Alla inlägg den 4 augusti 2011

Av tommy norum - 4 augusti 2011 21:15



Läser Tisdagens krönika där Sune Tholin tar till orda och har synpunkter på Åmål som företagskommun. Det verkar som om Sune Tholin har släppt allt sunt förnuft i frågan när han med en dåres envishet fortsätter att hävda att subventioner till enskilda företagare där man sätter marknadskrafterna ur spel  är en förutsättning för ett bra företagarklimat i en kommunen.


Det skadar nog inte om herr Tholin tar ett större grepp om situationen och lägger ett konkurrensperspektiv i sina värderingar så kanske även han börjar förstå innebörden vad som är ett bra företagarklimat i en kommun.


Att inte Centern med Kurt Svensson med följe där också den av Sune Tholin omhuldade Tommy Jingfors som lade fram hyreskontraktet inte har förmåga att ta till sig varken sunt förnuft eller hur kommunallag skall tolkas har man nu rättat till genom att i vi i val kastat ut dem ur maktens boningar, för gott får man hoppas med det manskapet som har företrätt Centern i åratal.

När sedan den sista av bastiljonens företrädare Tommy Jingfors lämnar in och försvinner från kommunen så kanske vi kommuninnevånare äntligen kan andas ut och förhoppningsvis i fortsättningen lita på att man får tjänstemän och politiker som tar sin roll att företräda alla kommuninnevånare enligt de regler som skall skydda oss från övergrepp och inte förlita sig på  personliga tolkningar vad som är bäst för oss.


Ser i samma krönika den nya farleden tas upp. En farled som för båtfolket som besöker Dalslands kanal gör att de lättare kan ta sig upp till Åmål. Här har man ytterligare ett exempel på hur kommunens verksamhet har bedrivits under Centerns tid.

Här investerar man i en farled som i och för sig har sina fördelar för båtturism men var finns pengarna för underhållet som kommer att kosta miljoner under åren som då inskränker på övrig verksamhet. 

Kanske är det Sune Tholin som skall ta över ansvaret för leden.

Här har man beslutat om investeringar  utan den minsta tanke på följdkostnaderna, som vanligt får man väl tillägga med facit i hand om Centerns härjningar i den kommunala ekonomin.


Den sista dödsryckningen i investeringsivern som centern planerade var kulturmagasinet där man förstår av tidningsrubrikerna att Centern med Kurt Svensson var beredd att satsa skattepengar i, utan den minsta koll på framtida underhåll och driftkostnader.


Vi kan ju hoppas att även Sune Tholin inser till slut att han är ute i ogjort väder

och drar sig tillbaka medan det finns någon heder kvar i han agerande.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards