Alla inlägg den 13 april 2013

Av tommy norum - 13 april 2013 07:00











Ulf Hanstål (m)

Moderaten Ulf Hanstål är beredd att öka kostnaderna för Fengerfors skola om den får behålla årskurs 4-6



Man blir lite frustrerad när man läser i PD:s reportage om Fengerfors skolans framtid.


Här opponerar sig våra politiker som bor på landet om den omorganisation som är på tapeten att flytta över eleverna från Fengerfors till Tösse.

Moderaterna med Ulf Hanstål i spetsen reagerar på ett sätt som är vanligt bland våra medborgare , ni får gärna spara men inte inom min intressesfär om jag får be. Han efterfrågar radikala lösningar på problemet för att spara av våra skattepengar inom skolan, men det skall då ske i tätorten .


Men när det lokala lärarförbundet ser en pedagogisk vinst för eleverna vid en flytt så är Ulf Hanstål beredd att spä på kostnaderna i Fengerfors med ytligare en lärartjänst á ca en halv miljon om året.

Med den lösningen så faller ju hela argumentationen för hans ståndpunkt att flytten inte kommer att spara en enda krona för kommunen. Tänk efter före brukar vara en bra vana att ta till sig innan man yttrar sig, speciellt i politiska sammanhang .


Att hänvisa till den goda viljan i politiken för att få gehör för sin ståndpunkt utan att ta till sig de ekonomiska förutsättningarna fullt ut det rimmar dåligt med den bild som moderaterna försöker skapa att nu gäller det att ta tag i saneringen av kommunens ekonomi.

Och Ulf Hanstål borde vid det här laget tagit till sig den ekonomiska situation som kommunen befinner sig i för att förstå att radikala lösningar kommer fortsättningsvis att behövas på alla områden , också i skolan,  både i ytterområdena och i tätorten om man till slut skall få debet och kredit att stämma i bokföringen.


Om Moderaterna skall försöka att växa i Åmål så får man nog börja ge signaler om att man förstår den situation kommunen befinner sig och handla därefter.


 Tuta och kör så får vi se vad som händer det vanstyret som borgarna stod för det blir för medborgarna en dyr erfarenhet som kommer att ta åratal av försakelser i välfärden för att rätta till. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards