Alla inlägg den 14 april 2013

Av tommy norum - 14 april 2013 07:00

Skönt för medborgarna att man äntligen fått en politisk ledning som förstått allvaret i den dåliga ekonomin i kommunen, den börjar nu  sakta men säkert gå mot rätt håll läser vi i PD .

 


Michael Karlsson har tagit tag i Åmåls dåliga ekonomi..  



  

När man under Centerns tid vid rodret totalt struntat i ordning och reda där tuta och kör varit signum och där nu den nuvarande regimen har haft full upp att städa upp efter Kurt Svensons tid i Stadshuset.

  


En kommun som ekonomiskt körts i botten var det arv Centern med Kurt Svensson i spetsen lämnade efter sig. 





Miljoner dyker fortfarande upp med ofullbordade investeringar som påbörjats under Centerns tid vid rodret där kostnadskalkylerna som man gick på beslut om totalhavererade på ett tidigt stadium och som man nu får inrikta sig på att fullfölja med ytligare miljoninvesteringar för att slutföra.


Ridhuset är ett sådant exempel som kostar miljoner att avsluta. Det senaste är Strandcafe´t där man till att börja med struntade i att ta in offerter , man struntade i att utreda parkeringsfrågan som man i bygglovet krävde, man struntade i att slutföra byggnationen med en godkänd ventilation, och med de förutsättningarna räknade man fram en hyra för fastigheten. En nätt liten investeringssumma på kanske 200000 kr för att slutföra ombyggnadsinvesteringen som man sedan förhoppningsvis kan resultera till en högre hyra för att täcka misstaget.


Man äskade pengar i budgeten för fastighetsunderhåll som sen användes till annat med påföljd att våra fastigheter som förvaltades av  Samhällsbyggnadsförvaltningen  har fått stora dyra underhåll och investeringsbehov i framtiden..


Förövrigt en vanlig företeelse i Samhällsbyggnadsnämnden under  folkpartisten Thomas Olsons politiska ledning, att mixtra med våra skattemedel för att på pappret kunna visa ett bra resultat. 


Thomas Olson folkpartiet politisk ansvarig för den gamla Samhällsbyggnadsnämnden där man gång på gång fått gå in och sanera under den här mandatperioden efter vanstyret i förvaltningen. 

Man lånade till underhåll, man struntade i infrastrukturen, man struntade i den skenande pensionsskulden trots varningar från ekonomiavdelningen ville man inte ta till sig den verkligheten. Man körde kommunen ekonomi totalt i botten under Centerns tid vid makten. 

Tack Michael Karlsson ( s) för att du använder sunt förnuft och börjar se verkligheten som den är med de problem du har att lösa för att få ordning på det hela , slutat att sopat allt under mattan , slutat att stoppa huvudet i sanden och inte låtsas om verkligheten runt om. Fortsätt på den vägen så tror jag väljarna kommer att uppskatta din gärning till kanske att ge dig förtroende till ytligare en mandatperiod i Stadshuset. Känns tungt att erkänna för en icke Socialdemokrat att borgarnas politiska kandidater visat sig inte vuxna för sin uppgift i stadshuset..


Att sen den lovade skattesänkningen uteblir kan man ha en viss förståelse för när man med facit i hand kan följa alla saneringar som behövts göras efter Centerns mångåriga vanstyre.  















































  

  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards