasiststämpeln som ett argument i debatten utan helt plötsligt så har verkligheten kommit i fatt där man till och med inleder samtal med politiska partier som bara för ett halvt år sedan var helt omöjligt, man har till och med tagit deras flyktingpolitik helt ogenerat. 

 

Är någon förvånad att Moderaterna förlorar väljare i opinionsundersökningarna. Vem kan lita på moderat politik där man inte ens har förmågan att analysera verkligheten i samhället och föra en politik med utgångspunkt den. 

   

tn

 

 
 
Ingen bild

Magnus

11 mars 2017 09:46

Det märkligaste är inte att M tappade utan att S fick hela 27%? Detta känns inte korrekt om man tänker på vad som skrivs och pratas om S och vad världen sämsta regering har åstadkommit!

Märkligt är bara förnamnet! Är det SU, BRÅ eller någon annan sosse organisation som ligger bakom mätningen åt demoskop?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards