Alla inlägg den 28 augusti 2011

Av tommy norum - 28 augusti 2011 11:39

Vattenskador blir dyrt för Åmåls invånare. Här får man nu dyrt betala för slappheten i den kommunala planeringen under en massa år där man totalt försummat vår infrastruktur med ledningsnätet i vatten och avlopp och där det visat sig att dagvattensystemets dimensionering vid extrema väderförhållanden inte håller måttet med följd av vatteninträngningar via avlopp och dagvattenbrunnar in i  byggnaderna.


Ett förhållande som varit känt åtskilliga år men först nu verkar det som om  politikerna börjar ta saken på allvar.  En dyr affär för oss kommuninnevånare när våra politiker hellre satsat på fritidanläggningar med dyra drift- underhåll och kapitalkostnader och som utarmat  Samhällsbyggnadsförvaltningen  där Tommy Jingfors varit bas och som i gengäld har sparat på investeringen i vår infrastruktur,  ett val som nu visat sig bli en dyrbar historia.

Vem som de sista åren har haft den politiska makten och med sina prioriteringar ställt till det i den kommunala ekonomin får läsarna själva lista ut. Det börjar bli tjatit att gång på gång visa på vad verkningarna av deras långa period i Stadshuset ställt till med.


Vem som skall stå för eländet där försäkringsbolaget kräver 10 miljoner av kommunen för sina insatser för att iordningsställa de fastigheter som blivit vattenskadade kommer att bli en het potatis framöver.

För mig som fastighetsägare, skattebetalare och kommuninnevånare är valet enkelt.

Kommunens skuld i det hela är ju ganska glasklart eftersom föräkringsbolagets krav

kommer att efterföljas. Eftersom kommunen är samma som skattekollektivet så skall det givetvis tas ur kommunkassan. Att straffa vattenköparna med taxehöjningar som skall betala kommunens fösummelse känns inte riktigt rättvist allra helst som dessa då både får vara med att betala via skattsedel och dessutom även med en höjd vattentaxa. 

En diskussion som  kommer att bli intressant att följa i fortsättningen.


Det är bara att konstatera att med det budgetförslag som Socialdemokraterna med följe la fram på 13 miljoner det har spruckit för länge sedan med de nya åtagandena i

Najadaffären  på kanske 12 miljoner och nu försäkringskraven på 10 miljoner.

Nu gäller det att ta nya tag i sparandet för nu plötsligt ligger vi på en ökad kostnad  på samma belopp.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards