Alla inlägg den 13 januari 2013

Av tommy norum - 13 januari 2013 07:00

 


Centerpartiets idégrupp om visionerna för framtid  åskådliggör tydligt att i Sverige tror en del av våra politiker att det är deras idéer som skall visa inriktningen på den politik som skall föras i framtiden utan den minsta förankring på vad deras väljare själva har för synpunkter i frågan.


När nu en grupp centerpolitiker från Färgelanda går ut i massmedia och förklarar att de inte kan tänka sig att stå bakom Centerns idégrupps visioner, kanske med ordalag som mer får en tänka på Sverigedemokraterna, så hotas de med uteslutning i partiet.

Sven Callenberg ledamot av kommunstyrelsen I Åmål går också ut i insändare i PD och tar avstånd från idégruppens förslag,  kanske i mer nyanserade ordalag men där stolligheter och förhoppningsvis en tillnyktring av Stockholmscentern önskas när de har tagit kommandot i hur Centerns politik skall se ut i framtiden, ändå klargör han sin negativa inställning till hans partilednings sätt att framför den politik som skall gälla för framtiden.


Tänk att det i den politiska retoriken kommer fram åsikter som Sverigedemokraterna har använt i sin marknadsföring för sin invandrarpolitik nu helt plötsligt också anammas av vanliga Centerpolitiker. Var det inte ungefär i den riktningen som en moderat politiker i tron att inspelningsapparaten inte var påslagen under förra valrörelsen  uttalade sig om invandringen .


Tänk att det skall vara så svår att stå för sina åsikter i invandrarfrågorna i rädsla att man skall skada den image partiet  byggd upp om ett multikulturellt samhälle där man hela tiden inriktar sig på fördelarna men glömmer ta med de nackdelar som en sådan inriktning får med sig och som tydligen inte delas av många av de röstande i respektive parti men i risk att bli uteslutna, tiger .

Det är bara att konstatera att numera är Sverigedemokraterna det tredje största partiet i den senaste opinionsundersökningen lika stora som både centern och Kristdemokraterna ihop


Om man tror att framtidsversioner om månggifte och fri invandring skulle förändra den uppenbara risken att Centern kommer att försvinna ur svensk politik för gott så speglar väl det bara den kompetensbrist som partiledningen  besitter att tolka i vilken rikting partiets väljarna föredrar att partiet skall ha i framtidens politik . 

Ett parti som styrs av politiker utan att känna och förmåga att tolka vad deras väljare tycker, de har ingen lyckad framtid att se fram emot.


K-G Bergstöm i Expressen spår att SD kan nå till 10-20 %. Varför inte göra en ordentlig analys av ett sådant spådom istället för att stoppa huvudet i sanden som de etablerade partierna har en tendens till de senaste åren och börja närma sin inriktning i en politik som uppenbarligen fler och fler medborgare efterfrågar.            

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards