Alla inlägg den 22 januari 2013

Av tommy norum - 22 januari 2013 12:14

Här har ni gänget som tror sig kunna köra över medborgarna hur som helst när man struntar i formaliteter som är till för att skydda våra meborgliga intressen.

Ordinarie medlemmar i Åmål kommunstyrelsen



Kommunstyrelsens ordförande och Kommunalråd Michael Karlsson (s).Anne Sörqvist

ordf  s         2:e v ord  c

Cecilia Gustafsson.Olof Eriksson.Johan Paulsson.Ewa Arvidsson..Sven Callenberg.Pia Ingemarsson.Ulf Hanstål (m).Tina Carlson

       s                 s                  m                1:e v ordf    s                 c                mp         m             v       
       

Thomas Olson

fp

Folkpartisten Thomas Olsson och som ledde den förvaltning där vi nu ser efterdyningrna av på grund av hans sätt att leda det politiska ledarskapet på. Ingen ordning, fejkade investeringsunderlag före besluten, ljug och båg både inför fullmäktige och att stötta den dåvarande förvaltningschefen. Men fortfarande tillåts sitta kvar i kommunstyrelsen med det bagaget och med facit han ställt till med.    

Det mest anmärkningsvärda är att det finns fortfarande rester efter den gamla kommunstyrelsen under Centerns tid och som bevisligen inte haft det minsta koll på läget i kommunens finnanser och där tuta och kör varit signum deras sätt att förvalta våra tillgångar. 

Tydligen har dessa haft dåligt inflytande på dagens kommunstyrelse när man anser sig stå över fullmäktige när man kan lova ut pengar till Högheden utan formella beslut . Vi får väl ge ledarmöter i fullmäktige en eloge när de protesterade och ifrågasatte kommunstyrelsens beslut om att ge 650 000 kr utan de krav som följde med för att uppgörelsen skulle godkännas.

Vad säger kommunallagen om sådana arroganta politiker som  trots fullmäktiges krav på en skriftlig uppgörelse innan det skulle bli tal om en investering så ignorerade våra valda representanters i kommunstyrelsen beslutet.

Ministerstyre skulle man väl kanske kalla ett sådant förhållningssätt i riksdagen. Det är tydligt att den sittande majoriteten med Socialdemokraterna fallit in i samma mönster som när Centern hade makten.  Kör på så får vi se vad som händer . Men det sitter väl i kommunstyrelsen politiker som har personliga relationer med Höghedens beslutstrojka och där personliga intressen går före kommuninnevånarnas fårstår man.

Jag trodde i min enfald att det var slut med sådan beslutsgång i Åmål för gott.

Att sen låta skidsäsongens vara eller inte vara bli enda argumentet för hur man nonchalerar beslutsgången speglar väl ändå respektlösheten man har för sitt förtroendeuppdragen .

Det fanns hur många utgångar som helst i det dilemmat, bland annat att  låta Högheden hyra  kompressorer tills man malt färdigt i beslutprocessen och där alla kort lagts på bordet för ett ordentligt beslut som man sen kan stå för.


Varför inte lägga  in ett misstroendevotum mot vår kommunstyrelse och låt de ta konsekvenserna av sina felbeslut genom att kräva de gräver fram pengarna ur sina egna fickor så medborgarna går skadelösa ur affären. Det kanske är enda sättet att få stopp för sådana här beslutsgångar i fortsättningen.     


Detta är exakt samma tillvägagångssätt i hamnterminalaffären där fullmäktige klart deklarerade att investeringen skulle enbart ske med utgångspunkt från att medborgarna gick skadelösa ur affären genom att hyresintäkterna skulle till 100%  täcka kostnaderna. Det förhållandet struntade nämndeordföranden Thomas Olssson (fp) totalt i när han la fram förslaget till kommunstyrelsen. Så  lärdomen av den skandalen satt tydligen inga djupare spår i medvetandet av de som var med den gången och gjorde bort sig..


Men att det skall upprepas igen med samma mönster i beslutsgången är mig en gåta med den turbulens och efterspel som det beslutet gav. Här var det också uppgörelser med muntliga avtal där sen ingen vill stå för var de har sagt.

Eftersom hela kommunens investeringen i Högheden är att ta över och kanske ta beslut om en försäljning  men där Höghedens slalomklubb nu sitter med Svarte Petter och kan i princip blockera alla sådana beslut  på grund av klantiga politiker som tydligen fortfarande inte lärt sig läxan hur en kommun skall agera med sin politiska makt så de gynnar medborgarna i första hand inte våra särintressen.


Vi har ridhuset ekonomiska problem där tydligen ingen vet eller vill ta ansvar för situationen.

Där borde folkpartisen Thomas Olsson ställa till svars för när han med fejkade beslutsunderlag på sin tid fick fullmäktige att ställa upp på investeringen men som nu kräver nya friska pengar för att kunna slutföras och  som skall  anpassas till den kommunala budgeten. 

Vad har vi medborgare gjort för ont som behöver drabbas av dessa politiker som tydligen har så svårt att fatta vad deras uppdrag går ut på ?    

Det går inte att i PD som Michael Karlsson ( s ) säga att han inte är nöjd med hur saken utvecklas. Det är inte acceptabelt att det råder oklarheter mellan kommunen och klubben.


Men att ha så lite politisk kompetens att man först i efterhand förstår vidden av sina politiska beslut kanske gör att man höjer ögonbrynen en aning och frågar sig vad håller ni på med i kommunstyrelsen.       

         

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards