Alla inlägg den 21 april 2013

Av tommy norum - 21 april 2013 07:00


Åmåls kommun erkänner inga muntliga löften i Hamnterminaltvisten mellan

 Dalbobåtar och Åmåls kommun.


 

Skulle inte förvåna mig om både det ena och andra har sagts efter branden av våra politiker och tjänstemän . Vårt kommunalråd då , Kurt Svensson har ju inga skrupler när han försöker klara skinnet för sin egen del, han har ju talat osanning förut inför lagen när han påstod att det inte fanns någon hyressubvention i Hamnterminalen .

Så vad han än kläcker ur sig vid en domstolsförhandling och vilka konsekvenser det får för utgången av målet kan vi bara sia om.


Korduner vårt förra kommunchef som blev utsparkad av Centerledningen kan kanske ha ett horn i sida på kommunen med den utgången av sin karriär inom Åmåls Kommun, så vilken sida hon väljer kanske blir avgörande i hela processen..


Tommy Jingfors som också är kallad och som är väl den som har det största ansvaret för den uppkommna situationen, var vår förre chef i samhällsbyggnadsförvaltningen som också  har vanan att slå blå dunster i folk så han agerande blir nog ett uppträdande för att klara sig själv och inte få för stor negativ press som kanske stör hans karriär i Borås som fritidschef.


Om det är så att någon av våra politiker eller tjänstemän gått utanför sina befogenheter och lovat saker som de inte har en susning om vad som förhandlats fram i skrivna avtal så är det en politisk skandal som kommer att få långtgående konsekvenser för det parti vars politiker tar sitt förtroendeuppdrag så lättvindigt inför sina väljare.


Tyvärr så är det inte bara Centerpartiets ledarmöter i kommunstyrelsen som klantat till det i hamnterminalaffären, där fanns också Socialdemokrater som brann för bluesen och såg ett lågt hyresavtal med Dalbobåtar som en garant för en fortsatt bluesfest i bra lokaler . Och då var det där med kommunallag och subventioner till enskilda medborgar inget att bry sig om..


Här ser man bra exempel på hur våra förtroendevalda tar kommunens resurser till förfogande för sina egna personliga intressen där man både ljuger, bryr sig inte om kommunallagen och på alla sätt försöker dölja förhållandet genom att inta en total tystnad inför sina väljare.


Hur var det får vi något svar på varför man gick emot sitt eget fullmäktigebeslut att Hamnterminalens investeringar skulle ha full hyrestäckning för investeringen. Trots att man blev informerad om sakförhållandena av Fastighetsingenjören Lennart Karlsson inför kommunstyrelse att hyresavtalet inte täcker investeringen så tog man beslut om att skicka det vidare till fullmäktige utan reservation.


Tyvärr så finns det fortfarande politiker kvar i kommunstyrelsen efter den fadäsen som visat så tydligt att de inte respekterar det uppdrag de fått av väljarna fullt ut . Men förr eller senare så springer verkligheten i kapp och man kommer att få förklara sig vilken man vill eller inte.


Det mest anmärkningsvärda är väl att man inte respektera sina egna fullmäktigebeslut där förutsättningarna klart deklarerar vad som gäller för investeringen. Att sen ordföranden i fullmäktige på den tiden inte riktigt förstått sitt uppdrag genom att inte reagera kanske ändå klart visar att han  inte riktigt räckte till i sitt förtroendeuppdrag.


Tänk att under tre år i bloggen blivit beskyllda för att ljuga inför lagen, att man inte har någon ordning, att man inte brytt sig om hur man sköter sitt förtroendeuppdrag, att man inte respektera kommunallag, fullmäktigebeslut, eller inte följer de direktiv som avser upphandlingar med offerter , tänk att hela tiden bli beskylld för mygel och för olika saker i sitt förtroendeuppdrag som borde vara rena kränkningar och ett fullgott skäl för en polisanmälan om det är osant.


 Att man tar sån skit utan att vilja försvara sig och klargöra varför ni behandlat innevånarna så respektlöst i ert förtroendeuppdrag under en massa år ,. . Vad säger det om dagens politiker i Åmål..




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards