Alla inlägg den 31 januari 2013

Av tommy norum - 31 januari 2013 07:00



Kan vi lita på våra stafettläkare som arbetar på våra sjukhus .?


Tar man verkligen sitt arbete på full allvar och tar ansvar för sina  medicinska diagnoser ?.


Eller råkar vi ut för läkare som bara är ute efter att tjäna pengar och bryr sig inte om sina patienter när de vet att de kanske inte behöver träffa dessa igen.


Man kan ju undra när man hör historien om hur en Åmålsbo blev behandlad efter att i lång tid besvärats med svimning och remiteras till olika undersökningar utan att kunna hitta en godtagbar orsak till besvären.

Inte förrän en läkare på Balderskliniken vid en kontroll hittade hjärtljud som inte var normala.

Läkaren som ansåg det hela oroväckande skickade genast ner patienten med remiss till Näl, där efter lång väntan , tog sig en läkare sig tid att undersöka patienten. 


Efter  undersökning så  kom läkaren på Näl fram till att ljudet var bagatellartat och han själv minsann har samma ljud samtidigt som han i förnedrande ordalag ondgjorde sig över hur våra  vårdcentralers helt i onödan skickar folk till våra centralsjukhus.


Så det besöket slutade med att Åmålsbon skickades hem utan åtgärd.  Besvären fortsatte och efter ytligare undersökningar på vårdcentralen och ny remiss till Näl.  Ny läkare, specialiserad på hjärta och som tog sitt uppdrag  på allvar förstod direkt att här gäller det att handla fort, så nu är tid inbokad på Sahlgrenska för operation både kärl och klaffar skatt bytas i hjärtat och felen anses vara orsaken till svimningarna som patienten besväras med en lång tid.

Om sen Sjukhusledningen på Näl tar sitt uppdrag på allvar efter den grava missbedömningen och läkarens ointresse för problemet blev upphov till anmälan så att man sätter in åtgärder så att det inte upprepas eller man låter hela ärendet hamna i byrålådan låter vara osagt .


Men hela historien kanske är en påminnelse för oss medborgare att man inte skall ta läkardiagnoserna för givet utan kämpa på om man tycker sig inte få hjälp med sina problem. 


Det finns läkare ,som inom alla yrkeskategorier, som tar sina förpliktelser lite för lättvindigt, men det kanske inte är i så många yrken som resultatet kan få sådana katastrofala följder när man slarvar med diagnoserna ..                  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards