Direktlänk till inlägg 15 februari 2012

Sunt förnuft i Socialdemokraternas retorik om välfärden.

Av tommy norum - 15 februari 2012 17:47

 
Mikael Damberg och Lena Hallengren ( S ): Vi vill ha fortsatt valfrihet i välfärden skriver de i Aftonbladet.  
 
 
 
Nu Michael Karlsson  ( S ) vårt kommunalråd får du tänka om när moderpartiet nu böjat andvända sunt förnuft i sin retorik om att privatisera välfärden.  
 
Här är mitt inägg i debatten på Aftonbladet.
 
Nu äntligen börjar komma in lite sunt förnuft i privatiseringsdebatten när nu socialdemokraterna fjärmar sig från vänsterns ensidiga propagandaskrik att ta bort privata aktörer i den skattefinansierade sfären inom vård och omsorg. .Det är klart att privata aktörer som skor sig på ett sånt sätt att vanvård av kunderna blir kontentan av sin girighet skall straffas och uteslutas från vidare arbetsuppgifter i framtiden.

Men hur gör vi med de offentligt drivna när det påkallas brister. Hur straffar  man  dessa politiker som heller satsar på fritidanläggningar och andra aktiviteter lång ifrån kärnverksamheten än se över sitt hus i  kärnverksamheten. Tyvärr en företeelse som är vanlig ute i våra kommuner.

Vad har vi för möjligheter att göra vår stämma hörd och också få förändringar mellan valperioderna när man inte tar sina politiska åtagande på alvar utan mer sitter för att bevaka sina egna interessen där fritid i alla möjliga variationer är det som prioriteras på bekostnad av kärnverksamheten. Ett vanligt beteende i våra småkommuner runt om i Sverige.

Skall Socialdemokraterna se till att våra privata aktörer sköter sig med allehanda påtryckningsmedel ( vilket är helt rätt) då får man också se till att de ansvariga för offentligvården får leva under samma förhållande. Det räcker inte med att väljarna ( utan möjligheter att välja bort de ansvariga  personerna som ställer upp )  vid val får säga sitt.
 
För ingen är väl så naiv och tror att vanvård och utnyttjande av arbetskraft med mer och mer slimmade organisationer bara sätter negativa avtryck  den privata vården som vänsterpartiet tycks tro i sin retorik. Varför inte uppsöka våra offentligt drivna vård och sjukvårdsinrättningar och prata med de anställda under vilka förhållanden de arbetar under där man med mindre och mindre anställda gör att de får springa som skållade råttor mellan arbetsuppgifterna vilket inte ger särskilt bra avtryck i vårdkvalitet.

En mycket vanligt förkommande situation i den  offentligt drivna vården med betydligt fler vårdhavare som blir drabbade. Var finns rösterna över det tillståndet. .Från vänsters sida  har det i alla fall inte gjorts några utfall i debatten för att åskådliggöra det förhållandet.  

 
 
Ingen bild

Arne Plahne

15 februari 2012 19:09

Det där tramset får väl stå för Mikael Damberg och Lena Hallengren själva. I ena änden säger dom att "mångfalden har inneburit att nya idéer kunnat växa sig starka och förbättra kvaliteten i både offentlig och privat verksamhet". Värre tramsretorik får man ju leta efter. Vore bra om dom också förklarade innebörden i detta! I nästa andetag förespråkar dom marknadens lösningar på skola och hemtjänst! Och detta har förbättrat kvaliten för många människor säger man. På vilket sätt? Att den privata är sämre och ger vinster till ägarna? Sedan förespråkar man den socialistiska tanken att dom måste redogöra för vad dom gör med sina vinster. Det går liksom inte riktigt ihop. Det är ganska mycket politiska floskler i detta. Det finns bara en väg att garamntera alla människor en bra basservice. Det är när stat eller kommun står för den. Sålänge det finns privata intressen i det så kommer deta alltid att handla om att maximera vinsten och detta på bekostnad av kvaliteten! Tänk om !

tommy norum

15 februari 2012 19:13

Ja må då säja att vinstintresset skulle påverka kvalitén är ju verkligen en otroligt konstig analys av problemet.
Vem vill köpa en vara som har dålig kvalité ? Kanske skulle man låta vårdköparna avgöra detta. Men det är ju så i vänsterkretsar så tror man sig alltid veta vad som är bäst för medborgarna. Lite ödmjukhet vore nog på plats och låta skattebetalarna själva bestämma i vilken form man vill bli omhändertagen. Skatterna tillhör oss alla vilket vänstern inte alltid förstår.

 
Ingen bild

Masse Borlund

15 februari 2012 19:18


Tommy Norum Du beskriver ju argument som talar direkt emot dig själv..? Klart att vinstintresset påverkar kvaliteten..? Var har du varit under Carema debatten? Det vi sett prov på nu i Sverige är en Allians som bestämt att våra skattepengar skall gå till riskkaptalbolags vinster istället för till vård... Är det bättre för vårdtagarna menar du? Lite ödmjukhet vore på sin plats även från ditt håll... Skatterna tillhör OSS inte riskkapital bolagen!

tommy norum

15 februari 2012 19:23

Masse Borglund Varför har vi då lika dålig kvalite i de offentligt drivna vården ? Enligt de utvärderingar som socialstyrelsen gjort så är det jämt skägg mellan offentlig och privat vård i kvalité , ett faktum som vänstern helst inte vill prata om . Den vinst som de privata gör är ju bara ett kvitto på det slöseri som förekommer i den offentliga vården. Men i vänsterns värld är vinst något fult men slöseri kan man stå ut med av ideologiska själ men för oss medborgare blir effekten den samma.

 
Ingen bild

Arne Plahne

15 februari 2012 19:26

Tommy Norum @Ja, för min del så ser jag hellre att Landsting och Kommun "slösar" och har lite mer folk än dom behöver än att det är för lite folk i den privata vården, och "överskottet" går till vinster. Det handlar om vård av människor, kanske dina släktingar, inte om tillverkning av förbrukningsprodukter!

tommy norum

15 februari 2012 19:36

Vänsterretorik är det nog bara hängivna anhängare av vänsterpartiet som förstår. I ett samhälle där kommuner och landsting går ut och lägger ut en del av vård och omsorg i privat regi, och där anbudet jämförs med kostnaderna i egen regi så vore det väl konstigt, om man i de anbuden får en betydligt lägre kostnadsbild och med samma kvalité än i den politikerstyrda verksamheterna, tar dessa .

Politikerna är väl för guds skull satta att förvalta våra resurser på bästa sätt utan att blanda in vänster ideologi där medborgarna blir förlorarna i slutändan. Här gör man en besparing direkt för skattebetalarna i upphandlingen som kan sen kan användas i kärnverksamheten.
Att sen vårdföretagen med en lägre totalkostnadsbild dessutom kan göra en vinst det får våra vänster ideologer att se rött. Ett faktum som bara understryker slöseriet i de offentligt drivna verksamheterna utan att de kan visa bättre kvalité.

Ett förhållande som är en nagel i ögat på vänstersympatisörerna .
Politiker är i alla sammanhang urusla på att driva verksamheter det finns det hur många exempel på som helst i samhället.
Lägg ut all offentlig verksamhet på anbudsförfarande och låt våra de offentligt drivna vara med och konkurera på samma villkor samma förutsättningar och samma kvalité då först får ett kvitto på vilken form som ger mest och bäst och billigast service till våra medborgare.
En utveckling som vänstern är livrädda för då skulle deras retorik falla som ett korthus i debatten. .

 
Ingen bild

Masse Borglund

15 februari 2012 19:42


Tommy Norum Den senaste utredningen jag läste om äldre vård och sjukvård visade att kvaliteten INTE höjts med privata aktörer, vilket har varit en av de viktigaste orsakerna till privatiserings ivern! Vart vill du komma? OM kvaliteten redan är dålig som du säger, tror du då den blir bättre ifall man mjölkar ur vården på än mer pengar och stoppar det i feta direktörers plånböcker..?

"Inte att blanda in vänsterideologi"? Nej det har vi minsann inte sett röken av de senaste 6 åren just nu är det bara högerideologi som gäller, ta från de fattiga och ge till de rika... Men oroa dig inte, det blir Regerigsskifte om 2 år... Då lär det bara vara vänsterideologi som gäller...

tommy norum

15 februari 2012 19:45

Masse Borglund
Nej inte höjts men lika bra eller dålig till ett lägre pris för skattebetalarna inklusive de vinster som delas ut till feta direktörers plånböcker. Vill ni ha mer pengar till vården eller inte ? För ni är väl inte så dumma så ni tror att ni kan mjölka privata vårdgivare på deras vinster och tro att de fortsätter att driva vård under de förutsättningarna.

Då står vi där på ruta ett igen med en skenande kostnadsspiral i en offentlig driven vård med sämre och sämre kvalité men till högre och högre kostnad.

Det är väl bara vänsterpartiet nu som förespråkar att ta bort de privata aktörerna så där kan vi nog känna oss lugna för en fortättning på den inslagna vägen.

Sunt förnuft det har aldrig varit vänsterpartiets signum under åren och någon förändring av det tillståndet lär vi tydligen få vänta på.

 
Ingen bild

Arne Plahn

15 februari 2012 19:50

Tommy Norum 2 Var har du varit under de senaste åren? Tala inte
om att våra politiker har förvaltat våra pengar på bästa sätt med de privatiseringar och "utskänkningar" dom gjort under senare år. Kalla det gärna vänsterretorik men det är dessvärre fakta och som sådan går det inte att komma ifrån!

tommy norum

15 februari 2012 19:57

Arne Plahn Dessa fakta som du hänvisar till det är ju det som gör att vi har fått billigare vård och omsorg tack vare privatiseringen inklusive dessa vinster som genereras till de privata aktörerna.

Här sitter landsting och kommuner och förhandlar fram avtal som i de flesta fall ligger långt under vad de själva kostnadsmässigt kan driva verksamheten i och med samma kvalité. Där görs redan besparing som kan användas i kärnverksamheten.

Hur vore det om ni försökte ta er an lite sunt förnuft och lämnade era ideologiska dravel och se verkligheten som den är och inte som ni vill att den skall vara.

I vänsterns värld där arbetar privata aktörer ideellt och där tar politikerna hand om vinsten . Prata om dravel.

 
Ingen bild

arnold

15 februari 2012 22:37

Självklart är det billigare för landstinget att teckna avtal med privata företag. De privata företagen kan lägga sig lägre för att dom inte betalar skatt i Sverige.
Det lika eller dyrare landstingsavtalet ger ju åtminstone tillbaka i skatter som sedan kan användas igen.
Det blir precis som i det vanliga livet - folk ska uppmuntras att handla - då genererar det tillbaka till staten och staten det är jag det.

tommy norum

16 februari 2012 12:25

De flesta privata företag inom välfärden både betalar skatt och återinvesterar sina vinster men så finns det rötägg inom riskkapitalföretag som inte vill ta sitt sociala ansvar varken i vården eller hur man tar ut sina vinster. De har inget i välfärden att göra om de inte ändrar sitt beteende.

 
Ingen bild

Masse Borglund

16 februari 2012 12:09


Tommy Norum OM du vill diskutera med mig så ber jag dig ha artigheten att tilltala MIG inte folk jag inte representerar! Det du säger låter bra... Vårdgivare som gör vinst skall tvingar att återinvestera den större mängden av vinsten in i verksamheten igen, genom lagar och regler... Det är den enda verkligheten värd att nämna! Våra vård skattepengar skall gå till vård inte till vinster...

Om sunt förnuft är att avlöna feta direktörer för att de vanvårdar våra gamla så känns det naturligt för mig att arbeta för att förändra innebörden "sunt förnuft"...

tommy norum

16 februari 2012 12:17

: Vi avlönar feta direktörer för att de vanvårdar våra gamla. Typisk vänsterretorik när argumenten tryter.

 
ingenting

ingenting

16 februari 2012 19:46

synd att inte ljughålt fick sitta kvar för det hadde blivit bra ha haha

http://url

 
Ingen bild

Joakim Sjögren

17 februari 2012 18:10

Damberg företräder inte s-väljare


·

tommy norum

17 februari 2012 18:13

Privatisering inom vårdsektorn togs ju vid sossarna senaste partkongress. För en del verkar inlägget komma som en överraskning . Var håller ni hus i informationsflödet ? Att sen en del företrädare för politiken för en retorik med dubbla budskap för att inte tappa väljare hör till det politiska spelet som en del tydligen inte fattar..

 
ingn

ingn

18 februari 2012 18:26

till masse tror du det blir bättre om v kommer till makten får ju tro att du har fel lägg ner landstinget så kommer allt ordna sig

http://url

 
Ingen bild

arnold

20 februari 2012 09:32

jag förstår inte hur vissa resonerar. Man behöver inte vara vänsterpolitisk för att man vill se en bra vård inom skola och äldre. Räcker det inte att man har sunt förnuft. Om nu befolkningsprofilen just nu är "för mycket" ungar, gamlingar och sjuklingar så är det väl bara att acceptera att detta kommer att kosta och gå med förlust. Med automatik kommer de med vinstintresse att sållas bort.
Sunt förnuft måste väl vara mer värt än den ilska och beskyllningar som titt som tätt dyker upp på detta forum. Inte minst från herr Norum själv.

 
Ingen bild

tommy norum

20 februari 2012 15:39

Arnold: Jag vet inte vad du menar i sitt inlägg med Sunt förnuft i din kommentar. Jag menar att man kan se lite sunt förnuft även i sossarnas retorik när man nu tar till sig det man i senaste partikongressen tog beslut på i att inte förbjuda privatiseringen.. Tror man att man kan få tillskott till den offentliga verksamheterna genom att ta bort vinsterna för de privata aktörerna då har man nog inte riktigt förstått
vilka samband som styr effektivitet i ett kapitalistisk samhälle. Vi kan inte låtsas att man lever i en planekonomi som ibland vänsterpartiets anhängare tycks tro. Nu verkar även socialdemokraterna i retoriken förstå att privata aktörer är till för att stanna för att få lite konkurens och förhoppningsvis lite nya idéer hur vår offentliga sektor skall kunna reformeras mot en bättre effektivitet för att få ut mer av våra skattemedel.
Kanske en sak för dina nära och kära att ta till sig i den sektor hon arbetar i .Annars finns det nog risk för att det på sikt inte kommer att finnas någon offentlig driven skattefinansierad verksamhet i framtiden när de privata både kan producera billigare och med bättre resultat i framtiden. I alla undersökningar som gjort av oberoende källor så finns det inga skillnad i offentlig eller privat skola eller vård kvalitetsmässigt, men däremot som finns det klara ekonomiska fördelar med en privat driven aktör i offentlig verksamhet. Den som förnekar detta och av ideologiska sköl försöker bromsa den utvecklingen de saknar sunt förnuft i debatten anser jag. .

 
Ingen bild

Percy Kindahl

20 februari 2012 15:58

Percy Kindahl · Jobbar på Elektriker

Så här talar några av dagens företrädare för (S)! Förr, då (S) fortfarande var socialdemokratiskt, lät det annorlunda: "Behovet av vård och omsorg kan bara mötas genom en organisation som tar sin utgångspunkt i just behoven, inte i lönsamheten, en organisation som kontrolleras av medborgarna, inte av vinstintresset (..) dvs baragenom en stark samhällelig sektor. Därför att den ger människorna möjlighet att påverka den enbart i kraft av att de är medborgare. Oberoende va vilka ekónomiska resurser de besitter." Olof Palme.

tommy norum

20 februari 2012 16:03

Privatisering inom vårdsektorn togs ju vid sossarna senaste partkongress. För en del verkar inlägget komma som en överraskning . Var håller ni hus i informationsflödet ? Att sen en del företrädare för politiken för en retorik med dubbla budskap för att inte tappa väljare hör till det politiska spelet som en del tydligen inte fattar..

 
Ingen bild

Percy Kindahl

20 februari 2012 16:06

Kongressbeslutet och inlägget kommer inte som några överraskande nyheter men de är inte heller helt okontroversiella. Men det är en annan fråga. Vad jag däremot pekade på var den anmärkningsvärda idépolitiska omorientering som ägt rum sedan den tiden Palme ledde partiet. Vad han hade sagt om 2009 års kongressbeslut är en fråga många ställt sig. Inte kommer vi att få det svaret, men citatet antyder nog ändå att han inte hade varit odelat positiv till en privatisering och införande av vinstintresse i välfärdssekorn. Han hade därmed hamnat långt ut till vänster i dagens socialdemokrati.

tommy norum

20 februari 2012 16:11

Percy Kindahl : Är det inte det som är problemet i hela vänsterns, där jag också inkluderar Socialdemokraterna, syn på
på samhället . Vore det inte dags att lämna den tid när vänstern försökte socialisera hela den privata ägarskapet med löntagarfonder, förbjuda privata TV och radiokanaler, tillät en löneutveckling som höll på att störta hela den svenska industrin i fördärvet när kostnadsläget fick exportindustrin gå på knäna och tappa marknadsandelar , där vänster sympatisörer ropade högre lön högre lön utan en tanke på konsekvenserna , när sossarna såg till at reformera bankväsendet utan den minsta kontroll över situationen., något som gjorde att vi fick en situation som liknade Greklans situation nu. Att inte kunna se bakåt analysera misstagen och inrätta sin politik efter dagens behov är väl det som gör förnyelsen av politiken som man pratat om i vänstern i flera år utan att kunna lämna ett enda spår av detta i verkligheten.

 
ingn

ingn

20 februari 2012 19:05

läste en dagstidning idag rösta på fridolin han vill höja bensinskatten med 70 öre höja skatten för åkerinäringen allt ska gå på järnväg det är så jävla löjlikt det går ju inga tåg hur fan ska vi konkurera med kina fridolin lever nog i en annan värd men han har ju gratis resor som vi betalar då går det allt bra

http://url

 
ingenting

ingenting

20 februari 2012 19:16

ja du masse du är allt jävligt blåögd tror du det skulle bli bättre med vänstern bara för ni har fått jonas som är ute och svamlar ha ha

http://url

 
Ingen bild

arnold

20 februari 2012 20:29

Tommy: Och jag anser att det är kvalité som ska bestämma över skola, sjuk och åldringsvård oberoende om vem som driver detta. Och att detta får kosta även om det inte går med "vinst".
Det är det jag menar med sunt förnuft. Pajkastningen som denna blogg utvecklats till känns larvigt när det gäller utsatta grupper. Det finns inget motsägelsefullt att även kommunal eller landstingsverksamhet kan vara av högsta kvalité. Det finns inget som säger att bara för att det bedrivs privat med vinstintresse så är kvalitén med automatik bättre. Det finns inget som säger att bara för att det drivs av höger eller vänsterfalanger så skulle den ena eller andra vården vara bättre. Sunt förnuft.

tommy norum

20 februari 2012 20:52

Sunt förnuft det är att inte förbjuda det privata i vår sociala välfärd det må vara skola,vård o omsorg det är det som debatten om sunt förnuft handlar om i inlägget.

 
Ingen bild

arnold

20 februari 2012 21:58

Tommy: Om du läser mina inlägg så ser du att jag förespråkar sunt förnuft från båda håll. Utan att kasta en massa dynga på olika personer eller partier. Som så ofta i denna blogg går sak över mot person och gör att bloggen inte tas på allvar.

tommy norum

20 februari 2012 23:03

Om du inte tar bloggen på allvar så tycker jag du skall sluta läsa den, sen är det alltid så i sak finns det en eller flera personer som har ansvaret. Det skulle allt bli ett urvattnat debatt om man inte fick använda de utryck som man förtjänar i sin gärning som politiker. Kom gärna igen med konkreta saker vad som är dynga på partier och personer istället för att hymla om det du inte gillar i bloggen. Jag gillar folk som pratar klarspråk och står för vad de skriver om. Använder man sen sitt namn utan att gömma sig bakom en signatur så ökar förtroendet ännu mer av det man förmedlar i bloggen.

 
Ingen bild

arnold

21 februari 2012 08:21

Det är mycket sällan jag läser denna blogg. En gång i tiden var den läs och skrivbar men den tiden är förbi.
Robert Gustafsson gav bitterheten ett ansikte genom sketchen om Tony Rickardsson i Sverige.
Tommy Norum har gett samma bitterhet ett ansikte i Åmål. Tänk att gå genom livet och vara så perfekt själv och ha lösningen på allt och samtidigt vara så bitter och arg över alla andra. Har du Tommy någonsin tänkt tanken att din sanning kanske inte är den riktiga sanningen. Om du tillåter såna som mig att skriva under signatur varför ondgör du dig samtidigt för samma sak? Det är inte så att du känner dig obekväm med att inte ha koll på innevånarna i kommunen. jag har själv blivit utpekad för både det ena och det andra för att någon tror sig veta vem jag är. Av samma människor som man undgåtts med vid olika privata tillfällen utan problem. Och även med dig käre Bror. Jag kan också berätta att jag aldrig tagit denna blogg som seriös precis som så många andra. Det är ju därför du aldrig blir bemött at Åmåls makthavare. Och det jag skrivit i denna blogg har varit med ironi. Jag hälsar dig "Bittre Tommy".

 
Ingen bild

Per Bengtsson

21 februari 2012 12:27


Mikael Damberg och Lena Hallengren, ni kan bara inte vara sanna???? Hur kan ni som sossar mena att det är okej med privat välfärd? Komemr ihåg när du Lena var med i SSU och slogs mot det privata inom skola vård och omsorg. Vad är det som har hänt sedan den tiden?? Hur har ni ändrat er så pass mycket så att människan inte längre går före kapitalets vinst?
Nej det är inte nödvändigt att införa offentlighetsprincip inomskola vård och omsorg. Den ska inte vara privat utan i kommunal regi. Inga skattepengar ska användas till att driva privat verksamhet som idag. Nu får fan i mig ni också skämmas.
Nu har ni ytterligare stärkt mig i att inte bli medlem igen i S. Mitt medlemskap och aktiva politiska val faller på Vänsterpartiet. ett parti som har kvar de
mänskliga värderingarna och som inte sätter kapitalet i första rummet.
Skäms på er, ni beter er nu skamligt.



·








tommy norum

21 februari 2012 12:29

Tommy Norum · Åmål

Demokrati det kan inte Vänsterpartiet ens stava till. När Sossekongressen tog ställning till privatisering vid senaste kongressen så vore det väl konstigt om det inte finns så mycket solidaritet inom partiet att följa det beslutet. Att Hermansson på sin tid i kommunistpartiet röt till att någon jävla ordning får det väl ändå vara i partiet det har socialdemokraterna tagit till sig .Vad Vänsterpartister har för synpunkter på Sossepolitik det kan vi lämna därhän.. De har nog av problem att få gehör för sin egen politiska agenda.




 
Ingen bild

Per Bengtsson

21 februari 2012 12:34


Tommy Norum jag har varit sosse, men lämnat då detta pati skjuter sin demokratiskt valda ledare i ryggen med hjälp av denna tidning. Så demokratin i det partiet kan vi väl diskutera om du vill. Har mycket i det ämnet.





tommy norum

21 februari 2012 12:35

Per Bengtsson När man läser inläggen i denna debatt så verkar det som vänsterpartister med sina inlägg försöker få socialdemokrater att byta fot. Skribenterna företräder Socialdemokraterna och den ställning som de tog i senaste partikongressen. Att de skulle var svikare, till vem ? Att man sviker vänsterpartiets grundläggande värderingar är det det som är problemet ? Lite sans i debatten vore nog på sin plats..

 
Ingen bild

Per Bengtsson

21 februari 2012 12:42


Tommy Norum kongressbesluten läser era toppar som fan läser bibeln. En enig partikongress väljer en ordförande som sedan avsätts med hjälp av media så att det passar högersossarnas syfte. Detta är i mina ögon en falsk demokrati. HJ gick helt på kongressens beslut och blev avsatt av dessa opålitliga individer som nu helt emot allt vill ha lagom vinter inom privat vård skola och omsorg.
För övrigt har jag tidigare varit med i s sedan jag började arbeta fackligt i slutet av 70- talet, men sedan 2 mandatperioder är jag inte medlem i något parti, inte förrän nu och det är helt riktigt vänstern. Det enda socialistiska alternativet idag. Sossarna har gått för långt till höger och sålt sin skäl. En dag kanske även du inser att det är så.
Så sansen i debatten finns, men inte från din sida, då du på gammalt sossemaner går in och försöker mästra om det finns någon annan åsikt än partitoppens.













tommy norum

21 februari 2012 12:43

Per Bengtsson: Falsk demokrati ?. Ja det märks då inte i opinonssiffrorna att vänsterpartiets dragning åt vänster är det som väljarna föredrar. Hur är det med verklighetsuppfattningen ? Inte ens Jonas Sjöstedt fick väljarna att anamma vänsterpartiets politik

 
Per Bengtsson

Per Bengtsson

21 februari 2012 12:49

Tommy Norum ni stöttar ju verkligen era demokratiskt valda ledare..... Hela landet har ju sett hur det går till. Snacka om demokrati i högborgen.



http://er Bengtsson

 
Ingen bild

Masse Borglund

22 februari 2012 15:35


Tommy Norum Den senaste oppinionsundersökningen jag tittade på så låg V på 9,6%... Den verkar du helt missat, varför det?

S kommer aldrig mer att kunna kalla sig ett arbetarparti! För det krävs att man står på arbetarnas sida, det är den krassa verklighet som S inte förstått! V är det ENDA arbetarpartiet i Sverige i dag...



tommy norum

22 februari 2012 15:38

Masse Borglund: De sista jag såg var Sifos där Vänsterpartiet låg på 6.7 % .Det verkar du helt missat, Varför det ?
Det är nog så att arbetarna har mer förnuft i sitt val än en klick vänsterpartister som irrar omkring i mediabruset utan ta till sig den verklighete som finns utanför partibokens beskrivning.


 
Ingen bild

Lars Sundström

23 februari 2012 19:18

Idag är det nya opinionssiffror och då förmodligen dags för nya slutsatser enligt din logik. Politik är också opinionsbildning, där man söker stöd för sin politik - ibland får man det omgående ibland får man vänta tills den etablerade politiken kommit till vägs ände. Vi är inte där ännu, men det kommer.


tommy norum

23 februari 2012 19:21

Lars Sundström : väntan har varit lång, ni har väntat snart i hundra år för att få respons för er politik. Det verkar som inte heller Jonas Sjöstedt kommer längre än en balansgång på slak lina för att inte åka ur riksdagen.
Men har man inte förmågan att se vilka faktorer som för ett Land framåt i välfärden då får man finna sig i att skrika sig hes utan att någon lyssnar. Att ni inte tröttnar att tillhöra en liten grupp som tror sig vara den enda som går i takt i samhällsdebatten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards