Direktlänk till inlägg 22 januari 2013

Har fortfarande våra politiker inte fattat den formella beslutsgången i kommunen.

Av tommy norum - 22 januari 2013 12:14

Här har ni gänget som tror sig kunna köra över medborgarna hur som helst när man struntar i formaliteter som är till för att skydda våra meborgliga intressen.

Ordinarie medlemmar i Åmål kommunstyrelsen



Kommunstyrelsens ordförande och Kommunalråd Michael Karlsson (s).Anne Sörqvist

ordf  s         2:e v ord  c

Cecilia Gustafsson.Olof Eriksson.Johan Paulsson.Ewa Arvidsson..Sven Callenberg.Pia Ingemarsson.Ulf Hanstål (m).Tina Carlson

       s                 s                  m                1:e v ordf    s                 c                mp         m             v       
       

Thomas Olson

fp

Folkpartisten Thomas Olsson och som ledde den förvaltning där vi nu ser efterdyningrna av på grund av hans sätt att leda det politiska ledarskapet på. Ingen ordning, fejkade investeringsunderlag före besluten, ljug och båg både inför fullmäktige och att stötta den dåvarande förvaltningschefen. Men fortfarande tillåts sitta kvar i kommunstyrelsen med det bagaget och med facit han ställt till med.    

Det mest anmärkningsvärda är att det finns fortfarande rester efter den gamla kommunstyrelsen under Centerns tid och som bevisligen inte haft det minsta koll på läget i kommunens finnanser och där tuta och kör varit signum deras sätt att förvalta våra tillgångar. 

Tydligen har dessa haft dåligt inflytande på dagens kommunstyrelse när man anser sig stå över fullmäktige när man kan lova ut pengar till Högheden utan formella beslut . Vi får väl ge ledarmöter i fullmäktige en eloge när de protesterade och ifrågasatte kommunstyrelsens beslut om att ge 650 000 kr utan de krav som följde med för att uppgörelsen skulle godkännas.

Vad säger kommunallagen om sådana arroganta politiker som  trots fullmäktiges krav på en skriftlig uppgörelse innan det skulle bli tal om en investering så ignorerade våra valda representanters i kommunstyrelsen beslutet.

Ministerstyre skulle man väl kanske kalla ett sådant förhållningssätt i riksdagen. Det är tydligt att den sittande majoriteten med Socialdemokraterna fallit in i samma mönster som när Centern hade makten.  Kör på så får vi se vad som händer . Men det sitter väl i kommunstyrelsen politiker som har personliga relationer med Höghedens beslutstrojka och där personliga intressen går före kommuninnevånarnas fårstår man.

Jag trodde i min enfald att det var slut med sådan beslutsgång i Åmål för gott.

Att sen låta skidsäsongens vara eller inte vara bli enda argumentet för hur man nonchalerar beslutsgången speglar väl ändå respektlösheten man har för sitt förtroendeuppdragen .

Det fanns hur många utgångar som helst i det dilemmat, bland annat att  låta Högheden hyra  kompressorer tills man malt färdigt i beslutprocessen och där alla kort lagts på bordet för ett ordentligt beslut som man sen kan stå för.


Varför inte lägga  in ett misstroendevotum mot vår kommunstyrelse och låt de ta konsekvenserna av sina felbeslut genom att kräva de gräver fram pengarna ur sina egna fickor så medborgarna går skadelösa ur affären. Det kanske är enda sättet att få stopp för sådana här beslutsgångar i fortsättningen.     


Detta är exakt samma tillvägagångssätt i hamnterminalaffären där fullmäktige klart deklarerade att investeringen skulle enbart ske med utgångspunkt från att medborgarna gick skadelösa ur affären genom att hyresintäkterna skulle till 100%  täcka kostnaderna. Det förhållandet struntade nämndeordföranden Thomas Olssson (fp) totalt i när han la fram förslaget till kommunstyrelsen. Så  lärdomen av den skandalen satt tydligen inga djupare spår i medvetandet av de som var med den gången och gjorde bort sig..


Men att det skall upprepas igen med samma mönster i beslutsgången är mig en gåta med den turbulens och efterspel som det beslutet gav. Här var det också uppgörelser med muntliga avtal där sen ingen vill stå för var de har sagt.

Eftersom hela kommunens investeringen i Högheden är att ta över och kanske ta beslut om en försäljning  men där Höghedens slalomklubb nu sitter med Svarte Petter och kan i princip blockera alla sådana beslut  på grund av klantiga politiker som tydligen fortfarande inte lärt sig läxan hur en kommun skall agera med sin politiska makt så de gynnar medborgarna i första hand inte våra särintressen.


Vi har ridhuset ekonomiska problem där tydligen ingen vet eller vill ta ansvar för situationen.

Där borde folkpartisen Thomas Olsson ställa till svars för när han med fejkade beslutsunderlag på sin tid fick fullmäktige att ställa upp på investeringen men som nu kräver nya friska pengar för att kunna slutföras och  som skall  anpassas till den kommunala budgeten. 

Vad har vi medborgare gjort för ont som behöver drabbas av dessa politiker som tydligen har så svårt att fatta vad deras uppdrag går ut på ?    

Det går inte att i PD som Michael Karlsson ( s ) säga att han inte är nöjd med hur saken utvecklas. Det är inte acceptabelt att det råder oklarheter mellan kommunen och klubben.


Men att ha så lite politisk kompetens att man först i efterhand förstår vidden av sina politiska beslut kanske gör att man höjer ögonbrynen en aning och frågar sig vad håller ni på med i kommunstyrelsen.       

         

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

22 januari 2013 16:15

Högheden,ett sorgebarn,vilket återköptes till kommunalt ägande för ett antal sedan finns åter på dagordningen.Denna gång med redan inköpta och installerade nya kompressorer för snötillverkning.Kostnad 650.000 kronor.Beslut för denna åtgärd sker på Kommunstyrelsens möte 13/2 2013.En omvänd beslutsordning kan tyckas!Jag ställde frågan via denna blogg 6 december 2012.Nu förstår jag det uteblivna svaret.Utan någon avog inställning till Höghedens klubb eller dess medlemmar,så är min åsikt solklar.Återköpet till kommunalt ägande skulle aldrig ha skett!Kurt Svensson och alla andra ja-sägare har bidragit med att 1 miljon i inköpskostnad numera har fått sällskap av ytterligare miljoner.Om någon har information om miljoner på intäktsidan ,välkommen.Nu alla politiker ,eller andra ansvariga.Deltag i debatten,annars tolkar jag er tystnad att motargument saknas.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

23 januari 2013 11:35

Att det satt en centerpartist på viceordförandestolen visste jag inte. Men nu förstår jag varför det ser ut som det gör på kommunen. Också vem som stod bakom besluten om tortyr medels vindkraft och omfattande miljöfarlig verksamhet i Kingebol Och Fröskog.

Sitter Michael Karlsson i knä på centern, eller är det, till skam sägandes, centerns "gaphals" som flugit upp i knä på Michael Karlsson?

Ja, ja, i vilket fall som helst, så sitter de två och driver samma politik som förr, då när det var ombytta roller. Jag menar bara att på den tiden som centern satt på ordförandestolen så satt socialdemokraterna, åtminstone i baksätet, och åkte med åt samma håll som centern när de var ute på turné i kommunen. För jag tror inte att Michael direkt satt i knä på Kurt.

För vad som är uppenbart är ju att Mickael Karlsson flyter med i samma politik som centerns Ann Sörqvist driver. Och då de också troligen fikar vid samma bord blir sämjan inte god om den ene har en annan åsikt än den andre. Partihörigheten spelar då ingen roll utan det är sämjan i salongerna som gäller.

Att dessa politiker, minst sagt, verkar förvirrade, är ju heller inte så konstigt. De sliter ju åt olika håll utåt medan de inom väggarna på komunhuset måste hålla sams för att inte kanelbullen ska fastna i halsen. Vad de tydligen glömmer är att allt som de gör är också uppenbart för alla utanför de där administrativa väggar de förskansat sig bakom i tron att de skulle skymma eventuell insyn.

En insynen som väcker förskräckelse. Speciellt nu när det ena tokbelsutet efter det andra uppenbaras för allmänheten. Sen flänger de runt i massmedia och förklarar sig och förfäktar sig och beklagar sig. Men ingen blir trodd - bara hatad och avskydd.

Blir det då aldrig ett slut på detta elände?

 
Ingen bild

Egon

8 februari 2013 11:32

Läser i PD att Forsbacka golfklubb vill ha fem lönebidragare i ställlet för tre...
Tycker att en stiftelse eller vad det är med en årsomsättning på åtskilliga miljoner borde ha råd att ge riktiga jobb i stället för att i form av lönebidragare snylta på statliga medel

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards