Alla inlägg den 24 april 2013

Av tommy norum - 24 april 2013 07:00





 Åmåls ekonomi är på rätt väg läser vi i PD . Inte en dag för tidigt att man tar sig samman och utgår från att börja anpassa kostymen efter det innehåll som finns tillgängligt. Efter att år efter år levt över våra tillgångar , där man investerat med lånade pengar hej vilt utan en tanke på en återbetalning, struntat i pensionsskulden , struntat i infrastrukturen, man har till och med i många år lånat till rent underhåll .


En bidragande orsak till att den nya gemensamma förvaltningen med Säffle inte klarade sin uppgift helt ut var att de fick överta en budget där en stor del var gamla kapitalkostnader som på samma gång blev en inskränkning i servicen . En omöjlig situation i längden där våra kommunpolitiker i gamla samhällsbyggnadsnämnden byggde på med ökade kapitalkostnader som höll på att slå ut hela verksamheten . Nu har man fått ordning på även den delen där investeringar tas ur årets budget och bara taxefinansierade verksamheter får lånefinansieras.


Man kan ju undra hur en politiker Som Thomas Olson ( f ) som ordförande i den gamla samhällsbyggnadsnämnden , och med en påstådd utbildning i ekonomi kan strula till det så ordentligt . Hela verksamheten i förvaltningen var ett kaos utan dess like hur vi använde våra gemensamma resurser.


Vi läser i Sune Tholins krönika att muntliga avtal är hörnstenen i svensk avtalsrätt angående att kommunen anser att muntliga avtal inte gäller i tvisten med Dalbobåtar. . Och jag som trodde att skriftliga avtal där två parter kommer överens om tagen med underskrift var det som framförallt gäller. Men här kan man strunta i de skriftliga avtalens innebörd anser tydligen Sune Tholin om vilka skyldigheten man har gentemot sin hyresvärd och i stället åberopa muntliga när man inte fullföljt skrivelserna i kontraktet.

Men det är väl som Sune skriver att det får Domstolen avgöra..


Läser vi Annika Qarlssons, riksdagsledamot för Centern, insändare i Synpunkt så ser man att centerpartiet fortfarande är en intresseorganisation för våra bönder. Kanske skulle man blicka utanför böndernas revir och börja intressera sig för livet utanför densamma , om man skall ha någon chans att växa i politiken..

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards