Direktlänk till inlägg 10 januari 2013

Var det sista spiken i kistan för Centern när man nu presenterat förslaget till sitt idéprogram ?

Av tommy norum - 10 januari 2013 15:15


Skall Annie Lööf klara krisen i Centerpartiet eller får hon avgå ?


Håller hela Centerskutan på att kantra och hela besättningen riskerar att drunkna .  Ju längre man närmar sig 4 % i väljaropinionen ju mer nyliberala förslag kommer man fram till i den idéversion som nu är ute bland centermedlemmarna.


Vad skall man säga om slopat skolplikt, mångifte, fri invandring och ta bort arvsrätten eller ett platt skatt där medborgarna får ett mer likvärdigt skatteuttag . Jag tror nog de mesta skakar på huvudet av dessa förslag som kommit fram och som ger signaler för ett samhälle där sköt dig själv och skit i andra verkar bli det som Centern strävar efter i sin politik..

Det är väl ungefär så som Centern i Åmål har agerat när man kört kommunens ekonomi så totalt i botten.

Här har man mer tänkt på sina egna intressen i sina investeringar och som det sen visat sig fått katastrofala följder för medborgarna.

Sköt dig själv och skit i andra var väl också honnörsorden när man  struntade i den massiva opinionsyttring i vindkraftsfrågan där man heller lyssnade på sina centervänner bland skogsägarna än de övriga som bodde på landet.


Förövrigt ett förhållande som straffade sig hårt vid senaste valet.


Frågan är väl om Centern har något berättigande i ett framtida Sverige med den attityden till medborgarna.  Ett riksdagsparti som i hela sin politikiska gärning varit ett intresseparti för bönderna och som i decennier  hoppat från tuva till tuva i politiken för att klämma ur så mycket som möjligt av medborgarna och som resulterat i en av Europas dyraste matpriser i decennium efter decennium.


Där man nu också försöker ta sig in på energiområdet med dessa vindsnurror som mjölkar konsumenterna med onödigt höga energikostnader för att hålla några promille av befolkningen under armarna. Kanske dags att sparka ut Centern en gång för alla ur politiken så man slipper detta velande bland blocken för ett enda syfte ,  man skiter totalt i andra bara man själv får ut så mycket som möjligt till sina egna intressen.

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

10 januari 2013 18:38

Det där förslaget till idéprogram som Centern presenterat säger allt om det partiet. Och då de inte verkar ha förstånd får de ju skylla sig själva nu när de får löpa gatlopp. Att de kommer att kastas ut ur riksdagen är jag nästan helt säker på. För sådana idéer kommer ingen med som vill värna om t.ex sina egna barns nuvarande rättigheter.

För om det nu blir månggifte, vem är då rätt far till barnet? Och har inte barnet rätt till sina föräldrar. Om nu pappan gifter sig med en mängd fruar och alla dessa fruar gifter sig, var och en, med 365 olika pappor (en ny per natt året om), var kommer barnet in i den röran?

Det står ju då rätt så klart att det blir problem om vem barnet ska ärva. För vem ska ärva vem och hur många barn finns det? För om pappan gift sig med 500 fruar som han skaffat ungar med så blir det nog svårt att ärva något överhuvudtaget. De kan ju inte stycka upp bondgården i 500 olika fastigheter - för då förintar man ju sitt eget livsverk.

Tja, det kan ju kanske bli fem kronor eller något ditåt per skalle om man ska räkna värdet på ladugården och gödselbrunnen. Så då kan jag ju förstå Centerns idé om att slopa arvskatten, för det blir ju inget att ärva för alla dessa 500 barn från en och samma far, och därmed inget att beskatta. Och skulle fadern vara utan bondgård och bara vara en vanlig arbetslös, som det nu finns så gott om nu för tiden, så blir det ju nada.

Och ska vi också ha fri invandring så undrar man ju var alla dessa ska bo och arbeta. Det finns ju inte bostäder till våra egna ungdommar - än mindre arbete åt dom som de kan försörja sig på. Som det nu är så kör man ju ut våra egna barn till utlandet för att de ska få tag på arbete och bostad. Så varför dessa invandrare kommer hit kan ju inte vara för att de ska jobba, utan för att uppbära socialbidrag. För några arbeten finns det ju, som redan sagts, inte. Ja, det finns väl några blåbär på sommaren som de kan plocka. Men bönderna vill ju ha sin skog ifred. Så jag förstår inte vad de ska leva av alla de där invandrarna som Centern vill släpa hit. Eller är bönderna ute efter billiga drängar och pigor som de kan förslava på sina bondgårdar?

Ja, ja, de hade ju drängar förr i tiden, så de är ju inget obekant för dem, men dessa fick ju inte sova annat än i svinhuset. Är det ett sådant samhälle som bönderna vill ha tillbaka? Eller hur har de tänkt sig det hela? Men som jag ser det så har de inte tänkt alls.

Nä ut med Centern ur maktens korridorer! Där har de inget att göra! Deras tokiga idéer passar inte bland oss människor.


.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards