Direktlänk till inlägg 11 mars 2017

Vem tror på moderater längre.?

Av tommy norum - 11 mars 2017 07:00


Med en politik som präglas av det är vid nöd och tvungen i stället för att ta till sig verkligheten i tid och anpassa politiken efter en samhällsutveckling som pågått de senaste 40 åren, med en obefintlig bostads och integration politik som skapat utanförskap, kriminalitet. Alliansen hade 8 år på sig under en Moderatledning att påbörja en sådan process mot ett bättre samhälle.   Vem vill rösta på ett parti som visar ett så dåligt samhällsintresse i den politik de företräder?   

Moderaterna störtdyker i opinionen.

Demoskops och Expressens nya undersökning visar att Anna Kinberg Batra efter sin SD-flört är nere på rysarnivå, 16,6 procent. På två månader har man tappat nästan en tredjedel av väljarna.

Samtidigt är Sverigedemokraterna för första gången större än Moderaterna i en telefonmätning.

– Vi har inte sett sådan dramatik i ett parti sedan vi började mäta, säger Anders Lindholm, vd för Demoskop.

– Det är långt kvar till valet och jag tänker jobba dag och natt, svarar Anna Kinberg Batra.


 

Alliansen har en lång väg att gå om man skall få förtroende 2018 att bilda regering
Som man bäddar får man ligga och det är nog något som de Nya Moderaterna kommer att bli varse.Det finn många grupper i samhället som känner sig förbigångna av moderat politik, inte minst pensionärerna som lämnades utanför den skattereformen som enbart gällde löntagare. Med en pensionärsskatt som ligger bland de högsta i Europa, i ett land som har mest fattigpensionärer vilket moderaterna ihop med alliansen har stor del i när man inte brydde sig.  

 

Den moderatledda Alliansen har också ett stort ansvar i att man inte inledde en omfattande integration och en bostadspolitik värd namnet trots många signaler under flera år om att Sverige håller på att delas med ökad kriminalitet. en hög arbetslöshet bland de som ha invandrarbakgrund, en skola som inte fungerade många gånger på grund av den höga invandringen. 

 

 I stället så bjöd man in alla världens flyktingar in landet med världens bästa och dyraste sociala skyddsnät även för flyktingar. Det mångkulturella samhället skulle få Sverige att växa och där varje antydan till protester slogs ner med en rasiststämpel, att man inte var solidarisk, eller så var man rädd för förnyelse. Förslag som varför inte lägga krut och inrikta hjälpen i närområden av krigszonerna avfärdades som orealistiska. Kostnaderna rakade i höjden med ett budget som till slut översteg FN : samlade budget för hela världen flyktingar. 

 

Nu när moderaterna helt lämnat den politiken och för en helt motsatts, och vill inte låtsas vilket ansvar de har för konsekvenserna av vad deras politik ställt till med i hop med alliansen. Nu helt plötsligt har man infört den politik som bara för ett år sedan var rasistisk, osolidarisk Nu slutar man att använda rasiststämpeln som ett argument i debatten utan helt plötsligt så har verkligheten kommit i fatt där man till och med inleder samtal med politiska partier som bara för ett halvt år sedan var helt omöjligt, man har till och med tagit deras flyktingpolitik helt ogenerat. 

 

Är någon förvånad att Moderaterna förlorar väljare i opinionsundersökningarna. Vem kan lita på moderat politik där man inte ens har förmågan att analysera verkligheten i samhället och föra en politik med utgångspunkt den. 

   

tn

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Magnus

11 mars 2017 09:46

Det märkligaste är inte att M tappade utan att S fick hela 27%? Detta känns inte korrekt om man tänker på vad som skrivs och pratas om S och vad världen sämsta regering har åstadkommit!

Märkligt är bara förnamnet! Är det SU, BRÅ eller någon annan sosse organisation som ligger bakom mätningen åt demoskop?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Måndag 26 okt 10:45


  Att många människor bär på uppfattningen att vi befinner oss i en akut klimatkris är kanske inte så konstigt om man lyssnar till vad som förmedlas via våra medier. Jag vill gärna poängtera hur fel slutsatserna kan bli om man inte intresserar si...

Av tommy norum - Söndag 25 okt 12:37

      Muhlbocks pensionat runt år 1910-20.     1910-20 talet   En bild av Eds marknadsplats före år 1900. Dungen till vänster på bild uppfördes Muhlbocks år 1907.   Till vänster om bron det dåvarande  Turisthotellet - till höger ...

Av tommy norum - Söndag 25 okt 10:35


            Känslan av att befinna sig i ett krig         Det finns inget annat land i världen som svenska nyhetsjournalister betraktar lika strängt ideologiskt som USA. Konsekvensen är att svensk media inte lyckas förmedla ett av de sto...

Av tommy norum - Lördag 24 okt 19:45


    Kanske inte så konstigt att förtroendet för våra politiker varit så här lågt sedan 2008 när ser hur politiker som har kvar sina generösa villkor flera år efter avslutat uppdrag, samtidigt som de kan samla pengar på hög i egna bolag. Stötand...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se