Alla inlägg den 5 februari 2012

Av tommy norum - 5 februari 2012 12:45

 Sten Lindströms grävningar i utredningar som han sen upplyser oss i PD om är många gånger den enda information vi medborgare kommer i kontakt med verkligheten utanför kommungränsen och där vi kan jämföra effektiviteten hur våra valda politiker förvaltar våra skatter i verksamheterna.


Fortsätt med den informationen Sten , det får upp ögonen för oss medborgare hur illa vår lilla kommun har sköts under åren . När nu Socialdemokrater med vänstern har makten i kommunen vore nog ett studiebesök i det borgligt styrda Solna på plats för att lära hur man kan effektivisera vår kommun. Jämför man de tio viktigaste verksamheterna och kommer fram till att vi har en övertaglighet på ca 160 anställda borde vara en väckarklocka för vilken politiker som helst oberoende av politisk färg.


Ibland får man känslan av att det många gånger konstrueras arbetsuppgifter för hålla igång anställda som på ett eller annat sätt inte lever upp till att leverera .                                                 


                  


 Behöver vi ett Eu kontor, behöver vi dubbla turistorganisationer, behöver vi ha folk som servar utlandsåtagande, behöver vi anställda som servar privata entreprenörer i fastighetsbranschen  ?. Behöver vi denna organisation för vår skola. Varför inte göra ett studiebesök på våra privata skolor och jämföra kringkostnaderna och kanske få sig en funderare ?  Varför inte göra ett studiebesök på våra privata vårdanläggningar där med samma pengar kan göra miljonvinster ?   Skall vi lägga ner miljoner på konstruerade arbetsuppgifter för att hålla kvar omöjlig arbetskraft i kommunen ?


I bland får man känslan av att arbetsuppgifterna mer är till för de anställda än att serva och ta hänsyn till kommuninnevånarnas behov.


Borde vi inte vi se över våra åtagande utanför kärnverksamheten och kanske prioritera om våra resurser där de bättre behövs ?


Släpp in mer privata aktörer i den offentliga verksamheten om inte annat för att få jämförelse om våra skatter används kostnadseffektivt. En jämförelse som våra kamrater på vänsterkanten är livrädda för, där är ideologin viktigare . Där kan man acceptera slöseri med våra skatter men ser rött om man nämner ordet vinst.


En ståndpunkt som Juholt hårdnackat använde i den politiska debatten . Den hårdnackade attityden får man nu ta sig en funderare över när nu den nya Socialdemokratiske ordföranden Löven har en mer verklighetsförankrad uppfattning där han inte är emot måttliga vinstuttag.


När nu Socialdemokraterna har fått en ledare som i sin roll som fackboss har en annan syn på under vilka villkor den privata sektorn arbetar under och också förstår att hela Sveriges välstånd är beroende på hur effektivt näringsliv vi har . En effektivitet som lyser med sin frånvaro i många kommuner har det visat sig. 

Där ökar man heller skattetrycket än försöker effektivisera verksamheterna. Många gånger går ideologin före sunt förnuft i styrningen av de kommunala verksamheterna. .


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards