Direktlänk till inlägg 12 september 2011

Har Folkpartiet något i kommunalpolitiken att göra ?

Av tommy norum - 12 september 2011 12:38


Hur skall vi få bort dessa personer  i politiken som utan att förstå sitt uppdrag genemot sina väljare fortsätter utan att ta till sig att de totalt har gjort bort sig att ta tillvara väljarnas intresse.

Jag tänker på Folkpartiets Thomas Ohlsson som var ordförande i förra samhällsbyggnadsnämnden och där det dyker upp konstigheter efterhand där Herr Ohlsson har sitt finger med i spelet som ordförande i nämnden.

Det var han som skickade hyreskontraktet med Dalbobåtar till fullmäktige utan att informera om att det innehöll en betydande subvention på ca en halv miljon om året. Det var han som i egenskap av ordförande gav klartecken till ombyggnaden till strandcafét utan ordentliga kostnadsunderlag samtidigt som man inte gjorde klart med hyresgästen om ett kontrakt före igångsättandet. Det var han som sen i PD: synpunkt försökte genom en insändare få allmänheten att tro att allt gått rätt till men som sen visade sig vara rena bluffen eftersom kontraktet blev först på tapeten efter min insändare som påpekade förhållandet.

Det var han som i fullmäktige till Michael Karlsson (S) på frågan varför Campingen inte går ihop utelämnade viktig information till ledamöterna som borde vara relevanta i svaret. Att det fanns kostnader på miljoner både i ridhus, skidbacken, Örnäsvallen mm det uteslöts i informationen och den information som förmedlades var mindre beläggning som huvudorsak till underskottet.

Det var han som ansåg  sig bemyndigad att dela ut våra skatter till egenföretagare. Det var han som fortsatte med en kultur där ordning och reda var våra skatter tar vägen var obefintlig och där kostnader friskt fördelades runt i verksamheterna där det fanns pengar att hämta .

Med en seriös politisk ledning i Folkpartiet skulle han sparkats ut i kylan för länge sedan.


Denne man fortsätter i folkpartiets namn fortfarande att försöka få inflytande i kommunpolitiken. Att sen ordföranden i Folkpartiet -Thorin - inte har kurage att göra klart för vederbörande att hans tid borde vara ute i politiken. Istället så blev han på förslag av Folkpartiet erbjuden att ta plats  i den nya politiska organisationen som driver förvaltningen med Säffle.

I och med den utnämningen så har ju Folkpartiet verkligen blottat sig när man så

tydligt inte tar del av det facit som Ohlsson varit med att bidra med i den gamla Samhällsbyggnadsnämnden.


Här finns det tydliga tecken på att ordning och reda, ta hänsyn till kommunallag , informera fullmäktige på ett korrekt sätt mm det är inget som Folkpartiet tycker är så viktigt i det politiska arbetet. 

   

 
 
Ingen bild

insider

12 september 2011 19:19

Det är många politiker i alla partier som har väntat på avslöjandet om Tomas Olssons tid i Samhällsbyggnadsnämnden. Tommy Jingfors har fått ta mycket stryk för hur han har styrt i förvaltningen. Folkpartiets Tomas Olsson som ordförande har lika stor del i det hela,kanske mer.
Tommy Jingfors han förstod att hans tid var ute i kommunens tjänst. Olsson har inte samma förståelse för vad han ställt till med.

 
Ingen bild

Anders Johansson

12 september 2011 22:17

Det är många som väntat på detta inlägg där också politikerna som har ansvaret tas i örat.
Det är väl ändå den politiska ledningen som har det yttersta ansvaret för hur våra förvaltningar sköts. Där ordförandens moral är
viktig för att det skall gå rätt till.I fallet Thomas Olson Folkpartiet ordförande så verkar det mesta saknas både i moral och sunt förnuft.

 
Ingen bild

arnold

13 september 2011 18:34

Så klart är det politikern som har det yttersta ansvaret. Men en svag politiker som har en manipulativ tjänsteman lever farligt om någon skulle grandska beslut, följder och uppföljning. Om ingen grandskar så lever en svag politiker ett ganska behagligt liv. Optimalt är att ha nämnder med starka politiker och tjänstemän som tillsammans för kommunen frammåt även om det gör ont och utan att vara rädd att förlora vid nästa val.

 
Ingen bild

arnold

15 september 2011 15:21

Läste i PD där Kjell Kasås hade någon typ av vadslagning med Karlsson. Karlsson har nog med att försöka bena ut och rätta till det Kasås och kompani ställt till med. Varför blanda in fruarna? Och med namn också? Är verkligen känslan att "inte vara nägon längre" så jobbig? Kasås har verkligen gett "nej jag är inte bitter" ett ansikte. I min värd finns inte politiker som Kasås.

 
Ingen bild

f.d elev

16 september 2011 20:56

Säga vad man vill om Kjell Kaså som person
men hans suveräna agranden innom barn och utbildningsnämnden för en del år sedan renderade trots allt i att Åmål skolor var rankade bland de mest framgångsrika i Sverige

 
Ingen bild

arnold

17 september 2011 17:07

f.d elev: Kaså var ända med att lägga sin politik (med minskande anslag) som fortfarande gällde fram till för några månader sen. Under den tiden tappade Åmåls skolor i ranking. Att han sedan han fått avgå hänvisar till att "det var bättre förr" och vadslagning istället för att komma med kreativa och offensiva alternativ och förslag tyder på en dålig bitter förlorare. Verkligheten har kommit ifatt Åmål. Lyckobudgetar kan inte drivas i någon nämnd längre. Budgetar som "mörkats" och som den nya regimen måste ta tag i.

 
Ingen bild

Observatören

17 september 2011 23:01

Kaså måste vara den störste hycklare och skitsnackare vi har skådat. I Säffle är det välkänt att Kommunalråd Backström och BUN:s ordförande förhandlade fram gymnasiesamarbetet med herrar Svensson och Kaså på Åmåls-sidan. Det är också väl känt att avtalet inledningsvis skulle ge Åmål S och N medan Säffle skulle få T och vid ett vikande elevunderlag skulle Säffle även på El-programmet. Det skulle då bli 2-2 i programfördelningen, logiskt i ett samarbete. När Säffle till slut börjar bli otåliga och kräver att "avtalet" skulle genomföras till fullo så har Herr Kaså helt plötsligt glömt bort vad de 4 centerpartisterna kommit överens om. Kaså lyckas alltså med konststycket att rädda ett program han själv varit med om att besluta om nedläggning för. Nytt rekord i självbedrägeri? Problemet med hela gymnasiesamarbetet var att det gjordes mellan partibröder över, vad det verkar, en kopp kaffe. Kaså och hans partikamrater i båda kommunerna var nämligen inte direkt intresserade av något slags demokratiskt arbete eller breda överenskommelser. Nej, informella samtal, svågerpolitik och kreativ bokföring är deras melodi

 
Ingen bild

f.d elev

18 september 2011 12:53

Tror bara att observatören m.fl är avundsjuka
på Kjell Kasås stora poppularitet
Tror ni föresten att Kurt Svensson efter sin
skrällseger med över 2000 personröster vid valet 2002 skulle sätta någon som inte hade rätt kompetens på en sådan tung post som ordföranden i BUN ..?
Att sedan andra vill ta äran åt sej för vad Kjell Kaså har åstadkommit så är det ju alltid. Vi som har haft honom som lärare vet ju att Kjell Kaså är en mycket inteligent och karismatisk person till skillnad mot dessa bittra gamla gubbar som kritiserar honom

 
Ingen bild

Observatören

18 september 2011 16:38

Jag tror nog att Kasås f.d elev grovt överskattat både Kasås popularitet och vad han åstadkommit. Du kunde inte argumentera med fakta så då drog du iväg lite plattityder som avundsjuka(på vad?), popularitet(ironi?) och karisma(du skojar på riktigt va?).
När det gäller Kurt Svenssons förmåga att tillsätta rätt personer på rätt plats vill jag bara erinra om att han en gång har sammanfattat en konferens med orden "utdragen och komprimerad".

 
åmål

åmål

20 september 2011 20:43

hej på er jävla gnällspikar jag försvarar ingen gå in i politiken själva så blir det nog bättre era jävla surdegar

http://url

 
Ingen bild

Oförtjänt heder

22 september 2011 15:51

Till f.d elev och andra. Nog var det väl så att bästa skolranking inträffade innan centern blev ordförande i Barn- och utbildningsnämnden. Då var det moderat ordförandeskap

 
Ingen bild

R.K

23 september 2011 12:30

Rätt skall vara rätt ja..
..eller borde i alla fall vara det
Man skall ju inte ta äran ifrån vad andra har åstadkommit
Vill minnas att det var Håkan Sandberg som var ordförande i BUN på den tiden

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards